Jus Kiwi Blended

Sebenarnya mommy tak pernah buat minuman jus kiwi. Ini merupakan kali pertama mommy buat kiwi blended menggunakan Zespri Green Kiwifruit beberapa hari lepas. Mommy terus jatuh cinta! 


Malam tadi mommy buat kiwi blended mengguna Zespri SunGold Kiwifruit pula.


Caranya sangat mudah, semudah ABC. Pastikan anda mempunyai ice blender. Blend/kisar buah kiwi yang dikupas dan dipotong kecil bersama air batu/ais dan sesudu kecil gula.


Kiwi blended sedia untuk di minum. Rasa minuman jus kiwi segar sangat sedap. Buah kiwi mempunyai banyak khasiat dan yang paling best, kiwi merupakan milk booster. Anda wajib mencubanya! 

14 comments:

  1. Bubuh susu cair sikit pun best jugak ni... sedapppppppppp !!!

    ReplyDelete
  2. Sedapnya..favourite buah ni..buat air lagilah suka

    ReplyDelete
  3. miza selalu makan kiwi je..boleh teraii nanti..sedap je tgok.. ^ ^

    ReplyDelete
  4. Woww, nampak best giler! Kalo minum ni mesti rs heaven jer...

    ReplyDelete
  5. sedap nye k.irra . puase niii. huhuhu

    ReplyDelete
  6. kena cuba buat la satu ptg ni..sure best punyer!

    ReplyDelete
  7. adus, sedap nyer...
    fresh...
    baik utk kesihatan kan irra :)

    ReplyDelete
  8. kita pun suka buah kiwi ni.....sedap kan?

    ReplyDelete
  9. Saya suka tambah lemon dan madu. Apa rasa? rasa macam tulah.

    ReplyDelete