Parut pudar dan wajah cerah dengan selamat. Muka mommy ni susah tau nak naik jerawat. Kalau naik pun masa tengah sarat mengandung. Memang tiga kali mengandung mommy tahu dah tiba masa nak bersalin apabila jerawat penuh di muka. Mommy pasrah dan redha. Lepas bersalin kesan jerawat tu akan hilang sendiri. Tau tau dah tak ada. Malangnya baru baru ni mommy sakit mulut. Sakit selama 10 hari dan meninggalkan kesan parut yang buruk sekali. Raya dah nak dekat. Malu la nak keluar beraya nanti. Menangis mommy tepi bucu katil kalau parut ni tak hilang. Maka mommy pon memulakan pencarian solusi parut pudar dan wajah cerah dengan selamat. Haha mommy ni, nak juga cerah tu... Sebenarnya tak la nak cerah putih gebu tu, mommy idamkan wajah yang berseri. Tapi nak kena hilangkan parut dulu.

Malu nak tunjuk wajah penuh mommy. Mommy tunjuk bibir je lah aci kan? Tiap kali kononnya mommy nak rakam gambar masa mulut tengah sakit tu, tak jadi nak snap. Buruk macam mulut sumbing. Tak sanggup nak simpan gambar buruk tu.

10 hari derita sakit mulut ni. 

Sempat ke parut ni nak hilang? Selama 10 hari sakit tu mommy memang duduk dalam rumah je tak ke mana. Nak ke rumah jiran pon segan. Dulu mommy ada pengalaman pernah jadi parut di atas mulut sebegini. Berbulan juga lah nak baik. Jangan la berbulan...raya dah dekat ni...

Sebenarnya mommy ada beli skincare produk Cosmoderm. Mommy beli secara online je di www.cosmoderm.com.my . Semua nya disebabkan rasa cemburu tengok blogger pakai di facebook dan instagram. Haih tak boleh jadi ni. Mommy wajib cuba juga.

Set Luminous Pearl Cosmoderm dan Vitamin E Cream

Wajah mommy tanpa foundation sebelum menggunakan Luminous Pearl Cosmoderm

Setelah seminggu menggunakan Luminous Pearl Cosmoderm

Selepas seminggu menggunakan Luminous Pearl Cosmoderm, mommy dah tak perlu pakai sebarang foundation lagi. Cukup sahaja set Luminous Pearl Cosmoderm dah boleh buat wajah nampak berseri.

Malangnya macam cerita mommy mula-mula tadi, selepas 2 minggu mommy menggunakan Luminous Pearl Cosmoderm, mommy sakit mulut. Maka sepanjang sakit 10 hari tu mommy tak sapu apa-apa kecuali ubat sahaja. Tengah sakit dah tak fikir nak melawa dah. Asyik mengadu sakit je. Huhu 

Bila dah hilang sakit, mommy sambung la guna Luminous Pearl Cosmoderm semula pada 14 Jun. Mommy ada kurang tiga minggu nak hilangkan parut sebelum raya. Sehingga mommy terpaksa ambil gambar dengan style baru untuk tutup parut di bibir tu. Malu T_T

Comel juga buat muka begini. Hehe tapi kalau nampak parut tak comel dah

Kulit dah cantik tapi parut masih ada lagi..

Cara menggunakan Luminous Pearl Cosmoderm

Langkah pertama cuci muka dengan Luminous Pearl Brightening Mousse Cleanser. Picitkan sedikit Pembersih Pencerah Wajah di atas tapak tangan yang lembab. Urut dengan lembut ke atas permukaan wajah yang basah dengan urutan bulat kecil ke dalam. Kemudian bilas dengan air. 

Pembersih Pencerah Wajah Luminous Pearl Cosmoderm

Pembersih berbuih halus dan lembut berkesan membersih kotoran persekitaran serta kesan solekan daripada kulit muka dengan sempurna tanpa meninggalkan saki baki dan menghasilkan kulit lebih cerah, lembut, licin bak sutera dan lebih sekata. 

Ya mommy akui menggunakan pembersih Luminous Pearl dah buat kulit rasa lembut dan wangi. Rasa nak cuci muka selalu. Tapi tak boleh tau cuci muka selalu. Sehari 2-3 kali sahaja.

Brightening Mousse Cleanser

Langkah kedua, tuang sedikit penyegar pencerah muka / brightening toner ke atas kapas. Sapukan dengan rata ke atas muka. Boleh digunakan pada bila-bila masa sebagai penyegar muka.

Brightening toner

Penyegar muka/toner bertindak membersih dan menyegarkan dengan menyapu bersih sel-sel mati dan saki baki pencuci. Ia mengandungi Active-G yang merangsang penjanaan sel baru agar kulit lebih berseri.

Langkah ketiga adalah menyapu Day Active Protector SPF50 PA+++ secara lembut ke seluruh wajah. Urut secara lembut sehingga krim diserap sepenuhnya. Gunakan sekali atau dua kali sehari secara konsisten. Untuk lebih berkesan, guna bersama Dark Spot Corrector.

Day Active Protector

Langkah keempat, sapukan Dark Spot Corrector dibahagian berjeragat atau ke seluruh wajah mengikut keperluan. Urut secara lembut sehingga krim diserap sepenuhnya. 

Dark Spot Corrector

Mommy guna sedikit sahaja dark spot corrector untuk meratakan tona kulit. 

Untuk malam pula, selepas bersihkan muka dengan cleanser dan sapukan toner, mommy sapukan Brightening Night Serum. 

Brightening Night Serum

Selepas seminggu, selang seli sapu dark spot corrector dan vitamin E Cream. 

Vitamin E Cream

Kulit mommy ada mengalami pengelupasan nipis. Bila tanya daddyG, daddyG kata tak perasan pun. Cuma mommy rasa pedih sikit muka. Tapi kepedihan tu hilang bila mommy sapu Vitamin E Cream. Lebih-lebih sekarang bulan puasa kan, jadi kulit lebih mudah kering.

Parut pudar dan wajah cerah dengan selamat menggunakan Luminous Pearl Cosmodern

Hasil selepas 2 minggu menggunakan Luminous Pearl Cosmoderm sangat mengujakan. Ya parut itu pudar. Momny happy sangat.

Parut pudar dengan Luminous Pearl Cosmoderm

Dengan penggunaan yang konsisten dan mendapat konsultasi daripada pihak Cosmoderm, parut di atas bibir semakin pudar. 

Sebelum dan selepas guna Luminous Pearl Cosmoderm

Pengguna Cosmoderm boleh mendapat konsultasi daripada pihak Cosmoderm untuk apa jenis produk. Ini yang membuatkan mommy lebih yakin nak menggunakan Cosmoderm.

Mommy sangat berpuas hati menggunakan Luminous Pearl Cosmoderm kerana mengembalikan wajah asal mommy. Walaupun masih ada sedikit lagi parut, harap-harap raya nanti hilang dah parut semua.
Perfume kenderaan dan rumah sudah menjadi satu keperluan wajib. Kalau kereta tak letak perfume, rasa tak aman lah hidup. Dah la anak-anak buat kereta macam rumah. Riuh rendah dan bising. Normal la budak nak membesar bagai juara kan. Tapi suasana bingit tu akan bikin hati geram juga. Bila ada perfume kereta ni, mood mommy dan daddyG pon berubah. Betul lah perfume adalah satu terapi yang baik. Yang menjadikan perfume itu lebih baik adalah apabila mommy menggunakan perfume kenderaan organik. Wahh ada ye perfume kenderaan organik?

Perfume kenderaan organik

Perfume kereta organik
Perfume kenderaan organik Royale Fuji

Jika sebelum ini mommg mengamalkan makanan organik, maka sekarang dah sampai seru mommy nak berubah menggunakan perfume kereta organik. 

Bau perfume organik ini sangat nyaman dan menenangkan. Bauan pilihan mommy adalah royale fuji iaitu bau epal hijau. Subnallah. Sedap sangat bau dia. DaddyG akui sendiri bau royale fuji perfume kereta organik ini sangat best.

Nak dijadikan cerita, satu hari mommy beli durian. Kononnya mommy taknak la bagi kereta berbau, jadi mommy bawa tupperware besar dan masukkan durian 4 biji dalam tu. Sekali baru 15minit perjalanan masing-masing dah kepeningan bau durian. Hah, dah la puasa. Pening lagi. Memang tak tahan.

Tiba-tiba mommy dapat idea letakkan perfume kereta royale fuji dekat aircond kereta. Tak lama lepas tu hilang bau durian. Fuhhhhhhhh...legaaaaa rasa...

Royal Fuji menghilangkan bau durian

Bau durian pon kalah dengan royale fuji organik ni. Korang pon wajib cuba tau. Mommy dapatkan perfume kereta organik ini di instagram @cari_perfume_organik


Dahsyat jugak perfume organik ni. Info dari instagram @cari_perfume_organik, perfume organik ni boleh buat bau rokok tak melekat. Isteri-isteri yang ada pasangan merokok boleh la cuba perfume organik ni. Dah pesan berkali-kali tak suka bau rokok, mereka tetap tak nak dengar. Jadi sekarang inisiatif baru, korang belikan perfume kereta organik untuk hilangkan bau rokok tu.

3 pilihan perfume kenderaan dan rumah organik Orga

Perfume kereta organik ada 3 haruman:-
SAMBA TROPICA (Ekstrak Lemon)
ROYAL FUJI (Ekstrak Apple)
STRESS PORTION (Ekstrak Lavender)

Harga perfume kereta organik ini adalah RM25.00 (10ML). Perfume ini tahan sehingga 30 ke 60 hari tempoh penggunaan.

Perfume organik ini diesktrak terus dari buah-buahan sebenar dan tiada campuran kimia berbahaya.

Kebanyak yang dah mencuba pasti akan repeat beli lagi. Haha mommy pon plan nak beli juga haruman lavender dan lemon.

Kalau korang nak order boleh la whatsapp "ORGA" Ke 014-5114229 
Huh! Mommy menyesal beli baju tidur seksi. Masa yang sememangnya tak berapa nak cukup jadi makin singkat. Eh? Ke mommy yang tak pandai manage masa ni? Penangan beli baju seksi la tidur malam tak cukup ni.. Adehh...

Semua gara-gara baju tidur seksi dalam gambar di bawah ni tau..pilihan warna oleh encik suami sendiri.. 

Baju tidur seksi pilihan daddyG

Ouchh mengancam betul kan pilihan daddyG ni..haa sebenarnya ini lah baju tidur pertama mommy tau...sebelum ni tak ada terfikir langsung nak cari baju tidur seksi. Macam biasa pakai seluar tidur dan baju t-shirt.

Bila usia perkahwinan dah menginjak ke tahun ke 6, mommy sendiri merancang sesuatu untuk keharmonian rumah tangga kami. Kalau sebelum ni mommy amalkan jamu moden, kali ini mommy beli baju tidur seksi. Heee (icon tutup mata). Nak beli tapi segan.

Ibu-ibu yang anak dah ramai dah tak boleh segan. Jom kita mengorat semula suami kita. Suami terus tak sabar nak balik rumah awal. Auumm..

Jom usha banyak lagi baju tidur seksi di instagram @nak_beli_tapi_segan . Mereka menjual baju tidur yang paling sopan sehingga paling seksi. Cuba tengok baju tidur seksi "maid", kalau belum beranak mommy wajib beli. Hihi

Baju tidur sopan

Baju tidur sopan

Tapi kan mommy tak nak korang beli baju sopan ni. Jom tengok lagi baju lain. Kata nak pikat suami kan...kena la seksi lebih..seksi untuk suami takpe..

Baju tidur seksi, nak beli tapi segan

Baju tidur seksi

Baju tidur seksi


Alaaa mommy, kami segan la nak pakai...ok ok maybe hat ni sesuai..

Baju tidur seksi

Mommy, saiz kami comelll...macam mana ni.. Hampa ni memang saja no...tak payah nak mengelat sangat.. Kita nak ngorat suami kena cuba usaha sehingga berjaya.. @nak_beli_tapi_segan juga menjual baju tidur plus size ni..haa tak boleh say No lagi dah naaa...ada size XL, 2XL, 3XL

Baju tidur plus size

Material baju tidur yang sangat berkualiti


Pilihan yang lagi banyak boleh tengok dekat instagram @intimateshoppe . Bukan ada baju tidur seksi sahaja malah ada juga seluar dalam seksi.

Seluar dalam seksi

Delivery dibuat setiap hari tau. Hari ni mommy beli, esoknya abang posmen dah ada depan rumah. Pantas dan tuntas! Taraa bila baju ni sampai di tangan mommy, suka suka suka.

Baju tidur seksi mommy. Aummm

Kualiti baju tidur seksi dari @nak_beli_tapi_segan dan @intimateshoppe adalah setanding dengan butik. Malah harga nya murah 2 kali ganda dari butik.

Lady Boss kak Noriee sendiri yang membuat saringan ke atas baju tidur yang dijual. Bukan main sauk je jual tau. Baju tidur yang mommy dapat memang materialnya nampak berkualiti tinggi dan sangat selesa di pakai.

Design baju tidur seksi sangat banyak. Korang WAJIB follow tau ig @nak_beli_tapi_segan dan @intimateshoppe supaya tak ketinggalan design-design yang aummm dan petua-petua yang kita selama ni dah tahu tapi tak ambil peduli pon.

@nak_beli_tapi_segan

Untuk keharmonian rumahtangga yang berkekalan, cinta hingga hujung nyawa, maka kita kena beli baju tidur seksi tanpa segan lagi. Itu pon kak Nuriee kata baju pilihan mommy tak seksi lagi. Hehe takpe kak, nanti mommy beli yang seksi lagi. Akak tolong pilihkan nanti ye..

Lagi satu perkara penting, korang sure kalau beli apa barang sekali pon mesti nak layanan yang terbaik kan? Mommy bagi 5 bintang untuk layanan mesra pelanggan yang superb. Kak Nuriee siap sharing rahsia rumah tangga. Aummm..korang kalau nak tahu juga jom follow instagram @rahsia_bahagia_rumahtangga

@rahsia_bahagia_rumahtangga

Mommy suka sangat dengan tagline kak Nuriee "affordable luxury". Baju tidur seksi ni kalau korang tak beli lagi menyesal tau...Tiap malam suami nak peluk aje...



Jangan lupa follow instagram:-

@nak_beli_tapi_segan
Sales team : 018 24 88850

@intimateshoppe
Sales team : 017 257 1281

@rahsia_bahagia_rumahtangga
Sales team : 018 24 888 50

No phone sale team : 018 24 888 50

Salam ramadhan. Korang tahu tak apa itu probiotik? Tengok dari facebook, mommy teringin nak kongsi dengan korang semua. Apa itu probiotik?

Pengenalan kepada probiotik

Probiotik & prebiotik

Apa itu probiotik?

Apa itu probiotik?

Sumber probiotik
Mommy bagi anak-anak makan lagtoGG. Kefir tu ada la tengok facebook friendlist ada buat. Mommy tak terdetik lagi nak mencuba.

Keliru antara probiotik dan prebiotik
Ini lah sebabnya kita wajib makan sayur. Kerana ia adalah sumber makanan kepada bakteria baik dalam badan kita.

Khasiat probiotik


Mommy jumpa orang share di facebook. Sumbernya dari blog www.ovennini.com 


Mommy bagi anak makan probiotik apabila mereka mengambil antibiotik. Antibiotik akan membunuh semua bakteria jahat dan baik. Jadi anak-anak perlukan kembali bakteria baik dengan segera sebelum bakteria jahat menggalak.

Gini lah nak faham mudah sikit. Kalau ada virus serang, dia akan sekufu dengan bakteria jahat. Jadi bila bakteria baik tak ada, maka bakteria jahat akan bermaharajalela dan badan akan mendapat sakit. Bila mommy topup probiotik, badan akan stay kuat sebab bakteria baik akan lawan virus yang menyerang.

Makanan tidak sihat adalah makanan kepada bakteria jahat. Maka sila ajar anak anda(anak mommy juga) untuk makan sayur selalu dan amalkan pemakanan sihat.

Sekian.
Assalamualaikum semua. PapaG ada lancarkan satu segmen Miliki Shawl Exclusive By Papaglamz Secara PERCUMA. Jom jom join. Segmen tamat 30 Jun. Untuk pengetahuan semua baru-baru ini Papaglamz telah melancarkan Koleksi Terbaru Shawl Exclusive By Papaglamz (klik disini).  Pelancaran Koleksi Terbaru Shawl Exclusive By Papaglamz ni akan dapat membantu anda dalam membuat pemilihan shawl yang cantik, glamour, exclusive dan menarik untuk anda gayakan. Lebih-lebih lagi nak raya ni kan?



Korang nak cuba Shawl Exclusive By Papaglamz secara PERCUMA? Mudah je. Jom join segmen yang PapaG buat ni. Klik kat banner di atas tu yer.

Warna-warna pilihan koleksi terbaru shawl exclusive by Papaglamz

Baiklah, terlebih dahulu PapaG cerita sedikit tentang konsep shawl yang terbaru dari Papaglamz ni dulu yer. Sebenarnya koleksi kali ini menampilkan shawl yang mempunyai potongan asas segi empat tepat. Ukuran panjang dan lebar lebih kurang 190cm X 80cm. Semoga shawl yang PapaG keluar ni dapat memenuhi kehendak wanita-wanita diluar sana yang ingin berfesyen tetapi tetap menjaga dan menutupi AURAT dengan sempurna. Insyallah. 

Dalam pemilihan material, kami menggunakan kain Chiffon Glitter. Antara sebab PapaG menggunakan kain jenis ini ialah jenis kain ini yang nampak lebih Glamour dan anggun pada si pemakai serta MUDAH BERALUN yang penting TIDAK JARANG. Kalau korang nak tahu, untuk koleksi kali ini PapaG tampilkan KHAS satu shawl yang warnanya LIMITED. Sebab hanya SATU warna sahaja shawl yang diperbuat dengan menggunakan kain Chiffon Moist Crepe. Bagi mereka yang dah mencuba koleksi shawl PapaG yang lepas tentu tahu bagaimana CANTIK dan SELESAnya memakai shawl PapaG yang menggunakan kain jenis ni kan? Jadi buat mereka yang merindui shawl PapaG dibuat dari kain jenis ini korang boleh grab dalam koleksi terbaru ni. Tapi SATU WARNA je la iaitu Musted Yellow.

Terdapat 7 warna berbeza yang korang boleh lihat seperti gambar yang PapaG tunjukkan di bawah ni.

wide-shawl-exclusive



link



Memandangkan sekarang ni (ikut tarikh entri ni) masih lagi mood-mood promosi dari kami, jadi kami menjual Shawl Exclusive by Papaglamz seperti harga di bawah ni.

1 helai RM 34.00 + Postage RM 6.00 = RM 40.00
3 helai RM 100.00 termasuk postage 

CEPAT REBUT SEKARANG....!!!!

Wassap : 0196141393

Jangan lupa ikuti Perjalanan Shawl Exclusive by Papaglamz ni IG dan FB tau.

Ig : exclusive_by_papaglamz
FB : Papaglamz
Official Artikel : Shawl Exclusive by Papaglamz

Jarang la kita jumpa orang mengandung tak kena sakit pinggang dan belakang. Bayi yang semakin membesar akan memberi tekanan pada tulang menyebabkan kita rasa sakit dan tidak selesa. Bila dah sakit pinggang tu korang buat macam mana? Mari mommy kongsikan kisah seorang ibu yang sedang mengandung anak ketiga.


Wanita hamil sakit pinggang dan belakang

*WANITA PREGNEN WAJIB BACA NI*
Kisah benar dari Irine Nadia, tentang pengalaman beliau pregnen anak yang ketiga.
Biobax cool theraphy
Wanita hamil sakit pinggang dan belakang

" Teringin rasa nak share pengalaman diri sendiri mengandung anak pertama, anak kedua dan juga sekarang yang sedang mengandung lagi sekali anak ketiga. Ingat lagi dulu pernah cakap dengan husband, antara perkara yang aku tak boleh tahan masa sakit selain sakit contraction bersalin ialah sakit pinggang dan sakit belakang masa kandungan dah start membesar. 

Tau tak kenapa aku cakap macam tu? Sebabnya, itulah antara penyebab rasa tak selesa nak tidur setiap malam. Memang setiap kali mengandung rasa sakit sangat dekat bahagian pinggang dan bahagian belakang, lagi-lagi bila nak tidur malam. Pusing kiri, pusing kanan semua tak kena. Walaupun dah beli maternity pillow pun tak boleh nak selesaikan masalah ni. Huwaaaaaa T___T 

Kalau yang 1st time pregnen (anak sulung), mesti akan rasa risau gilerr and tertanya-tanya kenapa laaa sakit macam ni datang tiba-tiba. Yerlah, pengalaman baru bagi wanita yang bakal bergelar ibu buat pertama kali. Sakit belakang lagi-lagi dekat bahagian pinggang tu memang perkara NORMAL yang jadi. Aku boleh cakap yang kebanyakkan yang mengandung tak sah kalau tak alami sakit-sakit pinggang! hoho.  Sakit belakang ni sebenarnya disebabkan perubahan pada size bayi dan rahim yang semakin membesar. Perubahan hormon masa pregnen pun antara salah satu dia jugak. Jadi, no wonder lah  lagi besar kandungan si ibu, lagi kerap rasa sakit belakang. Macam aku sendiri, lepas bersalin je baby, barulahh rasa sakit belakang tu automatic hilang! Pheww lama kan. Tu la pengorbanan. hehe.

Time-time macam ni lah boleh ambil kesempatan sikit nak minta suami tolong urut dan picit-picit bahagian badan yang sakit. hikhik. Kadang rasa kesian jugak dekay suami, tapi nk buat macam mana, kalau tak urutkan, nak tidur pun susah. Sudahnya, esok pagi tu mesti bangun rasa tak fresh and bad mood :( Macam sebelum ni, kalau aku rasa sakit bahagian pinggang dan belakang, takde ubat yang khas pun, bila pegi jumpa doctor pun, doctor takde ubat nak bagi sebab diorang lebih prefer kita sendiri yg urut perlahan-lahan kasi lega sendiri. Makanya, aku sapu je minyak apa-apa janji minyak yang tak panas atau sapu lotion. Tu pun takdelah lega mana, sekadar kurangkan gitu-gitu je. 

Kali ni Alhamdulillah, rasa legaaaa sangat sbb dah jumpa satu product best untuk atasi sakit pinggang. Bukan minyak tau tapi jenis spray je. 

Alhamdulillah setakat ni aku antara salah seorang pengguna Biobax Cool Theraphy yang dah rasa keberkesanannya. Sebenarnya haritu ada orang yang perkenalkan Biobax ni pada aku untuk cuba. Mula-mula rasa was-was jugak, tapi macam tau-tau pulak memang aku perlukan product mcmni untuk atasi sakit pinggang time pregnen.

Biobax ni sejenis spray therapy yang boleh guna untuk kurangkan rasa sakit belakang, sakit pinggang, dan sakit lutut. Lebih focus untuk orang yang pregnen macam aku la sebab majoriti yang beli Biobax ni pun golongan orang pregnen. Jadi aku pun cuba sendiri dan rasa memang legaaaaaa sangat-sangat bila dah sapu. Rasa macam masalah terus setel sekelip mata! haha. Aku rasa sekarang Biobax antara benda wajib yang kena ada dekat rumah ataupun bawak sekali simpan dalam handbag. Senang nak guna! Trust me! Sebab selalunya sebelum aku nak share kebaikan sesuatu product, aku akan cuba dulu pakai. Jadi, tak perlu ragu-ragu tau ! :P

Biobax ni tak panas tau, cuma yang bestnya bila dah sapu je, terus rasa berangin sebab dia ada cooling effect. 

Meh aku terangkan cara nak guna, senang je pun.hihi. Ada 2 cara :-

- Pertama, terus spray direct dekat bahagian yang sakit dan urut slow-slow
- Kedua, spray dulu dekat tapak tangan dalam 1 atau 2x semburan pun dah cukup memadai, dan urut slow-slow ala-ala massage gitu. 

Siapa yang sesuai pakai Biobax Cool Therapy ni? 

- Of course wanita mengandung yg skt2 belakang dan pinggang. Ada jugak testimoni yang aku baca, ada patient pregnen ni siap bawak pegi hospital guna Biobax, guna masa dalam labour room tau! hehe kurangkan rasa sakit contraction. Lepastu siap nurse dekat sana pun tanya pakai apa dan yg terkejutnya, nurse tu pun beli jugak Biobax ni sebab terpengaruh dengan patient dia pakai ! hihi . Power tak power? 

- Aku perasan, lepas bersalin, golongan ibu-ibu ni tak sah kalau takde rasa sakit-sakit badan, sengal-sengal sendi. Betul tak?  Mungkin tak cukup tido sebab jaga anak, atau masa waktu berpantang tak pantang betul-betul ataupun sebab-sebab yang lain. Pun boleh guna juga Biobax ni no hal ! 

- Sesuai untuk mak dan ayah kita yang ada sakit-sakit badan, sakit lutut, angin atau lain-lain.

- Kalau korang jenis yang drive jauh ulang-alik tiap-tiap hari tu pun memang sesuai pakai Biobax jugak. Spray dan sapu je dekat bahagian belakang leher dan kiri kanan bahu. Konpem rasa lega!

Kandungan Biobax? 

-Biobax dibuat dari bahan organik yang tiada bahan kimia merbahaya. Kandungan utama Biobax ialah Eucalyptus Oil (iaitu minyak kayu putih), Habbatus Sauda dan Olive oil (iaitu minyak zaitun)

Ada kelulusan KKM tak?

-Yes ! Ada kelulusan KKM. Sebab tu aku pun takde rasa ragu-ragu nak guna dan beli ! hehe. 
Biobax dah dapat kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia. (NOT151103971K). Jadi korang tak perlu lagi risau sebab InshaAllah selamat digunakan.

Itu kata Irine Nadia. Sangat berpuas hati menggunakan Biobax. Mommy sendiri pon sangat berpuas hati dengan Biobax. Selalu bawa Biobax ke mana-manar.

Nak balik kampung beraya ni boleh la hadiahkan biobax buat emak dan ayah. Boleh legakan sakit urat, sakit lutut atau lenguh-lenguh emak dan ayah.

Harga 1 botol Biobax adalah RM85. Tapi sekarang ada promosi RM80 sebotol. Sebotol boleh guna sehingga 500 kali semburan. Tahan sehingga 3 bulan.

Kalau korang berminat boleh whatsapp/telegram kod "biobax" kepada mommy irra(stokis sah Biobax) - 0133560192.. 

*Agen & dropshipper diperlukan*

Bila anak dah ramai macam mommy, dah tak ada masa nak bermesra dengan suami. Alaaa bermesra tu macam bergurau senda, makan bersuap, jalan berpimpin tangan dan sebagainya. Alasan bukan lah sembarangan alasan. Masa 24 jam tu macam tak cukup lagi untuk dibahagikan ruang bermesra dengan suami. Kalau mommy dekat dengan daddy, anak-anak pon berebut juga nak dekat daddy. Ok ok...mommy beralah la...lari masuk dapur..bukan merajuk tapi banyak lagi urusan yang perlu diselesaikan.

Arghhh jangan tahu bagi alasan je mommy. Bermesra tu besar dan luas skopnya. Cuba jadikan sesuatu aktiviti itu wajib dilakukan bersama dan cuba biasakannya.

Antaranya adalah potong kuku suami. Takkan masa berjalan je nak bersentuhan atau erti kata lain berpegangan tangan. Anak dah ramai memang wajib la mommy dan daddy pegang tangan anak-anak. Kann.. Potong kuku suami adalah rutin wajib mommy. Sebab tu mommy kata daddyG manja. Hahaa semua isteri dia kena buatkan...

Suami manja peluang isteri bermesra

Tapi bila mommy fikirkan, kalau mommy tak buat, masa bila lagi nak manja-manja pegang tangan suami? Masa jalan, seorang kena tolak stroller dan seorang lagi kena dukung anak.

Jadi kesimpulannya bagus la suami manja. Dapat bermesra walau dah beranak tiga. :D


I dont know why tiba-tiba suka pose macam ni.

Hahaha sekali tengok balik gambar muka macam ni. Comel la pulak. Kekekee. Padahal mommy nak tutup bibir yang berparut tu

Berkeyakinan tinggi pulak tu siap up dekat laman sosial.


Kau dah kenapa mommy? 

Teringat iklan kat TV tu.

"Apa definasi cantik bagi anda?"

"Cantik adalah apabila kita berkeyakinan tinggi dalam melakukan sesuatu."

Haha mommy rasa mommy cantik? Mesti la cantik. 

Mommy tak pakai foundation ni tau...

Bila nak dekat raya kena sakit mulut. Parut pon besar. Adeh habis la gambar raya kena posing macam ni nanti..