Oh Nuffnang ^^

Sana sini blogger post entry pasal nuffnang: BE, CPUV. Maka Irra secara tak langsung dapat ilmu baru. Dah tahu sikit, nak tahu banyak lagi. Kemudian irra pon mencari cikgu. Blogger yang irra kenal lah. Senang nak tanya-tanya ni. Study sendiri kemudian tak faham boleh tanya depa la. Malu kena letak belakang. DaddyG tau tapi dia busy. Takdan nak ajaq bini dia ni. Kalau diberi pencerahan dari dulu kan dah untung. Padahal blog ni register 2012 lagi. Masa tu tak ada pendedahan kot dan tak rasa nak kaji pasal nuffnang ni. Tapi kali ni, Irra nekad sungguh-sungguh. Irra pon nak BE! hahaha sambil menyelam minum ayaq... Mommy Irra ni suka bebel-bebel :P

Pelajaran pertama: blogwalking. So hari-hari blogwalking sana sini. Traffic blog pon meningkat dari hari ke hari. Blogwalking ngan iphone kejap. Anak-anak tidur sambung blogwalking dengan pc. Jiwa kalau tak tenteram tak boleh layan blogwalking ni. 

DaddyG pesan, asal kerja-kerja harian tak terabai boleh je nak menghadap hp selalu. Contoh: sambil masak boleh layan hp. Hahaha janji makanan siap untuk di makan. 

Pelajaran kedua: UPDATE SURVEY nuffnang.
Jom update survey! Cara-cara nak update survey adalah seperti berikut:

1. Login account nuffnang anda dan klik menu Manage Blogs
2. Klik UPDATE SURVEY(sumber iphoneku)
3. Jawab semua soalan. Bahagian yang wajib adalah soalan ke 10. 
4. Submit survey. 

Pelajaran ketiga. SUBMIT TICKET. Cara-cara nak submit ticket adalah seperti berikut:

1. Login account Nuffnang anda. Klik CONTACT US.
2. Pilih dan klik SUBMIT TICKET.
3. Klik Blogger Enquiries/ Suggestions
4. Isi bahagian yang dibulatkan. Apa-apa soalan yang anda nak tahu seperti BE.
5. Submit ticket. 

Tidak lah susah mana pon. 
Dah beberapa kali jugak lah Irra update survey apabila jawapan bagi setiap soalan berubah. Respon nuffnang pon pantas. Kejap je diorg amik masa nak respon. Semoga murah rezeki dengan nuffnang. Jom sambung blogwalking lagi. Salam ukhuwah dari Irra. 


Mommy Irra,
27/6/2014

14 comments:

  1. tak pernah lagi buat benda ni. hehe.. nantilah sampai satu masa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama la kak ira dulu tau dah nuffnang. Tapi xde pendedahan..sekarang kak ira rasa ini masanya..sambil2 potpet2 kat sini :D

      Delete
  2. tahniah..tu semua cara2 untuk mendapatkan be,,dripada nuffnang..
    teruskan usaha dan all the best :)

    ReplyDelete
  3. All the best and happy blogging sis :)

    Datang blogwalking sini dari segmen Jom Blogwalking # 1 - http://diarymissnick.blogspot.com/2014/06/senarai-url-jom-blogwalking-1.html

    Thanks atas penyertaan :)

    ReplyDelete
  4. semoga berjaya mengorat hati nuffnang. 2 3 hari lagi dapat la

    ReplyDelete
    Replies
    1. sakan mengorat mr Nuffnang nie...bila dia nak cair nih

      Delete
  5. Salam Irra, akak Jm singgah sini. Tak tahu sebenarnya pasal BE dan CPuV ni lepas baca entri ni baru lah tahu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi...irra pon baru tau jugak nie...

      Delete
  6. Ira, first time sy tau nih... thanks for the info... cuma apa teman nak merepek kat no 10 dan BE tu :d huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. awak, awak dh dpt cpuv tu..xpe...saya nak jugak cpuv cam awakkkk

      Delete
  7. good info .. terjawab sudah beberapa persoalan yang bermain di minda :D

    Done follow here

    ReplyDelete