Semak saman/kompaun parking kereta MBSA


Cara mudah periksa saman MBSA melalui Telegram


Mommy tengah jalan-jalan scroll wall facebook, terjumpa pasal tak boleh nak renew roadtax JPJ kalau blacklist kompain parking MBSA.

Tapi tak tahu la sejauh mana kebenarannya. Sebab daddyG dah habis bayar saman MBSA. 

Tak boleh nak renew roadtax JPJ kalau blacklist kompain parking MBSA.
Tak boleh nak renew roadtax JPJ kalau blacklist kompain parking MBSA.

Sebelum ni mommy dah share macam mana nak check parcel Poslaju dan Nombor GST.

Hari ni mommy nak share cara mudah bagi pengguna parking MBSA menyemak saman/kompaun MBSA menggunakan Telegram dengan menghantar nombor kenderaan kepada @MYBot.

Apa benda @MYBot tu?

Jika anda install Telegram app di android / iOS / PC atau guna web-version, search MYBot

MyBot Telegram memudahkan kerja
MyBot Telegram memudahkan kerja 

Antara kegunaan MYBot yang sangat berguna kepada penduduk di Shah Alam adalah trace kompaun/saman MBSA.

Hanya dengan memasukkan command yang mudah: 

pi:mbsa ABC1234

MYBot akan memberi respon yang terperinci tentang kompoun parking yg dikenakan pada kereta anda.

Carian anda: No. Kenderaan (ABC1234) 
1.

76918               
30/03/2015
12:39PM
30 Mar 2015
12:39PM
Jalan Pelabur A 23/ASEKSYEN 23
RM70.00


Jumlah

RM70.00

Mudahkan dengan hanya menggunakan Telegram app. Tak perlu nak buka web page bagai. 


Antara command lain yang boleh digunakan:

pi:$ (currency converter)
       pi:gst

       pi:meme
pi:quran

37 comments:

  1. hai irra..lama tak singgah sini..wah..mybot nie dah makin banyak kelebihannya

    ReplyDelete
    Replies
    1. husband irra la rajin sgt buat..hehe semoga bermanfaat buat semua

      Delete
  2. Hooo mudahnyaaa.. Nanti nak install la.. nak check saman semua.. haishh ketaq kaki kalau dengar pasal saman ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. saman mmg menggerunkan..terbang duit owh

      Delete
  3. salam irra... kat mbsa je ke boleh? semua tempat boleh tak?
    My Bot mmg bagus... Untung DadayG. hehe

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. peerrrgggghhhhh....!! KC pun kena saman... sila pergi check dgn MyBot... :)

      Delete
    2. thorbaik la bak kata papaG

      Delete
  5. pi:$ paling berguna buat masa ni utk biz pcl...tq dadyG n irra share menda ni...

    (t.kasih sebab masih kekalkan loghat utara untuk pi (bukan Go) kih kih kih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehehee... jiwa keutaraan masih kental tu....!! :)

      Delete
    2. pcl perasan yer, cn pun baru perasan je

      Delete
  6. my bot ni memang canggih segalanya boleh digunakan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila dah minat, apa2 pon daddyG boleh buat..hehee
      kang ada idea baru ditambahnya kerja MyBot

      Delete
    2. ini semua orang yang ada telegram bole wat ke apa?

      Delete
  7. My bot terbaik.. dgn #efg baru angah tau fungsi mybot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab tu lah #EFG bukan sembang kosong, angah.... :)

      Delete
    2. sebab tu lah #EFG bukan sembang kosong, angah.... :)

      Delete
  8. Assalam irra,
    iols masih tak ketahuan pasai telegram app ni :P he3

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. betul. masuk #EFG baru tau ada mybot. hahahahaha

      Delete
  10. Replies
    1. kena saman pun boleh makan dgn bahagianya ye Mimin.....!! :)

      Delete
    2. hahahaha,amboi sukanya xde saman

      Delete
  11. TAHNIAH dadyG yang gigih.. :)

    *kak ain takut nak check saman.. seriau... nk suh en.hubby check kan lah*

    ReplyDelete
  12. Lama tak borak2 dgn mybot ni..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah CN rajin ke sembang dengan mybot hehehe

      Delete
    2. mybot pun pndai layan borak dgn cn tau..hehe

      Delete
  13. wah, dah try la! best gilaaaa... hahahaha. kalo quran tu macam mana kak irra?

    ReplyDelete