Akademi Diyana | Belajar Kemahiran Kecantikan dengan Pakar yang diiktiraf

Zaman sekarang, duduk di rumah je dah ada peluang untuk menjana pendapatan terutamanya suri rumah. Namun untuk lebih berjaya kita perlu ada kemahiran. Sebagai wanita, kita kena pandai berdikari dan cari duit sendiri untuk masa depan. Andai satu masa kita rebah, dengan kemahiran yang kita ada, kita boleh bangun berdiri sendiri..
Mommy irra di Diyana Coaching Centre sempena Open Day Akademi Diyana
Sepanjang Open Day Akademi Diyana yang mommy hadiri minggu lepas, berulang kali pengasas dan anak beranak mereka iaitu Puan Safiah Abbas, Diyana dan JoyRevfa menekankan mengenai kepentingan kemahiran. 
Puan Safiah Abbas, Founder Akademi Diyana
Diyana, CEO Akademi Diyana
JoyRevfa, adik Diyana
Perempuan dan kecantikan tak dapat dipisahkan. Siapa tak nak cantik ye? Kemahiran yang sinonim bagi wanita adalah berkaitan dengan kecantikan seperti make up, dandanan rambut, menyediakan perkhidmatan berpantang dan sebagainya. 

Bagaimana nak mengekalkan kecantikan? Semua wanita memang dilahirkan cantik. Jadi , dia kenalah pandai menggilapkan diri. Sebab tu lah kena belajar kemahiran.. Lepas tu jangan kedekut invest beli produk kecantikan. (JoyRevfa)

Akademi Diyana terletak di Setia Alam berdekatan dengan rumah mommy. Memang rugi besar lah kalau mommy tak sertai Open Day tersebut. Banyak maklumat baru yang mommy diperolehi di sana.

Mommy pun berkesempatan dimakeupkan menggunakan produk Merve Cosmetic iaitu produk keluaran JoyRevfa. Mommy siap request kening..
Lukis kening
Boleh tengok pakar make up touch up muka mereka yang hadir semasa Open Day.
Diyana touch up muka nurul dengan foundation Merve Cosmetic
Hasil dari make up make up selepas mendengar ucapan pengasas, CEO Akademi Diyana dan pengasas Merve Cosmetic.. Terus nampak lebih gojess..
Datang event, dapat tambah kenalan gojes

Apa itu Akademi Diyana?

Akademi Diyana merupakan sebuah akademi kecantikan yang telah berdaftar dan mendapat pengiktirafan Pentauliahan sebagai Pusat Latihan Kemahiran Kecantikan dari Jabatan Pembangunan Kemahiran Malaysia (JPK) di bawah Kementerian Sumber Manusia.

Akademi ini telah ditubuhkan  pada tahun 2000 sehingga kini bagi membantu pelajar-pelajar atau individu yang berminat dan berpotensi untuk meningkatkan lagi kemahiran di dalam bidang kemahiran kecantikan.

Bagi mereka yang berminat dengan kemahiran kecantikan, anda boleh belajar di Akademi Diyana yang menyediakan beberapa kursus kemahiran kecantikan. Ada sijil SKM(Sijil Kemahiran Malaysia) yang diiktiraf tau! 

Tak ada wang yang mencukupi untuk belajar? Haa anda tak perlu risau lagi kerana pinjaman disediakan bagi pelajar yang berminat.

Kursus yang ditawarkan di Akademi Diyana

Antara kursus yang ditawarkan:-

Personal Course SKM/PPT
- Confinement Theraphy
- Tradisional Massage Oil Preparation
- Pengurusan Bayi
- Massage Theraphy SKM Level 3 (MO 082-3)
- Hairdressing SKM Level 2 (HT 090-2)
- Hairdressing SKM Level 3 (HT 090-3)
- Airbrush Make Up (Advance)
- Airbrush Techniques
- Beauty Airbrushing
- MakeUp Artistry SKM Level 2 (MP 063-2)
- Senior MakeUp Artist SKM Level 3 (MP 063-3)
- Aesthetic Services SKM Level 2 (MP 060-2)
- Aesthetic Theraphy Services SKM Level 3 (MP 060-3)

PROFESSIONAL CERTIFICATE IN BEAUTY MANAGEMENT
- Makeup Artistry SKM Level 2 (MP 063-2)
- Aesthetic Services SKM Level 2 (MP 060-2)





Sebab anda perlu daftar kursus kemahiran kecantikan di Akademi Diyana

Ini adalah sebab anda perlu mendaftar kursus kemahiran kecantikan di Akademi Diyana:-
  • Tenaga pengajar yang mesra, pakar dan berpengalaman
  • Pelbagai kursus kemahiran yang boleh dipelajari
  • Sijil SKM yang diiktiraf
  • Peluang pekerjaan yang luas selepas tamat belajar
  • Fasiliti yang lengkap dengan peralatan
  • Tempat belajar yang selesa
  • Pelbagai kemudahan yang berdekatan dengan akademi

Hala Tuju Selepas Belajar

Apa yang boleh anda lakukan dan hala tuju selepas tamat belajar di Akademi Diyana:-
  • Bekerja di dalam bidang yang dipelajari
  • Jadi tenaga pengajar di akademi
  • Jalankan perniagaan sendiri
  • Buat kerja sambilan

Jadi jangan lepaskan peluang ini untuk belajar di Akademi Diyana. Jom daftar kursus di http://www.akademidiyana.com.my/daftar-kursus/

Facebook

Instagram
http://www.instagram.com/akademidiyana

Mommy dah register kelas make up satu hari. Tapi belum decide bila nak masuk kelas.. Wahhh tak sabarnya......

23 comments:

  1. Wahh bagusnya ada akademi Diyana ni yang membantu para wanita untuk berdikari menjana pendapatan sendiri.

    ReplyDelete
  2. bagusnya ada akademi kecantikkan ni.
    hai mpmmy irra ! rindu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rindu min juga...jom la wasap wasap

      Delete
  3. Bagi saya bagus ada akademi ni. Sesuai untuk mereka yang nak buat business spa dan tak nak kerja dengan orang. Eh Eh Joy tu adik owner ye?...

    ReplyDelete
  4. Bagus belajar kemahiran ini. Dapat ilmu dapat buat duit lagi selepasbelajar ilmu sebegini.

    ReplyDelete
  5. Seronok tengok orang yang ada kemahiran dalam bidang kecantikan. Cantik la adik dia Joy tu. Saya bab make up mata memang lemah giler.

    ReplyDelete
  6. Akademi macam ni bagus dan patut ada di seluruh negeri untuk membantu wanita khususnya belajar kemahiran untuk tambah pendapatan kan..wanita zaman sekarang memang perlu berdikari, takde la harap suami atau yang belum kahwin tu boleh la masuk akademi belajar apa je kemahiran yang ditawarkan..takkan nak duduk rumah gorang kaki je kan...

    ReplyDelete
  7. nice to learn make up and beauty tips...
    Great way to earn money later,
    And also for self use...

    ReplyDelete
  8. Bagus untuk budak2 muda yg minat bidang2 kecantikkan untuk dptkan kemahiran ni. Ada akademi yang boleh bantu dan ada pinjaman lagi untuk belajar

    ReplyDelete
  9. Wow baru tahu diyana ni adik beradik joyce. Tapi betull apa2 klu kita minat blh jadi pendapatan sampingan

    ReplyDelete
  10. Bagus untuk orang yang minat dengan bidang yang berkaitan dengan kecantikan. Bestlah mommy dapat pergi open day Akedemi Diyana ni. Banyak jugak kursus yang ditawarkan yer.

    ReplyDelete
  11. Bestnya..teringin nak join kursus kecantikan mcm ni...
    Sambil2 tu boleh tmabha skill kan..mana taur boleh jana income dari situ

    ReplyDelete
  12. wah. da daftar kelas make up?
    wow semakin cantik la irra pasni bila make up.
    dpt ilmu dari yg expert.
    aida ada la dpt jemputan kawan2 utk kelas make up.
    tak berani pegi, irra. hi hi hi... segan!

    ReplyDelete
  13. Untungnyaaaa dapat belajar makeup bukn senang kan. berseri-seri lepas dimakeup. moga ilmu yang bermanfaat! :)

    ReplyDelete
  14. Banyak latihan yg ada ye. Tak khusus pada solekan saja. Ana tertarik dgn kursus spa tu. Macam best sangat.

    ReplyDelete
  15. bagusla kalau belajar dari mereka yg diiktiraf macam ni. baru berbaloi dnegan harga yg kita bayar

    ReplyDelete
  16. wah patutla sis makin syantik berseri2, rupanya berguru dengan yang pro .

    ReplyDelete
  17. Ada banyak juga bidang yang ditawarkan oleh Akademi Diyana ni. Kalau saya teringin nak masuk kelas buat rambut. Bagi yang muda tu eloklah join kelas macam ni then bukak bisnes kan. Kita ni macam dah terlewat je nak buat. Huhu.

    ReplyDelete
  18. sebagai isteri kena pandai berhias kan ? Kena jaga penampilan. perempuan juga kena invest benda2 mcm ni . Gitohhh nak pikat suami

    ReplyDelete
  19. wahhh bagus lah
    siapa2 yang minat nih memang bagus kalau belajar sini sebab pakar2 pun diiktiraf

    ReplyDelete
  20. Diyana tu adik beradik joy ke kak? Baru ainy tahu. Btw bagus akademi ni sebab menggalakkan wanita untuk rancang hala tuju dengan baik di masa akan datang samada nak berbisnes sendiri ke atau nak jana side income sambilan pun boleh.

    ReplyDelete
  21. It given women a chance to generate their income by learning makeup, hairdressing and etc. No harm to learn new skill and become tour own freelance makeup

    ReplyDelete
  22. i sangat teruja bila tengok kelas asas yang untuk spray type teknik tu, banyak banyak teknik makeup yang sembur sembur paint makeup tu i masih belum pernah ada kesempatan nak belajar... jauh juga kelas makeup ni dari rumah I tapi kalau ada passion nak belajar jauh macam mana pun sanggup pergi...

    ReplyDelete