Cabaran 30 Hari Blog Kegemaran Mommy Irra

Mula-mula buat blog, blogger yang banyak membantu adalah blogger arz. Hari-hari mommy tanya macam-macam soalan. Hari-hari dia terjah blog mommy irra. Hari-hari jugak mommy Irra buka blog arzmoha.com . Sekarang ni arz dah jarang update. Bz kot.

Arz seorang photographer sambilan. Arz suka ambil gambar kaki. Cuba korang masuk tengok blog dia. Arz seorang anak perempuan. Dan jugak dia bekerja. Macam mommy ni full time mommy blogger. Arz pula part time photograher blogger.

Masa mula-mula berblog ni, blogger KM selalu singgah komen kat blog mommy Irra. Mommy irra pon selalu la pergi singgah blog KM. Rajin KM up entri setiap hari. Semangat KM tu transfer ke mommy Irra. 


Tapi sejak preggy, mommy irra pula tingtong. Bukan blog KM je tak jengah. Memang tak menyempat blogwalking ni. Semenjak dua menjak ni je mood blogwalking datang semula..tapi tak sehebat semangat dahulu. Maybe sebab loya-loya ni masih ada.

Cerita KM pasal zulaikha, sesekali keluar nama pakwan. KM ada buat novel sendiri. Yang ni ja mommy irra tak sempat baca. Minat kepada novel dah tak ada sejak anak dah dua ni. Yang best KM boleh berkawan macam kawan-kawan real tu. Maybe one day kan KM. We make it real. Sekarang di alam maya je. 

Satu lagi blog yang mommy Irra akan singgah adalah blog akak JM. Seronok tengok akak JM jalan-jalan. Boleh la berangan g tempat-tempat yang akak JM pergi. Jepun. Korea. 


Sejak mommy Irra join #kelabbloggerbenashaari , mommy Irra selalu singgah blog Ben Ashaari.

Ben la sifoo mommy irra sekarang ni. Cara dia sangat bagus menggerakkan mommy Irra meningkatkan taraf blogger mommy Irra. Supaya mommy Irra sentiasa berusaha mencapai segala impian dalam dunia blogging. Tanpa usaha, tiada hasilnya. 

Mommy geram tengok si zahra. Comel sangat. Apa je gambar yang daddy dia upload, semua mencuit hati. Kot terkenan rambut zahra kat babyB kan. Hehe aaminn.

Antara blog lain yang terkesan di hati adalah blog PCL. Banyak nasihat dan cerita yang boleh diambil teladan. Walaupon mommy Irra jarang dah komen di blog PCL, mommy Irra selalu baca entri PCL. MamaD pon ada update blog rupanya.

Nazlee.com

Selesai la sudah Cabaran 30 Hari, untuk hari yang ke 13. Cabaran kali ni mommy Irra ntah berapa kali tertidur tiap kali menulis entri. Hahaha penat sangat la tu kan. Apa pon tahniah buat diri sendiri dan mereka yang berjaya menyahut Cabaran 30 Hari Kelab Blogger Ben Ashaari. Korang memang TERBAIK!!

12 comments:

  1. semua blogger yg best2.. :) sporting :)

    ReplyDelete
  2. Terima kasih irra kerana jadikan blog akak sbg salah satu blog kegemaran, terharunya!!! Muaahhh

    ReplyDelete
  3. Semoga berjaya....salam perkenalan.

    ReplyDelete
  4. semua blog tu pon saya rajin singgah baca entry dia. :D

    ReplyDelete
  5. gulp... blog arz pon ada mekasih....
    Bagi yang menyertai cabaran ini memang hebat.
    Setiap hari kena update. Terbaik baru 13 hari ada lagi 17 hari jangan mudah mngalah

    ReplyDelete
  6. Sebenarnya sejak lepas raya ni bz skit dengan kerja hakiki. Perlu disiapkan segera. dateline dah semakin dekat...

    ReplyDelete
  7. KM, JM dan juga blog Bro Ben saya slalu juga singgah tapi belum dapat top komentor..semua pengikut setia mereka hebat

    ReplyDelete
  8. blog tu semuanya memang best!! saya pun suka singgah blog kak KM, blog kak JM and blog abang Arz. ^^,

    ReplyDelete
  9. Haha.. terima kasih penghargaan ni irra... tak pa.. one day kita jumpa.. alah dekat je shah alam tu.. pejam mata je dah sampai haha :-)

    ReplyDelete