8 sebab memilih Ilham Qaseh Shawl

8 sebab memilih Ilham Qaseh Shawl | Assalamualaikum. Baru-baru ini mommy mendapat jemputan ke Majlis Extravaganza Gala Night by Ilham Qaseh. Ilham Qaseh adalah Online Fashion Hijab yang telah menapak sejak tahun 2011 lagi. Hati terdetik, wah, hebat jenama shawl ini sehingga ada malam penganugerahan kepada top dealer mereka. Sepanjang malam tu, mommy dapat korek rahsia kenapa mereka memilih Ilham Qaseh Shawl. Rahsia yang bukan lagi rahsia. 
Founder Ilham Qaseh bersama Top Dealer 
Semua yang hadir pada Majlis Extravaganza Gala Night by Ilham Qaseh menepati tema iaitu black tie & glam. Mereka tampak bergaya dan cantik sekali dengan pelbagai fesyen shawl Ilham Qaseh. Terutamanya founder Ilham Qaseh iaitu Rosnizan Md Nawi aka Che Zan, yang lebih mesra di panggil Mem. Terasa kerdil diri ini yang hanya mengenakan baju kurung hitam dan cream shawl.
Founder Ilham Qaseh, Rosnizan Md Nawi atau lebih mesra dengan panggilan Mem
Mem persis Che Ta. Serius. Cantik sangat. Beliau berkelulusan Seni Persembahan dari Universiti Teknologi MARA (UiTM) adalah pengarah dan pereka Ilham Qaseh Butik. Beliau mengasaskan Online Fashion Hijab sejak berusia 30 tahun.
Mem memberi ucapan
Separuh daripada tetamu yang hadir.
Selamat menjamu selera
Blogger ema bergambar kenangan dengan Mem
Mengaku bahawa ini adalah pertama kali mengenali Ilham Qaseh. Mommy yang masih selesa berbubble shawl berbanding shawl material lain selama ini rasa ingin tahu apakah sebab mereka memilih Shawl Ilham Qaseh.
Shawl Ilham Qaseh
Setiap yang hadir mendapat sehelai Ilham Qaseh Shawl. Nampak tak rupa tak penyabar mommy tu? Walaupun pada awalnya mommy rasa tak gembira dapat warna hijau. Bila dah buka, cantik la!
Testing Shawl Ilham Qaseh
Alang-alang menyeluk pekasam, biar sampai ke pangkal lengan. Alang-alang mommy dah bersama-sama si cantik manis berIlham Qaseh di Shah Alam Convention Centre, biar lah mommy tahu sendiri kelebihan shawl Ilham Qaseh dari pemakainya.
Bersama dealer Ilham Qaseh
Cantik kan mereka menggayakan Ilham Qaseh Shawl. Mommy pon tak sabar nak mencuba.
Labuh, cantik 

8 sebab memilih Ilham Qaseh Shawl

1. Material yang lembut dan tak panas untuk dipakai.

3. ‎Selesa. Dengan shawl Ilham Qaseh, tidak perlu lagi memakai anak tudung. Shawl terletak elok.

4. ‎Cantik dan Glam. Semua yang hadir nampak sangat glamour dan cantik dipandang.

5. ‎Mudah dipakai. Nampak agak susah shawl berbelit sana sini. Namun  bila ditanya seorang demi seorang, kata mereka senang nak gayakan Ilham Qaseh. Bila mula pakai Ilham Qaseh, mereka tak pandang dah shawl lain. Wow!

6. ‎Bidang yang besar sesuai untuk mereka yang bertudung labuh. Menarik perhatian melihat seorang tetamu yang bertudung labuh. Dengan Ilham Qaseh masih boleh bergaya dan glam walaupon bertudung labuh.

7. Banyak pilihan jenis dan warna. Boleh disesuaikan ke mana-mana majlis.


8. Fashionable. Macam-macam jenis gaya boleh dibuat dengan shawl Ilham Qaseh. Ada tutorial disediakan bagi memudahkan mereka belajar memakai Ilham Qaseh.

Ilham Qaseh Shawl

Ilham Qaseh mempunyai beberapa rekaan knitted shawl seperti:-
- Qaseh Instant Shawl
- ‎Qaseh Wide Shawl
- ‎Qaseh Easy Shawl
- ‎Qaseh Twist Shawl
Qaseh Instant Shawl
Bergaya dengan Qaseh Instant Shawl
Qaseh Wide Shawl
Bergaya dengan Qaseh Wide Shawl
Qaseh Easy Shawl
Bergaya dengan Qaseh Easy Shawl
Qaseh Twist Shawl
Bergaya dengan Qaseh Twist Shawl
Selain itu, Ilham Qaseh juga mengeluarkan rekaan Swarovski Brooch sendiri.
Swarovski Brooch by Ilham Qaseh
Mommy dah ada satu koleksi Ilham Qaseh. Terus pakai. Cantik sampai mommy jatuh cinta lah dengan Ilham Qaseh.
Mommy bershawl Ilham Qaseh
Rasa nak tambah lagi koleksi boleh pakai Raya nanti.

#ilhamqaseh

28 comments:

  1. cantik..


    Jemput join segmen ejulz jika sudi k.. :)
    http://ejulz.blogspot.my/2018/04/segmen-aminkan-doa-sahabat.html

    ReplyDelete
  2. tak ada isu kemurungan bila anak tudung hilang boleh try ilham qaseh

    ReplyDelete
  3. wah comel lah mummy dgn tudung ilham qaseh kaler hijau tu

    ReplyDelete
  4. Cantik cantik shawl Ilham Qaseh ni. Kemurungan terus tengok. Cantik

    ReplyDelete
  5. Cantik cantik shawl Ilham Qaseh ni. Banyak design dan corak. Lagi pula boleh gaya dengan macam macam cara. No wonderlah ramai yang suka shawl dari Ilham Qaseh nih sebab mudah digayakan dan boleh ikut tahap labuh mana yang kita nak.

    ReplyDelete
  6. look so gorgeous.. suka shawl labuh. tapi skrh dah minat pakai bawal jer. x kira material.. love cotton.. main sarung jer. easy..

    anyways thanks for sharinh

    ReplyDelete
  7. Shawl Ilham Qaseh kaler hijau yang mommy ira pakai tu cun lah.. TB berkenan tengok.. kaler dan design jalur tu.. aduh.. awat tiba-tiba berkenan yang tu.. hahaha.. TB memang giler dengan warna hijau sekarang ni.. ternampak shawl mommy ira tu terus berkenan.. berapa harga yang tu ye?

    ReplyDelete
  8. Cantik shawl Ilham Qaseh..senang je nak guna kan..bleh la akak skodeng beli utk raya..founder pun cun melecun dah ha..adore ngan image meletup dia..shawl instant macma ni sennag nak guna..akak x suka nak lilit2 banyak2 kali

    ReplyDelete
  9. Tertarik laaa ngan shawls Ilham Qaseh tu.... Bila dah pakai, lilit² pin sana sini sikit, stylo laaa...
    Yang irra pakai tuu, warna hijau nya matching ngan irra. Cantik!

    ReplyDelete
  10. Cantik juga design ilham qaseh ni.warna dia menyerlahkan raut wajah pemakai.ke muka mommy yang berseri terus nampak tudung cantik hihi

    ReplyDelete
  11. Wow orang perempuan sekarang ni kalau keluar tak siap berejam mengadap cermin untuk mackup mesti tengah bersiap nak lilit shawl hehehe sebab dah banyak style dan gaya tengok yang baru ni kain pula cantik...

    ReplyDelete
  12. Amboiii syoklah dapat melaram guna shawl dari ilham qaseh. Nampak betul2 helokk terletak. Dan yang penting labuh. Kemain ya meghelip sungguh baju wanita itu. Grand sungguh event mcm nie

    ReplyDelete
  13. cantik tengok diaorang pakai shawl tu. terletak elok je. Macam takyahdisgosok je..hahaha..Bolehla bergaya nanti masa raya. Best dapat join event macam ni, glam-glam gitu..

    ReplyDelete
  14. wow cantik. lebih meriah dari kebanyakan tudung di pasaran..

    ReplyDelete
  15. Cantik je tudung hijau tu. Sesuai dengan irra. Ana suka shawl ilham qaseh ni sebab shawl dia lebar. Boleh cover semua walau masih berfesyen.

    ReplyDelete
  16. Cantiknya shawal dia, bolehlah sis rembat barang satu dua untuk digayakan di hari raya nanti. Ini kalau sis tunjuk dengan kakak-kakak sis ni sure depa pun berkenan ni.

    ReplyDelete
  17. cantik la warna hijau tu..Liez pun belum ada shawl warna ni. skrg ni org cari yang tak panas, tak perlu iron dan penting lagi liez suka klau bidang besar

    ReplyDelete
  18. Ayooo tengok semua fesyen mereka pakai shawl tu sesuai je dengan bentuk muka, warna kulit dan warna shawl. Teringin nak pakai camtu. Meh nak sehelai kak shawl dia. Kot bleh pakai macam tu. Hahahaha. Nanti dah syok, pasti saya borong. Hahahaha. Suka shawl yang mereka pakai labuh tu. Sweet

    ReplyDelete
  19. I love the new collection, Ilham Qaseh tuduang are so pretty, especially the bling bling one, now I know what will make a great gift for a girlfriend this coming May.

    ReplyDelete
  20. Cantio jugak shawl dia...
    Yg u pkai warna hijau tu pun cantik jugak sebenarnya..
    Berapa harga sehelai ye?

    ReplyDelete
  21. Cantik koleksi Ilham Qaseh ni memang nampak segak dipadankan di wajah dan kualiti pun okay. Nak beli satu lah buat shawl raya ni. Boleh juga recommend dekat family suruh cuba shawl dari Ilham Qaseh ni.

    ReplyDelete
  22. Cantik cantik yah koleksi hijab Ilham Qaseh nih. Apalagi nanti buat hari raya idhul fitri cocok dipakai. Abby rasanya ingin coba pakai tuh koleksi Ilham Qaseh

    ReplyDelete
  23. Cantik cantik desgin qaseh shawl ni. Material fabrik mesti ok kan. Nampak glamer mommy dgn shalw hijau

    ReplyDelete
  24. Cantik2 gak design dari Ilham Qaseh ni ye ;)

    Jemput join giveaway CN >> http://www.cekgunorazimah.com/2018/04/giveaway-doudoumy-x-cekgunorazimah.html

    ReplyDelete
  25. Cantik2 gak design dari Ilham Qaseh ni ye ;)

    Jemput join giveaway CN >> http://www.cekgunorazimah.com/2018/04/giveaway-doudoumy-x-cekgunorazimah.html

    ReplyDelete
  26. cantik nampak materialnya.. lagipun boleh buat mcm2 gaya.. :)

    ...

    ReplyDelete
  27. warna hijau tu cantik la... liez suka lasbb tak payah iron tu yg penting

    ReplyDelete