Cabaran Hari 9 | Lelaki Yang Menarik Perhatian Mommy Irra



Cabaran 30 Hari | Hari 9 | irrayyan.com

Cabaran 30 Hari anjuran #kelabbloggerbenashaari sudah masuk hari yang ke 9. So masih berbaki 21 hari. Cabaran hari ini adalah 5 lelaki yang menarik perhatian mommy Irra. Di hati ini hanya ada seorang sahaja lelaki yang berjaya menarik perhatian mommy Irra. So mommy bagi 5 ciri lelaki yang berjaya menarik perhatian mommy Irra. ^_^



PERTAMA: Lelaki yang setiap masa membalas SMS(telegram) dan menjawab panggilan mommy Irra. Kalau tak sempat jawab, akan call mommy Irra semula. Setiap masa tak kira dalam meeting pon. Lelaki ni adalah daddyG.


Gamak kan kau mommy, kacau daddyG tengah meeting??! Hikhik tak kacau lah. In case ada hal penting je lah. Kalau daddyG tak dapat layan dia balas "I nak buat keje ni." . So kau tunggu ja lah daddyG pas habis keje. Sibuk sangat la tu. 

KEDUA: Lelaki yang soft spoken. DaddyG jugak lah tu. Sapa lagi kan? Masa kawan-kawan dia memang jenis tak pernah nampak dia marah. Cool je setiap masa. Abah mommy irra pon jenis susah nak marah. Sama la anak menantu tu. Kalau marah mereka diam ja. Tapi mommy Irra still akan sentap jugak lah sebab mommy Irra ni kan jenis yang sensetif tapi penyabar. Eh? 

KETIGA: Lelaki yang berterus terang. Sejak berkawan lagi daddyG jenis yang tak suka pusing-pusing cerita. 

KEEMPAT: Lelaki yang setia mendengar. Mommy Irra ni suka bercakap. Cuma bila dah kahwin, "pillow talk" tak ada dah. Letak kepala je terus tidur daddyG ni. Oh bahagianya. Dulu-dulu mommy Irra mesti ada sesi "pillow talk" dengan roomate. Sekarang masing-masing dah kahwin. Sekarang ada "tele chat" je ngan daddy. Hik! DaddyG masih pendengar yang setia. Opss pembaca yang setia okey :P

KELIMA: Lelaki yang suka budak-budak. Lelaki macam ni penyayang tau. Senang la suami jaga anak bila si isteri kepenatan. Tapi daddyG ni terlampau suka budak ke?? Dia dah plan mommy tambah anak sebelum umur 35 tahun. Tapi daddyG nak mommy Irra jaga sendiri anak-anak. Hahahaha meriah la rumah nanti kannn.. Baru dua pon dah riuh rendah dah..

Settle cabaran ke-9. Jumpa esok!


15 comments:

  1. hihik, Mamamyja minat yang lelaki yang sado. huhu

    CABARAN HARI KE-9

    ReplyDelete
  2. auchh. romantik jugak mommy irra ni. cair hati somi kan.. hehe :d

    ReplyDelete
  3. dalam diam kak ira nie romantikkk... sweet.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perempuan mesti nak jiwang2. Org laki ja xmo jiwang2. Hik! :d

      Delete
  4. So sweet...untungnya mrG kan...ank jg sendiri kita akn lebih menghargai penat lelah parents kita tau...so enjoy the moments..

    ReplyDelete
  5. Tak lama lagi, dapat no.3 la ni.. Hehehe..

    ReplyDelete
  6. haha... semestinya suami yg terbaikkan? haha KM pun senaraikan apa yg ada pada pakwan... tp tak puaslah lima je hahaha.. :-)

    ReplyDelete
  7. bestnya mommy irra dah dpt semua.. hee

    ReplyDelete
  8. Siapa lg klau bukan suami sendiri kan irra

    ReplyDelete
  9. perghhh sweetnya. kalaulah kenal Daddy G.

    ReplyDelete
  10. sebut daddy G dah macam iron man pulak hahaha

    ReplyDelete