SEGMEN BEN ASHAARI : AKU , SEORANG BLOGGER

Klik banner di atas

Terangkan secara ringkas peranan anda sebagai seorang blogger kepada orang sekeliling anda , masyarakat dan negara .. Apakah isu yang ingin tekankan terutama sekarang ini !

Perkara yang selalu mommy Irra isu kan adalah pemakanan. Kita seringkali dimomokkan dengan iklan-iklan makanan segera, makanan dalam tin dan perasa makanan yang tidak mempunyai khasiat malah. Hanya sedap ketika di makan dan hakikatnya makanan itu membawa kesan buruk untuk jangka panjang. Sedarkah kalian? 

Gula putih yang kita makan itu beracun!

Garam halus berwarna putih yang kita makan itu toksik!

Tepung putih mempunyai bahan kimia!

Beras putih pon dah hilang zat dan khasiatnya! 

Sebab itu lah kanak-kanak kecil mudah mendapat diabetes. Macam-macam penyakit hadir tatkala kita berusia 30-an. Semasa mengandung kita mengidam macam-macam. Rasa sedap dibibir tapi binasa buat anak kecil bila meratap dunia yang sebenar. 

Maka di sini, saya rasa sangat bertanggungjawab untuk menyedarkan masyarakat semua tentang isu makanan di negara kita. Jaga lah gaya pemakanan harian anda. 

Mungkin boleh disalurkan isu ini kepada pihak berkenaan. Kenapa kita perlu mengeluarkan makanan yang memberi kesan buat masyarakat. Kenapa tidak kita menjaga kualiti zat makanan tersebut supaya generasi akan datang lebih sihat.


Jika anda mampu dapat pendapatan dari blog sehingga ribuan ringgit , apakah anda akan berhenti bekerja dan menjadi blogger sepenuh masa. Apakah bisnis yang akan anda lakukan sebagai Backup Plan masa depan ?

Sememangnya mommy Irra bekerja menjaga anak-anak di rumah tanpa sebarang pendapatan. Dan sekarang sedang berusaha menjadi mommyblogger sepenuh masa yang berjaya.

Bisnes yang sedang berada dalam fikiran mommy Irra adalah menjual barangan bayi. Kerana keperluan bayi seperti baju bayi adalah wajib. Pasti ada pembeli jika mommy berjaya memasang strategi perniagaan dengan bijak.


Ceritakan sedikit mengenai harapan anda sebagai seorang blogger terhadap dunia blog ini ?

Harapan mommy Irra adalah setiap blogger dapat memberi sumbangan buat pembaca dan masyarakat. Blog yang berkualiti dan berinformasi walau apa jua niche sekalipun akan meningkatkan lagi kualiti blogger dan membantu meningkatkan kualiti kehidupan blogger itu sendiri serta masyarakat di sekeliling. 


Sapa nak join boleh klik banner di atas. Sebelum 6 petang ni. 

21 comments:

  1. Bagus irra kongsi info macam tu.. serius ada yang tak tahu. Haha. Btw, kerja jaga anak lagi best tu. Dapat luang masa dengan mereka memang kenangan yang paling manis. Cuma kalau dapat generate extra income dalam masa yang sama, itu bonus. Buat perniagaan online la irra. Start kecil2an.

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah. Teruskan Ira. Semoga mereka di luar sana terus mendapat info yg amat berguna. Blogging merupakan salah satu cara untuk menyampaikan ilmu yg bermanfaat. All the best

    ReplyDelete
  3. Tahniah di atas kesedaran yg ada. Selamat berblogging ya Irra ^__^

    ReplyDelete
  4. Ini bukan sebarangan segmen blogger, hebat mommyirra. Good luck. Info yg bermanfaat.

    ReplyDelete
  5. semoga apa yg dicitakan tercapai :)

    ReplyDelete
  6. Semoga impian dan harapan tu berjaya akhirnya. Zumal datang dari segmen yang sama ^_^

    ReplyDelete
  7. Hai kak irra .. nnt qaseh de anak qaseh buatbrujukan blog kak irra hehe

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum Mommy Irra.. Salam kenal! ^_^
    Datang melawat dari segmen sama..
    Bagus usaha mommy untuk terus menyebarkan maklumat yang bermanfaat untuk para pembaca.. Semoga niat baik mommy ni akan terus mendapat sokongan semua pembaca.. In Shaa Allah..
    Btw, done follow sini.. Jemput singgah ke blog saya juga.. ^_~
    SEGMEN BEN ASHAARI : AKU, SEORANG BLOGGER !

    ReplyDelete
  9. Salam perkenalan...singgah ke sini atas Segmen yang sama...semoga terus sukses..amin..
    ;)

    ReplyDelete
  10. Assalam,
    salam perkanalan...
    Bestnya dapat menjadi suri sepenuh masa..tahniah
    Moga terus sukses..
    jemput singgah & join blog saya yer ;
    http://aryshafayyadh.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum..
    nik singgah sini :)

    http://fatihahfazlin333.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
  12. tetarik betol isu makanan tu. teruk gak kesan makanan sekarang. [-(

    ReplyDelete
  13. Assalam mommy..
    Salam perkenalan dari saya..

    ReplyDelete
  14. salam perkenalan...selamat bersegmen ye! :D

    ReplyDelete
  15. Blog mommy ira rasanya rujukan terbaik buat mereka yang mempunyai anak yang ada ekzema. Banyak yang boleh dipeljari dalam blog ini. teruskan mommy irra

    ReplyDelete
  16. Ros singgah sini dari segmen yang sama :)
    http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
  17. Salam perkenalan ira!
    Good sharing pasal food..
    Nad sendiri pun quite concern jugak..especially jajan2 for kids tu...i don't like it at all

    ReplyDelete