SBB2017 peluang baik kembangkan network blogger

Ini kali pertama mommy sertai Sepetang Bersama Blogger anjuran Denaihati. Mommy mula menjadi Blogger pada tahun 2014. Pada masa itu belum tahu langsung mengenai SBB. Newbie sangat kan. Pada tahun 2015, mommy sibuk dengan baby baru(anak ketiga, Amal Insyirah). Biasa lah emak emak mengandung pasti memahami. Pada tahun 2016, mommy teringin nak sertai SBB. Tapi mommy tak sanggup nak tinggalkan Amal yang masih menyusu. DaddyG(suami mommy) pun tak sanggup nak menjaga. 

Alkisah tahun ini 2017, mommy cuba memujuk daddyG. Mommy teringin sangat nak join SBB2017, daddy jaga Adam Anis dan Amal di hotel berdekatan boleh? Memandangkan kak Eny(www.enyabdullah.com) pun turun KL, so mommy pilih hotel yang sama. Jadi dapat ke SBB2017 yang diadakan di MATIC bersama kak Eny.

Surprisingly, daddyG bersetuju. Yeayyy! Mommy boleh pergi SBB2017. 
SBB2017

Tujuan ke SBB2017

Tujuan utama mommy adalah untuk menambah kenalan blogger dan mengembangkan "network". Mommy nak selfie dan sematkan di blog mommy. Di SBB2017 mommy tak sempat bertukar kad dengan semua blogger. Ramai sangat. Yang dah bergambar pon ada yang mommy tak ingat siapa. Jangan marah ya sebab ingatan emak anak tiga ni dahsyat sangat. [banyak makan semut ke]

Jom layan gambar selfie mommy bersama blogger di SBB2017
Tuan Amir Denaihati
kak SA, Suria Amanda
Kekny
Mak Lin
Mialiana
NadratulSyazwana
AzwarSyuhada
Halim Hai Blogger
Uzu Emas Putih
Kak Shuhaidakabdy
RafzanTomomi
BroFramstone
znooraini
Mak
Khir Khalid
Cik Lily Putih
DeqNoor
Zarra
Aten
adikfira

liez , fuzy

Dhia
Kak Anajingga
PakCu
Ana Suhana
Juju
nurul huda
Aiin Baharom
zafirah
lisa
Qiya
Jamar
Yudi Blogger Borneo
link
Zai Zamree
Eizil
El Darwena
Shakiddo
Emas Putih & lia
Mawardi
Fauzi Aryan
Mek Onie
Naomi
nuraljalee
Arzmoha
Iena
Dillaleez
Kak Anil
Ramai sangat kan.. Sebenarnya ramai lagi.. Tapi masa mencemburui saya... Masa event tu pon mommy sampai pukul 3... Kalau datang awal lagi mesti dapat bergambar dengan ramai blogger kan.. Ini bukan sekadar selfie.. Ia permulaan bagi sebuah perkenalan sesama blogger (,") (",)

10 comments:

  1. syoknya mommy dapat pegi SBB..akak pun teringin nak pegi..tapi bila terpaksa tinggalkan anak,kena fikir 2-3 kali jugaklah...

    ReplyDelete
  2. Wahh bestnya. Kalau dpt join next year kan best!! Tp ai is jauhhh kak irraaa wuuuu sedehhhh 😥😥

    ReplyDelete
  3. bestnya dapat jumpa ramai geng blogger.

    ReplyDelete
  4. bestnya mommy dapat g SBB. InsyAllah kalau ada lagi next cm pun nak join

    ReplyDelete
  5. Nasib baik ada gambar Eizil.... :D

    ReplyDelete
  6. Wah bestnya, ibu menyusu kekal bertenaga. Jemput jenguk blog saya. Terima kasih,
    http://wafawayu.blogspot.my/2017/04/set-menyusu-shaklee.html

    ReplyDelete
  7. Syoknya dapat jumpa blogger-blogger lain.bilalah IbuNoey dapat peluang macam ni.peluang tu sentiasa ada tapi keadaan pula tak mengizinkan.

    ReplyDelete
  8. beruntung irra dpt join.
    moga sillaturrahim berpanjangan :)

    ReplyDelete
  9. Peluang ni jarang-jarang dapat. Bertuah betul siapa yg pi tu kn :D

    ReplyDelete