Maybank2u kini dalam dwi bahasa!

Mommy dapat email pemberitahuan bahawa maybank2u ada dwi bahasa. Wahhh suatu pembaharuan yang bagus. Bukan semua orang boleh faham Bahasa Inggeris. Tahniah Maybank!

Zaman sekarang dah berubah. Makin canggih dan makin menyempitkan poket. Semua jadi mudah dengan wang. Tak ada wang tunai boleh guna secara atas talian. Pindahkan sahaja ke akaun penjual atau penerima. Tak perlu dah mencari mesin deposit untuk pindahkan wang. Tak perlu ke kedai makan dah boleh tunggu makanan atau barang muncul depan pagar. Zassss. 

Korang guna online banking apa? Mommy ada dua sahaja. Maybank dan CIMB. Mommy dah la tak kerja. Memang tak guna langsung kad bank. Sampai kad expired! Haha. Mujur ada online banking ni. Janji ada internet semua beres. 

Maybank2u kini dalam dwi bahasa!
Maybank2u kini dalam dwi bahasa!

Tapi mommy masih akan guna bahasa inggeris. Dulu-dulu belajar komputer sains semua dalam bahasa inggeris. Bahasa komputer kalau translate ke bahasa melayu, jadi janggal pula. 

5 comments:

 1. wah...xtau pulak..satgi nak tengok la..

  ReplyDelete
 2. sama la ..akak prefer bahasa inggeris...hehehe...

  ReplyDelete
 3. kaannn..!! baguslah dah ada dwi bahasa, sebab kadang-kadang lebih mudah paham yang bahasa inggeris sebab dah biasa. Bila tukar ke bahasa melayu perkataan tu jadi pelik.. hahahaha.. :p

  harap M2U dpt tingkatkan tahap keselamatan online banking lebih2 mantap lagi. Tak nak dah dengar masalah2 duit hilang dlm akaun lagi kan.. ermmm.. :)

  ReplyDelete
 4. Good info.... MB2 dah naik taraf agar memudahkan urusan perbankkan... sistem dah bagus... x der internet x boleh buat apa!

  ReplyDelete
 5. betul betul. macma dalam exam skrg ada dwi bhasa tapi lebih faham kalau baca yang bahsa english sebab dah biasa hehe

  ReplyDelete