Buku pink baru di hari lahirku

Aku dan suami memang plan untuk ada anak lagi. Rancangan kami tergendala apabila suami sambung belajar. Kemudian suami dah berhenti belajar, aku pula sakit tangan, shoulder dislocation.  

Apabila doktor bagitahu keputusan MRI tangan aku OK, kami pon meneruskan perancangan asal. Tak jadi baby 2018, insyaAllah ada baby 2019. 

Ia tak semudah yang disangka. Plan to concieve failure mungkin kerana tidak jaga pemakanan di bulan puasa tempoh hari. Nak ada baby tapi bedal air tebu ori tanpa campuran. 

Bila dah failed, aku berjaga-jaga bab makan. 

Sedih bila gagal. Bukan anak pertama pon sedih. Moga ada rezeki buat mereka yang berusaha untuk dapatkan zuriat. Chaiyok!
Sengaja snap menghadap cahaya
Aku bukan  lah memilih hari lahir untuk buat buku pink ni. Tapi di Klinik Desa ni hari Selasa sahaja boleh buat buku. 

link
7.30 aku dah ada kat klinik desa. Dapat nombor 11. Habis pemeriksaan pukul 10.40. 
Tarikh hari ni 14 Ogos 2018
Klinik dekat, daddyG hantar sahaja, kemudian dia balik berdengkur sama-sama dengan anak. 

Kalau tunggu pon, ramai sangat ibu-ibu. Anis Amal masih tidur lagi. Satu kerja nak kejut siapkan budak berdua tu. Baik lena saja kat rumah. Mommy lega. Daddy lega. 

Bila dah mula checkup. Next checkup:-
7/9 minum air gula
12/9 next checkup
24/9 scan baby

Moga dipermudahkan lah semua sampai bersalin tahun depan. 

28 comments:

  1. Ehh mommy nak ada baby baru. Tahniah mommy. Take care tau

    ReplyDelete
  2. Wah..tahniah Kak Irra! Alhamdulillah rezeki. Semoga Allah permudahkan urusan

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  3. tahniah ... kak pip menunggu minggu ja lagi nak bersalin ... semoga pregnancy mommy irra dipermudahkan ... dan doakan kak pip selamat bersalin ya ...

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah... Tahniah Irra.. Moga selamat hingga bersalin...

    ReplyDelete
  5. waa alhamdulilah tahniaahh mommy iraa..

    ReplyDelete
  6. wahh, tahniah mami.. kalau tak dah sain kite.. hehe

    ReplyDelete
  7. tahniah kak irra. airah tak bukak lg buku hujung bulan ni baru bukak hihi nanti share tau pengalaman semua sebab kita first timeeee

    ReplyDelete
  8. Tahniah mommy irra... actually br2 ni ada ternampak gambar irra dlm hati kata mcm irra ni preggy sbb berisi lain je.. tp xberani xtegur tapi silap...

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah...tahniah mami! padan la berat naik yee..haha take care ira!

    ReplyDelete
  10. Tahniah irra.wah tambah baby lagi..bestnya

    ReplyDelete
  11. Tahniah mommy. Mama sarah kt sini tumpang happy

    ReplyDelete
  12. Tahniah... Alhamdulillah rezeki...

    ReplyDelete
  13. Tahniah Irra, syoknya nak dapat baby. Semoga Irra dan baby dalam kandungan sihat dan dipermudahkan segalanya...

    ReplyDelete
  14. Syukur...tahniah..moga lancar semuanya hingga melahirkan ya..امین

    ReplyDelete
  15. ALHAMDULILAH TAHNIAH MUMMY IRA

    ReplyDelete
  16. Alhamdulillah...tahniah..bertambah lagi dan makin mesar family irra...jaga diri, jaga kesihatan dan jaga pemakanan...akak doakan yg baik2 sahaja...

    ReplyDelete