KL Butterfly Park

Sejak daddyG menjebakkan mommy meminati photography, idea untuk ke tempat yang kami boleh mengambil gambar itu datang. Haaa nak ke mana kita ni? DaddyG kata ambil gambar rama-rama pon cantik. Mommy pon survey lah Taman Rama-rama yang terdekat iaitu di tengah bandaraya Kuala Lumpur, Kuala Lumpur Butterfly Park.

Harga untuk warganegara:-
Dewasa (My Kad):RM 12
Kanak-kanak (My Kid) 2-11 tahun:RM 7
Keluarga(2 dewasa + 3 kanak-kanak):RM 38

Jadi untuk mommy sekeluarga, yuran adalah sebanyak RM38. Kira program kali ini tidak dirancang, esoknya terus kami pergi ke KL Butterfly Park.

Jom layan aktiviti kami di sana.



Rama-rama ni agak tidak memberi kerjasama untuk bergambar. Baru nak snap, dia dah terbang. Pada awalnya mommy hanya dapat ambil gambar di tempat khas rama-rama menghisap madu.

Selain rama-rama, ada juga pepatung. Cantik betul gambar dari handphone baru mommy ni kan..hehee

Anak-anak pula mommy bekalkan handphone seorang satu supaya mereka pon boleh sama-sama mengambil gambar. Malangnya si kecil tu minta youtube pula. Alahai adik, baru sangat jalan...




Takkan terus nak balik kan bila anak-anak mula buat perangai. Cuaca yang agak panas buat anak-anak tak selesa dan ajak balik. Korang ni, kan belum habis lagi pusing satu taman.
link
Mommy pon bawa Amal dan Adam yang sedang merengek keluar mencari apa yang boleh buat mereka senyap. Belikan air. Kemudian masuk semula.

Masa mula-mula sampai tu, rama-rama ni kebanyakannya macam sombong je. Kita nak ambil gambar, dia lari. Sombong eh! Tapi tak lama lepas tu jumpa ramai-rama yang jinak. Melekat di tangan adam.

Lagi jinak bila rama-rama singgah di shawl mommy dan merayap ke muka.


Nak rasa keseronokkan  melihat rama-rama kena la datang sendiri..

Kuala Lumpur Butterfly Park,
Jalan Cenderasari,
Taman Botani Perdana,
Kuala Lumpur,
50480 Malaysia.  
Tel: 603-26934799
        603-26934907
Fax: 603-26937066  
Email: infoklbutterflypark@gmail.com  

Opening Hours
Open daily from 9:00am - 6:00 p.m.  

Admission Fee
Adult:RM 25
Children (2-11 years):RM 14
Video Camera:RM 5
Note: Tripods are not allowed in the park 

Malaysian Citizen
Adult (My Kad):RM 12
Children (My Kid) 2-11 years:RM 7
Family of Malaysian Citizen
(2 Adults + 3 Children):RM 38
Note: Identification needed

0 comments:

Post a Comment