Cabaran Hari 1 | 5 Fakta Tentang Diri Mommy Irra


Jam 11:30 malam. Group #KelabBloggerBenAshaari rancak. Sekali tengok semua kejar jam 12 malam untuk Cabaran 30 Hari. Penganjurnya blogger Sue Izza. Lagi setengah jam. Menarik ni! Mommy Irra pon nak sahut cabaran ni.

Cabaran yang pertama bermula pada hari ini, 01/09/2014 iaitu kongsikan gambar terkini dan 5 fakta tentang diri. Gambar mommy Irra dah letak kat atas. Oi sempat edit lagi walaupon masa dah suntuk. Haha tu namanya semangat!!

Seterusnya 5 fakta tentang diri Mommy Irra:
  1. Mempunyai seorang anak lelaki dan seorang anak perempuan. Hahaha fakta la tu kan. Anak yang comel macam mommy dia :P
  2. Suka pakai shawl hitam. Sampai ditegur orang. "Tengok shawl dah tau tu irra". Huhuu i love shawl hitam dalam gambar tu sebab senang sangat nak pakai dan sangat selesa.
  3. Seorang yang kreatif. Tengok entry-entry sebelum ni korang boleh akui benda ni. Yang paling best mommy Irra kawen hias pelamin sendiri. ^_^
  4. Tak suka dengar bunyi budak menangis. Mommy nangis tak apa! Boleh macam tu? So mommy cuba sedaya upaya tak bagi anak-anak menangis. Sakit kepala dengar bunyi tangisan. Sekali boleh menjelma jadi Hulk sebab stress bunyi "teriak" ni. Teriak tu menangis lah.
  5. Mommy Irra seorang yang penyabar. Bayang la mommy Irra boleh tahan melayan Anis Insyirah 7 bulan yang ekzema. Gatal sepanjang 7 bulan tu. Memang kesabaran yang amat dahsyat lah. 

Ini sahaja cabaran untuk hari ini. Tunggu cabaran esok pula! 

50 comments:

  1. Hrbat kawen pelamin nya hias sendiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe...berangan n jadikan ia kenyataan

      Delete
  2. Tentang kreatif tu I is nak tengok... he he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena cari gambo semula. 2010. Hihi tungguu

      Delete
  3. aah baru perasan yang kak irra suka pakai tudung hitam.. hehehehehe

    ReplyDelete
  4. Hahhahaha sama la jugak tak abis2 tudungnhitam hehhe tq join

    ReplyDelete
  5. dan memang mommy comel dan ayu ! sokong sangatttt

    ReplyDelete
  6. datang melawat....kreatif gitu...samalah ngan saya hias pelamin sendiri dulu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jumpa geng pelamin sendiri. Hehe sep!

      Delete
  7. kreatif orgnya mommy irra ni, pelamin pun hias sendiri... wow... hehe

    ReplyDelete
  8. Irra, budak nangis blh buat otak serabut kan? ..sound efek tu lah selalu menguji kesabaran dan mematangkan sesorang ibu dgn tindakannya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul pcl. Pening sakit kepala semua. Jadi kita kena pandai handle diorg jgn bagi nangis. Hehe

      Delete
  9. tudung hitam la best.. tak gosok pon boleh pkai lagi..hihi

    ReplyDelete
  10. Ada anak kecil memang kena kuat sabar kan mommy :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni ada baby sorg lagi. Si anis insyirah dah start xboleh xnampak mommy dia. Reyau macam org sakit. Aduhh sabar mommy

      Delete
  11. Hitam pebret... eh.. ok next time kalau tgok pic shawl itam dh leh recognize akk..:p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Mood hitam sama kot. Nanti nak kena g cari shawl colorfull..segan gak org dok tegur

      Delete
  12. Cabaran apa pulak ni ??? blurrr lama tak blogwalking

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cabaran geng #kelabbloggerbenashaari.. Hehe
      Motif suka2 dan hari2 rajin update blog :p

      Delete
  13. What?? Dah anak dua? Fuyoooo... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha....tak macam ada anak ke? Hehe

      Delete
  14. wah.menarik...terlepas suda nak join nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh je. Buat backlink. Hehe sempat g..baru hari ke2

      Delete
  15. Hias pelamin sendiri. Wahh hebakkkk. Nnt boleh la tlg hiaskan pelamin aten :p hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...dh lama aten..2010...tak tahu la sekarang hebat tak hebat lagi

      Delete
  16. kak irra...nak tgk contoh pelamin..ahakss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasa2 ja miza. Guna bahan2 yg terpakai je. Hehe nanti kita updte entry

      Delete
  17. @Mommy Irra , ada baby gegurl ka... ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baby girl ada. Baby boy ada. Eh tak baby boy sgt pon. Dah 3tahun dah

      Delete
  18. Mesti penuh almari dengan shawl hitam. Hehehe

    ReplyDelete
  19. ida pulak tak suka warna itam hihihihihi

    www.idabaharum.com

    ReplyDelete
  20. nak tengok sikit contoh pelamin. mana lah tahu boleh mintak tolong hiaskan kita punay nnti. hehehe! :p
    www.kaio.my

    ReplyDelete
  21. Sama laa... suka tudung hitam gak... ehh... tibe2... hahaha...

    ReplyDelete
  22. salam kenal..walaupun dah ketinggal hehe..

    ReplyDelete
  23. Yaya percaya tang kreatif dan penyabar tu! hehe

    ReplyDelete
  24. 30 hari cabaran...aduss..kalau akak mmg x mampu nak sahut tu..so chaiyokk!!

    ReplyDelete
  25. Ohsem :) Hahaha.. lain kali pergi mana-mana target shawl hitam ye.. mungkin jumpa tepi jalan ke hahaha

    ReplyDelete
  26. Teringat masa sekolah dulu....pergi kelas prep aseklah dok pakai tudung hitam...macam comel jer rasa...hihihh..

    ReplyDelete