Wrap makanan bantu perut kempis

Hari ni dah hari ke 11 #CabaranPerutKempis2016 #JomKurus . Dah mengurus ke mommy? Dah kempis ke perut mommy? Hahaha asal weekend je "cheat day". Tak tahan daulat mommy ni.

Namun mommy masih berusaha tanpa jemu. Setiap malam memakai krim Mustajab dan mommy akan wrap perut selepas menyapu krim mustajab. Mommy hanya menggunakan wrap makanan. Lepas pakai, terus buang. 

Fungsi wrap ini adalah:-

1. Supaya panas krim tidak kena pada baby. Masalah la kan bila krim panas kena pada anak semasa menyusu. 

2. Supaya krim Mustajab digunakan secara optimum. Krim yang disapu akan sepenuhnya memecahkan lemak melalui pembakaran lemak dari liang roma. Kalau tak pakai wrap, krim akan meresap ke dalam baju. 

3. Tak perlu untuk sapu terlalu banyak krim dan boleh menjimatkan penggunakan krim Mustajab. 


Cara nak wrap adalah dengan membungkus bahagian yang kita sapu krim. Contoh seperti di bawah. Model anakanda comel :D


Senang je kan. Semoga mommy cepat kurus! #cabaranperutkempis2016 #jomkurus

4 comments:

  1. ramai juga yang dah buat teknik wrap nih...

    ReplyDelete
  2. Thanks for sharing irra!
    Nak jemput join GA Dayana, hadiah turkish delight daripada Istanbul, di blog www.dayanazahari.com

    :D

    ReplyDelete
  3. eliss pulak nak kurus memang kena control potion makanan, kalau krim2 ni memang x jalan. huhuhu

    ReplyDelete