Be Gorgeous and Healthy Everyday dengan Teh Hijau

Sihat adalah keutamaan setiap insan. Cantik pula menjadi idaman setiap wanita. Alangkah bertuahnya apabila mommy berpeluang ke Majlis Pelancaran STEA [sebutan esti] yang di adakan di Hotel Concorde Shah Alam tempoh hari kerana dapat mengenali dengan lebih dekat lagi mengenai produk STEA dan juga pengasasnya iaitu Puan Mastura. 
Majlis Pelancaran STEA
Produk STEA | STEA Teh Hijau & STEA Beauty
Mommy irra dengan STEA Beauty
STEA bermotto kan "Be Gorgeous and Healthy Everyday" menampilkan pengasasnya yang kelihatan sangat gorgeous dan menawan serta turut hadir pengguna setia STEA Teh Hijau iaitu Amylea(Akademi Fantasia).
Bersama Amylea(Akademi Fantasia)
Bersama Puan Mastura, Pengasas STEA

Pengasas STEA, Puan Mastura

Obses mommy pada kurus tak boleh lawan obses Puan Mastura sehingga beliau berjaya turun berat badan dari 85 kg menjadi 69 kg sekarang dengan produk beliau sendiri iaitu STEA Teh Hijau dan terbaru STEA Beauty. Gambar di bawah merupakan gambar Puan Mastura sebelum dan selepas mengamalkan STEA Teh Hijau.
Testimoni STEA oleh pengasasnya sendiri
"Wow", perkataan yang keluar apabila melihat testimoni pengasas yang ditayangkan semasa pelancaran STEA. 

Sempat mommy berbual dengan Puan Mastura. Berat badan beliau naik selepas melahirkan anak yang ketiga. ­čśş Mommy pun berat naik selepas berhenti menyusu anak yang ketiga. Takutnya kalau mommy makin besar...

Takpe mommy, mommy boleh amalkan STEA Teh Hijau yang mommy dapat setelah berjaya menjawab kuiz dan juga menang cabutan bertuah pada hari tersebut.

Majlis Pelancaran Produk STEA turut disertai rakan-rakan blogger lain yang memeriahkan majlis dan bikin havoc. 
Sebahagian blogger yang hadir
Yang paling best adalah blogger yang duduk sebaris dengan mommy. Kami semua dapat jawab kuiz. Hahaha... 
Barisan sapu bersih hadiah Kuiz. Haha
Kuiz yang diadakan bukan sahaja menguji kepantasan, malah pemenangnya boleh lebih gorgeous dan kekal sihat macam pengasas STEA.. Sebab semua dapat bawa pulang sekotak STEA Teh Hijau­čśŹ .. 
Tak wefie is tak sah
So mesti korang pon tak sabar nak kenali produk STEA kan... How we can be gorgeous and healthy everyday with STEA? Lets check it out! 

Apa itu STEA Teh Hijau?

STEA Teh Hijau adalah daun teh berkualiti tinggi dari Jepun. Dalam setiap uncang STEA teh hijau mempunyai serbuk teh hijau yang disebut ‘matcha’. Matcha ni sangat bermanfaat untuk kesihatan dan kecantikan.

Kebaikan STEA teh hijau

­čĺâMengawal berat badan
­čĺâMeningkatkan metabolisma dan mempercepatkan pembakaran lemak
­čĺâMelawaskan masalah pembuangan
­čĺâMembuang kotoran dan toksin dalam badan
­čĺâMengawal selera makan
­čĺâMengurangkan kolesterol
­čĺâAgen anti kemurungan
­čĺâAgen anti penuaan
­čĺâTinggi anti oksidan
­čĺâMenambah tenaga
­čĺâMenghalang pengumpulan lemak dalam badan

STEA Teh Hijau amat sesuai dijadikan minuman harian sekeluarga dan sebagai ‘booster’ sebelum melakukan senaman.

Apakah pula STEA Beauty?

STEA Beauty adalah produk kecantikan yang diformulasi berasaskan teh hijau. STEA Beauty merawat wajah menggunakan dua produk sahaja iaitu sabun dan serum.

Kandungan sabun STEA adalah serat daun teh yang bertindak sebagai skrub setiap kali mencuci muka. Mencuci sahaja tidak mencukupi kerana cucian biasa tidak mampu membuang kotoran yang melekat di dalam pori-pori muka. Serat daun teh mampu membuang kulit mati dan mengeluarkan kotoran di wajah.

Serum STEA bertindak sebagi agen merawat wajah rosak. Kandungan utamanya terdiri daripada ‘extract’ teh hijau, aloe vera, kolagen, stem cell apple dan banyak lagi bagi memastikan kesan maksimum kepada setiap pengguna. Teksturnya dalam bentuk jeli dan tidak melekit sangat menyejukkan dan memberi kesegaran pada wajah pada setiap kali penggunaan.

Kelebihan STEA Beauty

­čĺ×Mengandungi anti oksidan yang tinggi bagi merawat wajah
­čĺ×Mengecutkan jerawat dengan cepat
­čĺ×Memudarkan jeragat dan parut jerawat
­čĺ×Mengecilkan pori-pori
­čĺ×Menghilangkan kulit kusam dan kasar
­čĺ×Melembapkan kulit dan menjadikan kulit tidak berminyak
­čĺ×Mengurangkan lingkaran gelap bawah mata
­čĺ×Menjadikan tona kulit lebih sekata
­čĺ×Menganjalkan kulit wajah
­čĺ×Mengurangkan kedutan dan garis halus
­čĺ×Mencerahkan kulit dan melindung kulit dari sunburn
­čĺ×Agen anti penuaan
­čĺ×Menanggalkan whiteheads dan blackheads

Menarik sungguh produk STEA ni kan.. Amalkan minum teh hijau untuk kekal sihat dan langsing. Kemudian, yang lebih menarik perhatian adalah produk STEA tiada bahan kimia merbahaya... ini pengasas sendiri beritahu.. memberi keyakinan sepenuhnya untuk mommy menggunakannya.

Taraa... Banyaknya mommy bawa balik produk STEA... Berbaloi-baloi mommy berlari ke depan untuk menjawab kuiz.. Kemudian dapat lagi cabutan bertuah.. Rezeki sangat hari tu kerana mommy susah dapat cabutan bertuah (pernah dapat tak eh sebelum ni­čĄö)...
Rezeki menang cabutan bertuah dan menjawab kuiz
Mommy akan gunakan peluang ini sebaiknya. Sihat dengan STEA Teh Hijau. Cantik secara semulajadi dengan STEA Beauty. Bonusnya dapat semula Saiz S. Mommy akan buat posting testimoni selepas konsisten menggunakan produk STEA ni..

So far mommy sangat suka guna STEA Beauty. Kulit muka rasa segar dan tegang setiap kali selepas mencuci muka dan memakai serum. STEA teh hijau pula tak ada rasa pelik. Mommy boleh minum macam tu je.. Mommy nak kembali kurus. Jom korang sihat dan cantik sama-sama!

STEA
Be Gorgeous and Healthy Everyday

7 comments:

  1. Produk yang hebat... LeYa pun obses untuk kurus lah sikit.. Sebab Incik Suami, Otomen Taro orangnya kurus..Hehee..

    ReplyDelete
  2. tengah berusaha nak kurus jugak ni..nanti takut susah nak beli baju raya..hehehe

    ReplyDelete
  3. menarik produk ni. tp, sblm ni cikla mmg ada terbaca yg teh hijau boleh memmbantu menurunkan berat badan.

    ReplyDelete
  4. nak kurus jugakk..tahun ni mmg nak turunkan berat badan..nnt nk jengah STEA tu..

    ReplyDelete
  5. Hope yg nak kurus bdn, boleh cuba minum stea ni kan disamping mengamalkan gaya hidup sihat...

    ReplyDelete
  6. bestnya..yg nak kurus tu boleh try teh hijau ni..hihi

    ReplyDelete