Carian Dalam Talian di Platform Shopee Meningkat Sebanyak 32% Sempena Perayaan Tahun Baharu Cina

Shopee : Carian Online Tertinggi  Sempena Perayaan Tahun Baharu Cina | Sempena perayaan Tahun Baharu Cina akan datang ini dan trend e-Dagang yang semakin popular di Malaysia, Shopee, platform e-Dagang terkemuka di Asia Tenggara dan Taiwan, telah menyaksikan peningkatan sebanyak 32% dalam jumlah carian produk di Shopee dalam kalangan rakyat Malaysia sepanjang tempoh perayaan ini. Sejak pelancaran Kempen Wang Bersama Shopee pada 15 Januari yang menawarkan potongan harga sehingga 90% dan hadiah kemenangan berjumlah lebih daripada RM1 juta, semakin ramai rakyat Malaysia memilih untuk membeli-belah di Shopee dalam membuat persiapan sempena Tahun Baharu Cina.

“Aktiviti membeli-belah selalunya meningkat semasa musim perayaan, dan Tahun Baharu Cina tidak ketinggalan. Tahun ini, kami menyedari lonjakan dalam bilangan carian dalam talian di Shopee apabila kita menghampiri Tahun Baharu Cina, yang menunjukkan peningkatan trend pengguna yang memilih untuk membeli-belah secara dalam talian bagi musim perayaan. Ini petanda baik yang sejajar dengan inisiatif kerajaan untuk memacu sektor e-Dagang di Malaysia. Shopee menyediakan platform yang pantas, mudah dan selamat untuk membeli-belah dan dengan insentif Penghantaran Percuma ke Seluruh Malaysia dan Komisyen Sifar (0), rakyat Malaysia boleh menikmati aktiviti beli-belah di Shopee yang mudah dan menjimatkan,” kata Ian Ho, Pengarah Urusan Serantau Shopee.

Carian Paling Popular Sempena Tahun Baharu Cina Bagi Tahun 2018

Carian paling popular sempena Tahun Baharu Cina bagi tahun 2018 adalah bagi kategori berikut:

Pakaian wanita - Blaus, jeans, gaun panjang, gaun pendek, cheongsam
Mobil & Gajet - iPhone, Samsung, jam pintar, Xiaomi
Permainan : Kanak-kanak dan bayi - Pakaian budak perempuan, pakaian budak lelaki, pakaian bayi, Tommee Tippee
Kasut Wanita - Kasut, kasut sukan, kasut jenis wedges, sandal
Beg Wanita - Beg sangkut, beg, dompet, beg galas


Pembelian Paling Popular Dalam Kalangan Rakyat Malaysia Sepanjang Musim Perayaan 

Pembelian paling popular dalam kalangan rakyat Malaysia sepanjang musim perayaan ini.

Berikut pembelian paling popular:

Kasut Wanita - Kasut terbuka
Permainan kanak-kanak dan bayi - Set pakaian Bayi 
Perhiasan Rumah - Set hadiah Tupperware
Kesihatan dan Kecantikan - Set solekan mata Tahun Baharu Cina
Runcit dan haiwan peliharaan - KitKat edisi khas


Nikmati potongan harga dan promosi hebat atas pelbagai produk sempena Kempen Wang Bersama Shopee yang berlanjutan sehingga 25 Februari. Dengan pilihan lebih daripada 6 juta produk yang ditawarkan oleh lebih 200,000 usahawan di Shopee Malaysia, pelanggan boleh memenuhi keperluan membeli-belah sempena musim perayaan ini. Tambahan lagi, pengguna boleh terus bermain permainan Fortune Ang Pao untuk memenangi Tiket Emas dan hadiah utama berbentuk wang tunai berjumlah RM8,888.

Seterusnya, Shopee akan melancarkan Kempen Hari Gaji daripada 26 hingga 28 Februari yang akan membariskan pelbagai tawaran hebat bagi pelbagai jenama terkemuka termasuklah Jualan Murah Komputer Riba Shopee dengan jenama popular seperti Acer, ASUS, Dell dan Lenovo.

Muat turun aplikasi Shopee secara PERCUMA menerusi App Store atau Google Play.

#WangWithShopee

Maklumat lanjut mengenai Shopee, sila layari laman tertera di bawah:Website : 

2 comments: