Baby RAF, Proton Exora 1.6 CVT Premium

Alhamdulillah. Baby RAF in The House. Terima kasih Allah, permudahkan urusan memiliki RAF, Proton Exora 1.6 CVT Premium.

Bersama baby baru, baby RAF

6/7 survey exora
13/7 mohon loan
15/7 loan approve & sign agreement
28/7 dapat RAF tuannya RAFhan

Dapat kunci kereta

Dah lama mommy minta kereta selesa. Macam nak mohon kerja. Kita mohon sekali tak dapat, kita mohon lagi. Permohonan gagal berkali-kali tidak mematahkan semangat. Haha.

Masa ni Sale Advisor tunjuk function kereta kat daddy

Permohonan kali terakhir pon tak dilayan. Sehingga lah daddy sendiri offer mommy untuk survey kereta exora pada 6/7/2020. Rasa macam mimpi. Iye ke ni.

Daddy drive kereta baru😍

Itu yang jadi TAK SUKA bila orang suruh beli barang yang perlukan komitmen bulanan. Nak dapat kereta yang lebih selesa pon bukan senang. Bukan kereta sahaja. Nak dapat apa-apa pon bukan mudah.  Dengan kehidupan di bandar yang boleh kategorikan kami sebagai miskin bandar. Hanya seorang isi rumah bekerja dan anak ramai. 

Masa ni drive pergi kat parking ambil Saga

Ingat lagi orang hentam mommy pasal isu muatan kereta ni. Dia banyak duit. Dia orang senang. Dia boleh la senang cakap macam tu. Yang strugglenya ketua keluarga yang cari duit dan uruskan keperluan keluarga. 

Kita tak rasa apa orang lain rasa. Boleh nampak senyum di dalam gambar. Heyy harus lah tersenyum tengok kamera! Selagi kita tak ada dalam kasut orang, jangan kondem orang. Kau bukan tahu usaha orang tu macam mana. 


Macam kami ada anak ramai. Anak lima itu satu perancangan. Namun dalam masa kurang 9 tahun bukan suatu perancangan. Walaupon kami dah ubah keputusan untuk ikat selepas lahirkan Ayra, Allah bagi juga Aara. (Kalau ada yang cakap tak pandai merancang tu, tak kena kat batang hidung sendiri memang lah.) 

Bawa balik baby RAF, mommy drive Saga

Apa pon, mesti ada hikmah disebalik apa yang terjadi. Ujian-ujian dan dugaan untuk buat kau lebih kuat. Allah bagi pinjam rahim 34 tahun, Allah ambil balik. Semua tu dari Dia. 

Buka plastik

Moga Allah beri kesihatan kepada daddyG, panjang umur daddy, untuk jaga kami sekeluarga. 

Seorang tu masam sebab tak boleh bergerak bebas

Moga Allah beri kesihatan dan rezeki melimpah ruah buat mereka (you know who you are) yang memudahkan urusan memiliki baby RAF. 

Baby RAF. Please be nice to us.

Mommyirra,
Pejam mata tutup telinga
Mereka tak tahu apa yang kita rasa

#exoraturbopremium
#babyRAF2020

2 comments:

  1. Tahniah
    memang nampak selesa untuk anak2 duduk di belakang

    ReplyDelete
  2. Rezeki setiap orang berbeza, hadir pada waktu yg tepat ikut percaturan-Nya, alhamdulillah.

    Tumpang gembira utk family mommy ira :)

    ReplyDelete