Cabaran Hari 2 | 5 Cara Memenangi Hati Mommy Irra


Cabaran kedua. Cabaran semakin mencabar bila blogger sue izza tetapkan masa untuk posting entry ni. Bertambah mencabar dengan hero dan heroin ni dok merengek pulak nak mommy. Bagi la chance mommy nak up entry anak-anak. 

Kali ni mommy Irra nak ceritakan 5 cara nak memenangi hati mommy Irra. Kalau 5 cara daddyG berjaya memenangi hati mommy Irra tu boleh tahan jugak la. Ini secara umumnya macam mana korang nak memenangi hati mommy Irra. Wahhh jom baca!


1. Soft spoken. Mommy irra ni kan jenis cepat sentap. Boleh nak tegur ke apa. Tapi biarlah kena dengan caranya. Cakap baik-baik insyaAllah berdesup terus ke jantung dan boleh berfikir dan terima secara waras. Kalau cakap main lepas jer. Macam mana nak memenangi hati orang lain? Garang-garang boleh meleleh air mata.

2. Tak berlagak. Semua orang ada kelebihan dan kekurangan masing-masing. Tak perlu nak berlagak macam semua kau betul. Semua kau hebat. Habis aku ni teruk sangat la? Be humble jer. Pasti semua orang suka. Orang taktau, kita bagitau.

3. Sharing. Bila orang tu jenis soft spoken dan humble, baru la kita rasa seronok nak berkawan. Bila berkawan kita akan berkongsi cerita suka duka. Jadinya kita memerlukan antara satu sama lain. Baru betul camtu.. Berkongsi ni meluas tau. Berkongsi pengalaman, petua, resepi, cerita dan macam-macam. Selalu orang cakap "Sharing is caring". So sesiapa yang suka sharing ni caring tau.


4. Prihatin dan ambil berat. Mesti la seronok orang tanya khabar. Say hi pon dah seronok. "Ingat dia kat aku".

5. Kalau rakan-rakan blogger nak memenangi hati mommy Irra, selalu-selalu la datang ziarah blog mommy dan komen. Nanti mommy g singgah balas dan komen. Hehe.

Okey selesai cabaran hari kedua. Jumpa esok di cabaran hari 3 ^_^


Cabaran 30 Hari #KelabBloggerBenAshaari
Hari 1 | Gambar Terkini dan 5 Fakta Tentang Diri Mommy Irra

20 comments:

  1. nanti iolss selalu datang ek? he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Datang datang la selalu...iolss sediakm teh o ngan biskut hap seng :d

      Delete
  2. Replies
    1. Apa lisa cakap? Haha tak faham pulak

      Delete
  3. Aaauuummmmm...tp ena ni x soft spoken.. habis lahhh huaaaa

    ReplyDelete
  4. errr mommy cantik !! sha hari2 singgah, kira dah memenangi hati mommy la kan?? lalalala

    ReplyDelete
  5. Irra ni kalau bercakap mesti lembut kan, ..tak tau ni yg teka aje..

    ReplyDelete
  6. Eraz jenis yang soft spoken.. So boleh kawan.. Hehe..

    ReplyDelete
  7. mesti mommy seorang yang lemah lembut kan??
    layan anak2 mommy...
    n jaga kesihatan elok2...
    no 5 tu miya akan buat selalu..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak lah. garang jugak. tapi jenis sensetif dr kecik lg. ngn famly pon cepat sentap apatah lg org luar. haha

      Delete
  8. Ya Allah kenapa semua sama dgn yaya suka jugak ni. Kalau jumpa mesti kimia kita kuat. Hehe

    ReplyDelete
  9. wah.. nampak sangat mommy lemah lembut orangnya.. selamat maju jaya

    salam blogworking.. jemput datang ke blog akak.. tq
    www.yatiadam.com

    ReplyDelete
  10. Salam perkenalan juga dari mamamyja. heheheh

    ReplyDelete
  11. ahaks...so sweet..so berhati2 ye lepas ni..akak risau takut terlepas cakap heee

    ReplyDelete
  12. InsyaAllah nanti akak selalu dtg jengah blog ira ok..

    ReplyDelete
  13. auummmm... sy sahut juga cabaran ni

    ReplyDelete
  14. Wahahaha.. hero dan heroin merengek nak mommy ye.. haha.. super mum tu masih sempat update.. edit gambar lagi pula tu =,= xD

    ReplyDelete