Minyak Daun Ubat TYT sesuai untuk bayi dan ibu bersalin


Kepada bakal-bakal ibu yang masih tercari-cari minyak yang sesuai untuk baby dan semasa berpantang, boleh mencuba Minyak Daun Ubat TYT. Produk TYT telah menjadi pilihan berzaman keluarga di Malaysia untuk kesihatan dan kesejahteraan sejak tahun 1957.

Mommy dah try minyak TYT semasa Baby Massage Workshop hari tu. Memang minyak ni berbau lembut dan harum, tidak berminyak kerana diserap sepenuhnya ke dalam kulit dan yang paling penting tidak meninggalkan rasa pedih atau panas.

Bukan bayi sahaja boleh menggunakan minyak TYT ini,  ibu selepas bersalin boleh menggunakannya. Malah seisi keluarga boleh menggunakan minyak TYT yang serba guna ini. Jom kita ambil tahu serba sedikit mengenai salah satu produk TYT iaitu Minyak Daun Ubat TYT.

MINYAK DAUN UBAT TYT adalah minyak berubat tradisional serba guna yang disahkan oleh Kementerian Kesihatan. 


Ciri-ciri Istimewa Minyak Daun Ubat TYT:
  • Minyak berubat serba guna yang mudah digunakan serta harga berpatutan
  • Segar, bau herba semulajadi
  • Sesuai untuk kulit bayi
  • Tidak mudah meninggalkan kesan kotoran
  • Tidak rasa berminyak apabila diserap sepenuhnya ke dalam kulit
  • Dirumus dengan teliti dan dibuat oleh kilang farmaseutikal berlesen di Malaysia

Pelbagai Kegunaan Minuak Daun Ubat TYT:
  • Selsema / hidung berair Sapukan pada bahagian atas ubun-ubun bayi dan pusatnya. Gosokkan pada dada.
  • Sakit perut / kembung Sapukan minyak pada telapak tangan dan usap perut perlahan ke bawah. Ulang.
  • Mandian bayi Sapukan minyak pada ubun-ubun dan pusat bayi sebelum dan selepas mandi untuk mencegah bayi kesejukan.
  • Sakit telinga Masukkan beberapa titik ke dalam telinga. Sumbatkan dengan kapas. Buang kapas apabila sakit berkurangan.
  • Angin selepas bersalin Sapukan dan urut kaki dan tangan sehingga panas. Ulang 3 hingga 4 kali sehari.
  • Melecur Sapukan pada bahagian melecut. Tutup luka dengan kapas yang direndam minyak. Balut denga kain pembalut. Tukar kapas setiap hari. 
  • Luka Tutup dengan kapas yang direndam minyak. Tukar kapas 2 hingga 3 kali sehari.
  • Penghalau nyamuk Sapukan pada kulit untuk menghalau nyamuk.
  • Rasa kebas Sapu dan urut kaki dan tangan.
  • Reumatism Sapu dan urut perlahan-lahan untuk memperbaiki peredaran darah.
  • Penghalau lintah Sapukan pasa kaki atau luka lintah untuk menghalau lintah.
  • Sakit belakang Gosok pada bahagian yang sakit sehingga panas.
  • Terseliuh Sapu dan urut perlahan-lahan. Tutup dengan kapas yang direndam minyak. Balut dengan kain pembalut selama satu hari.1
  • Gatal-gatal Sapukan pada kulit untuk mencegah kegatalan. Senang disapu dengan pek "Roll-on".
  • Sakit sendi Sapu dan urut pada bahagian yang sakit sehingga panas.


Bahan-bahan Minyak Daun Ubat - Herbal Medical Oil TYT :

Daun Sembung

Serai

Angelica

Halia

Platycadus

Gaharu

Sirih

Minyak Kelapa Sawit

11 comments:

  1. Mmg bagus ..kak lya pon guna yg ni utk ank2..

    ReplyDelete
  2. tak pernah try lagi minyak TYT ni...selalu pakai minyak cap helang je...

    ReplyDelete
  3. wangi minyak ni kan. bahan bahan dia pun banyak yang semula jadi :D

    ReplyDelete
  4. Mak mertua suka guna minyak ni buat urut pinggang.

    ReplyDelete
  5. Minyak ni sentiasa ada kat rumah..penting nih..

    ReplyDelete
  6. ada baby memang perlu ada minyak seperti ini.

    ReplyDelete
  7. wangi eh? ingat nak beli jugak la..hihi

    ReplyDelete
  8. memang diakui bagus TYT ni irra...KG tahu pun xsebab mak mentua guna ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. lagipon dah berzaman produk ni. memang diakui terbaik

      Delete