Kekal sihat dengan produk Nature's Way | Madu Manuka & Instant Natural Protein

Semua orang nak sihat. Tapi kita tetap suka makan makanan tak sihat. Kicap, sos, makanan segera serta makanan manis kita hadap hari-hari. Eh tak cakap awak lah, mommy sendiri sama ja.

Nak tak nak mommy perlukan supplemen tambahan untuk pastikan badan kekal sihat. 

Baru-baru ni mommy cuba produk keluaran Nature's Way iaitu Madu Manuka dan Instant Natural Protein. 

Madu Manuka Australia Nature's Way

Setiap rumah perlukan madu yang berkualiti. Ini betul-betul madu. Bukan "bermadu" ya. 
Madu Manuka Australia

Rasanya semua dah maklum akan manfaat madu ni. Cuma kali ni mommy nak kenalkan madu keluaran Nature's Way dari Australia ni. 

Nature's Way ada keluarkan 3 jenis madu:-
1. MGO 500
- Untuk pemulihan dan pencegahan pelbagai masalah kesihatan
2. MGO 300
- Untuk kerengsaan ringan dan masalah kesihatan
3. MGO 100 - Untuk kegunaan umum
Kekuatan Madu Manuka

Mommy sekarang tengah amalkan Madu Maduka Australia Nature's Way : MGO 100. Mommy asyik selsema dan batuk kahak. Memang tak selesa bila selalu sangat selsema dan batuk. Lemau je nak lakukan aktiviti seharian.
Australian Manuka Honey

Lagipon mommy memang pengguna madu. Ada sahaja stok madu yang akan digunakan apabila demam atau sakit. Haha. Bila sakit la baru telan.

Sepatutnya "minum madu" dijadikan amalan setiap pagi. Macam mommy kecil dulu. Kerap asma. Jadi inisiatif mak, bagi makan madu setiap pagi. Tingkatan 1 asma tu pon hilang. Tapi Asma ni kadang-kadang menyerang semula apabila imunasisi badan lemah. Tabah je la.
Jangan guna sudu besi

Madu Manuka Australia Nature's Way : MGO 100.
- Pengganti gula semula jadi
- Meningkatkan imuniti dan daya hidup badan
- Melegakan ketidakselesaan ringan (tekak, pencernaan)

Madu Maduka Australia Nature's Way:-
- Dituai dengan tangan dari hutan pantai Berringa dan hutan belukar Australia
- Asli, tidak diproses (hanya ditapis) untuk mengekalkan semua komponen bioaktif
- Setiap kelompok diuji untuk kepekatan komponen bioaktik

Jadi, jom amalkan minum madu setiap hari untuk kesihatan tubuh badan. 

Instant Natural Protein Nature's Way

Instant Natural Protein berperisa coklat

Sebenarnya memang ada kajian pasal diet protein ni. Kajian menunjukkan diet protein yang tinggi membantu:
• menggalakkan badan yang lebih langsing
• menurunkan 3 masalah (kolesterol darah, gula darah dan tekanan darah).
• memberikan badan yang lebih kuat dan tangkas.

Instant Natural Protein

Dah ada Instant Natural Protein ni, senang mommy nak amalkan protein ni. Sebenarnya memang lah nak kurus untuk nampak cantik. Tapi sebenarnya, bila gemuk ni, pergerakan mommy jadi terbatas. Jadi mommy lebih bertenaga untuk menjalani kehidupan seharian. 


Walau bagaimana sekalipun, gaya hidup seharian kita sangat penting. Kita perlu melakukan senaman dan amalkan pemakanan sihat. 

Tiada orang lain yang dapat mengubah kita melainkan diri kita sendiri. All the best! 

0 comments:

Post a Comment