Kelebihan See First di facebook

Selalu sangat mommy tengok rakan facebook mommy update pasal "See First". Apa benda tu? Mula-mula mommy buat tak peduli je. Sampai la satu masa mommy pon teringin juga la nak buat. Bila di godek tak jumpa. Jadi mommy tanya rakan-rakan AFB mommy.

Macam mana nak buat See First ni?
Begini caranya:-

1. Pergi dekat profile rakan facebook anda. Klik button following.

Following

Kemudian pilih See First.

See first

Siap! Dan dari "Following" tadi akan jadi "See First".

Siapa kenal papaglamz?

Apa kelebihan See First ni?
Apabila kita setkan See First, maka segala status atau apa sahaja yang rakan See First update akan berada di atas wall anda.


Rules facebook sekarang ni status yang tinggi engagement baru dapat duduk kat atas wall orang lain.

Apa tu engagement?
Engagement adalah berapa jumlah like dan komen. Lagi banyak like dan komen, lagi tinggi engagement. 

Haaa apa lagi? Jom set See First!

6 comments:

  1. ooooo gitu ya..baru tahu..hihi..tq

    ReplyDelete
  2. pemes PapaG klau gini mommy promote. hehehe

    ReplyDelete
  3. oic...
    wah, da ada priority plak fb ni ekk.
    pilih-memilih plak ye irra.
    bukan ke fb ni utk kita tgk update semua fren?
    kalu gitu, baik x payah fren.
    sebab x naik kat timeline kita :(

    pe pon. tq for info ni.
    aida tgk semua status :)

    ReplyDelete