Fernleaf FullCream Milk



Preggy lagi?? Perkara pertama yang merisaukan mommy adalah macam mana Anis Insyirah nak menyusu. Pengalaman lepas, susu drop lepas preggy.

Nak teruskan menyusu walaupon preggy. Tapi tak sampai sebulan, susu dah tak ada. Masalah sekarang(masa tu la) Anis Insyirah ada ekzema. Susu lembu out! Susu kambing lah jawabnya.

Mula-mula try bagi susu kambing segar Nubian. Anis Insyirah tak nak. 

Kemudian belikan susu kambing jenama Irfan. Anis Insyirah tak nak jugak.

Rupanya, apa sahaja yang berbau susu, Anis Insyirah akan tolak.

Bila mommy dah tak tahu nak bagi susu apa, baru mommy tanya pada herbalist. Herbalist suggest susu Fernleaf FullCream. 

Hurmmm malangnya, Anis Insyirah tak nak jugak. Kesudahannya, susu Fernleaf FullCream itu Adam Rayyan yang minum.

Anis Insyirah minum susu apa? Macam mommy ada sebut dalam entry lepas, Anis Insyirah minum air masak je. Alhamdulillah, tiada apa-apa masalah. Kita berikan zat dan nutrien melalui pemakanan yang sihat dan seimbang.


So dah 5 bulan jugak la Adam Rayyan minum susu Fernleaf Full Cream. Tu pon sehari sekali sahaja. Mommy lebihkan makan untuk kedua-dua anak mommy.


Kenapa bukan susu jenama lain?? Grrr dah herbalist recommend susu Fernleaf FullCream. Kalau ada yang berminat nak tahu kenapa sebab dan asbab sila hubungi herbalist tu ye. :)

Boleh dapatkan contact number kat blog herbalist Nizam:

5 comments:

  1. comel sangat model susunya. hihihi :D

    ReplyDelete
  2. Betul. Lebihkan kalsium dlm mknn. Jgn depends pd susu je..

    ReplyDelete
  3. Comel Adam Rayyan pegang pek susu tu. Hihi

    ReplyDelete
  4. ye..lebihkan makan lagi bagus..susu ni cuma macam makanan tambahan je.kalau dah cukop zat dari makanan,tak payah susu pun tak pe.kalau tak,tak de la ada setengah budak2 berhenti susu badan terus berhenti minum susu..kan???

    ReplyDelete
  5. baguslah irra..akak masih tewas utk Dahlia..hurmmm ;-(

    ReplyDelete