KWC Fashion Wholesale Tempat Shopping Best Untuk Keluarga

KWC Fashion Wholesale Tempat Shopping Best Untuk Keluarga | Misi mencari baju raya, tudung raya, kasut raya, tshirt raya🤪 mommyirra sekeluarga tahun 2021 adalah di KWC Fashion Wholesale, KL. Nak tahu tak? Ini adalah kali pertama mommyirra jejak KWC. Selalu dengar je kawan kawan memborong dekat KWC. Bila daddy nak bawa ke KWC, wahhhh teruja lah saya!
 
Walaupon kebarangkalian untuk pulang beraya di kampung sangat tipis, namun tak mematahkan semangat mommyirra untuk membuat persiapan raya seperti membeli baju raya. Beli baju raya iaitu baju kurung dan baju melayu hanya sekali setahun. Jadi kena lah beli juga. Baju raya tahun lepas dah tak muat tau. 😂 Semua dah membesar termasuk mommyirra.
 
Ini adalah bangunan KWC (gambar bawah). Gambar mommyirra ambil dari Pakcik Google. Besar sungguh bangunan KWC. Parking senang dalam bangunan ni sahaja. Kami masuk parking atas. Naik punya naik sampai tingkat 11. Ada juga parking premium di bawah yang dibuka mulai jam 11. 
 
KWC Fashion Wholesale
Pinjam gambar google : KWC Fashion Wholesale

Takpe, kita try je lah masuk parking biasa ni. Dah masuk baru tahu charge parking premium beza hanya RM1. Next time boleh la guna parking premium. Dari parking terus masuk kawasan kedai.

 

Masa nak ambil tiket parking, dah ada staf kiri kanan bersedia nak tembak dahi. Haha nak ambil suhu semua yang ada dalam kereta. See! SOP ketat. Kalau demam jangan gatal la datang ye. Terus kena hambat balik nanti.

 

Mommy dah lama berangan nak shopping kat sini tau. Tapi dengan anak 5 orang, susah la nak berjalan jauh. Baru jalan 5 minit dah keluar soalan "Mommy, bila nak balik?". Baru je masuk dah ajak balik! Sebab tu lah mommy kena cari tempat shopping yang selesa dan harga yang mampu milik. 

 

Dengan suasana bertema #MekarDiAidilfitri, lebih bersemangat mommyirra nak shopping walaupon berpuasa dan kena kawal 5 orang budak yang macam-macam ragam tu. Baru masuk KWC, dah kena tukar pampers Ayra(2 tahun). Terus cari Baby Changing Room.  Sanatize dulu, baru lah rasa lebih selamat. SOP kita jaga. Kita JAGA kita. 

 

baby changing room KWC Fashion Wholesale
Baby Changing Room KWC Fashion Wholesale

Dah misi cari baju raya, jadi kita memang beli baju raya lah. Bila mata mommy singgah tengok blouse cantik, baju baby comel-comel, seluar murah-murah, daddy warning "cari baju raya duluuuu". Arghh daddy nieee. Serius laa teringat sampai sekarang t-shirt baby rm5. Seluar pon rm5. Ok apa kalau beli. Mana nak jumpa tempat lain. Tapi bila dah habis beli baju raya, kau pon tak sabar nak masuk kereta😂 Kaki sakit weh. Masa jalan tadi bukan tak sakit, tapi mommyirra TAHAN sakit.

 

Anak anak pula bila lalu bahagian mainan, "Mommy nak ni. Daddy nak ni." . Tapi as usual mereka dah kenal daddy mereka. Memang tak akan dapat la. Hahahahahaha mujur tak ada adegan hentak kaki guling guling minta mainan. Bila lalu bahagian makanan atau minuman pon kena buat tak tahu sebab puasa kan. Nak berbuka puasa kat sini pun boleh.

 

Yang ni pon mommyirra nak mention. Ruang untuk berjalan kat sini luas walaupon kiri kanan ada kedai. Tak la berlanggar bontot. Orang ramai tapi tak sesak. Kami yang ada anak ramai ni, tak lah payah nak ke sana sini. Nak elak anak berlari ke sana sini, mommy bawa stroller 2. Lift pon banyak, jadi perjalanan kami lancar je.

 

tunggu lift KWC Fashion Wholesale
Nampak macam tak ada orang, tapi orang ramai je...





Beli baju harga borong di KWC Fashion WHolesale
Tengok harga baju ni..waahh murah sangat..

 

Selalu raya, mommy pilih tema. Mommy pilih baju. Kali ni daddy pilih. Daddy berkenan baju tu. Dia beriya suruh anak cuba. Ok la ok la. Kasi chance la kat daddy. Anak 5 jadi setiap orang cuba akan ambil masa yang lama lah. Lepas anak, daddy mommy pula.

 

cuba baju di KWC Fashion Wholesale
Daddy cuba baju. Ni untuk tengok saiz sahaja, bukan color pilihan

 

fitting baju di KWC Fashion Wholesale
Baju Adam yang lama langsung tak boleh pakai. Ya la makin membesar dah.

Di depan kedai ada kerusi rehat. Bila anak awak dah penat, suami awak pon penat. Mereka tunggu kat kerusi. Mommy terus mencari baju. Dah jumpa boleh panggil "gamit gamit" je minta daddy tengok dan bayar. 

 

Setiap kedai ada limit berapa orang boleh masuk dalam satu masa. Jadi tak sesak lah dalam kedai tu. Boleh memilih dan mencuba dengan aman damai. 

 

Kami jalan dari satu kedai ke satu kedai. Nak tengok harga dan fesyen yang berkenan. Banyak tingkat ada. Banyak pilihan ada. Tinggal kau nak kena ada tenaga nak terjah semua je. 

 

Dah sudah beli baju, mommyirra cari tudung pula. Weiii nak bagitahu ni, tudung murah murah, lawa lawa. Mommy beli 5 tudung rm60. Ingat nak beli lagi, tapi kesian kat daddy...hahaha.

 

shopping tudung shawl dewasa kanak-kanak di KWC Fashion Wholesale
Seronok memilih tudung/shawl murah murah

tudung bawal kanak kanak KWC Fashion Wholesale
Ni mommy berkenan tudung bawal kanak-kanak. Satu RM8.


Seterusnya kami cari kasut. Rupanya daddy dah aim kasut kat ground floor. Kasut berjenama ada sale 80%. Dah beli kasut raya, anak anak mintak kasut harian. Dapat lah seorang dua pasang kasut. Mommy pon nak juga! Beli kasut untuk mommy satu. 

 

beli kasut di KWC Fashion Wholesale
Seller lah melayan anak mommy. Mommy dah penat.

Baju dah, tudung dah, kasut dah, daddy berkenan tshirt pula🤣. Masa ni anak anak dah stress. Orang pon dah tak ada sangat. Sabar semua. Sabar. Daddy nak belanja, bukan selalu. Daddy 2 helai, mommy 2 helai, anak-anak seorang sehelai. Thank you daddy.  
 
tshirt KWC Fashion Wholesale
Daddy borong tshirt

Daddy suruh snap. Tapi dah memang murah la harga barang barang kat sini.
 
Lalu kawasan kasut, mommy beli selipar pertama Aara. RM10 sepasang. Lepas tu Ayra pon nak juga kasut. Budak ni dah pandai meminta. Haha.

shopping di KWC Fashion Wholesale
Aara Ayra dengan selipar baru
Belanja dan Tebu di KWC Fashion Wholesale
Belanja dan Tebu di KWC Fashion Wholesale


Dah banyak belanja. Boleh TEBUS HADIAH pula. Gambar di bawah ada Ayra pegang bakul kuih tu, hasil tebusan lah. Sebenarnya boleh dapat pengisar buahan mini atau mini speaker. Takde rezeki dapat yang lain tu sebab dah habis. Belanja ️ RM200 / Belanja RM400 ️ dapat free gift.

 

mommyirra shopping di KWC Fashion Wholesale
mommyirra shopping sakan di KWC Fashion Wholesale

 

Lihat video mommyirra shopping di KWC Fashion Wholesale.


Haa korang nak shopping yang best datang lah KWC Fashion Wholesale ni. Mommy baru sekali datang dah jatuh cinta #iloveFashionAtWholeSalePrice (boleh bodek daddy datang lagi). Membeli belah pada harga borong memang sangat sesuai lah untuk keluarga yang ada anak ramai macam kami.

 

Ada satu kedai tu jual baju kaler off white je. Lawa sangat. Nak beli baju sedondon anak beranak senang kat sini. Beli banyak, murah lagi. Tak sabar mommyirra nak datang lagiiiiii.

 

Haaa last, jangan lupa sertai peraduan KWC Style Rayaku OOTD. Boleh menang sehingga RM1000 dengan cara:-

1) Ambil pic kat KWC Fashion Wholesale

2) Upload di FB dan Tag 3 friends

3) Guna hashtag #KWCStyleRayaku + #KWCFashionWholesale

4) "Public" kan post.

16 comments:

  1. Wahhh.. banyak shopping tu. Syok kalau barang murah ni.

    ReplyDelete
  2. Memang seronok memborong kat kwc ni..semua benda ada kan. Kalau bulan x puasa pon seronok leh mkn kat food court atas tu macam-macam ada.

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah, mmg rezeki bila dpt shopping harga mmg affordable. Lepas tu banyak pilihan . Tempat pula selesa nak jenjalan, luas dan x sesak.

    ReplyDelete
  4. Besar nya tempat dia. Macam-macam ada. Kemudahan pun banyak. Jadi nak bawak anak-anak kecik pun tak risau

    ReplyDelete
  5. Baby Changing Room tu cantiknyaa lukisan kat luar..bestnya dkt shopping ngan anak2 kat sini. Mcm2 adaaaa .

    ReplyDelete
  6. Ana suka shopping dekat sini. Murah dan banyak pilihan.

    ReplyDelete
  7. Dah lama tak pergi sini. Rindunya nak berjalan lagi macam sebelum cobid. mmg jimat banyak kalau ke sini. Nice sharing! :)

    ReplyDelete
  8. baru tau pasal kwc fashion ni banyak gak pilihan kan. lepas pkp bolej shopping sini

    ReplyDelete
  9. Wowww bestnya! Nak beli baju raya biasanya memang kena borong sekali tudung dan kasut hahaha

    ReplyDelete
  10. Rawlins memang suka ke sini. My parents kalau fly ke KL memang akan suka nak ke sini sebab boleh beli macam-macam kat sini. Selamat Hari Raya ye

    ReplyDelete
  11. One stop centre mcm ni best. Beli semua brg 1 tempat je. terbaik lahh

    ReplyDelete
  12. Kenanga ek irra?
    Memang sini rambang mata ooooiiiii. Separuh harga dari yang kat luar. Rasanya dulu kita habis lebih 300 untuk kita saja macam2 dapat... tapi tu kisah sebelum PKP😅

    ReplyDelete
  13. Ramai kata soping sini best.. Sis belum sampai lagi sini, nanti one day boleh ke sana nak juga singgah, dengarnya boleh beli borong lagi murah yekkk

    ReplyDelete
  14. Tak pernah lagi sampai ke KWC Fashion Wholesale ni. Tapi tengok posting org kemain banyak kedai best-best kat sini.

    ReplyDelete
  15. Kihkihkih akak lg meriah shopping!! Berapa jam kat sana kak untuk uruskan semua tu. Mesti rambang mata kan. Saya lepas PKP nak ke KWC utk cari baju tido sedondon. Comel betul.

    ReplyDelete
  16. Memang best kan shopping kat KWC ni.. Dulu rajin shopping kat sini! Macam2 ada, jauh lebih murah lak tue!

    ReplyDelete