Wanita hamil sakit pinggang dan belakang

Jarang la kita jumpa orang mengandung tak kena sakit pinggang dan belakang. Bayi yang semakin membesar akan memberi tekanan pada tulang menyebabkan kita rasa sakit dan tidak selesa. Bila dah sakit pinggang tu korang buat macam mana? Mari mommy kongsikan kisah seorang ibu yang sedang mengandung anak ketiga.


Wanita hamil sakit pinggang dan belakang

*WANITA PREGNEN WAJIB BACA NI*
Kisah benar dari Irine Nadia, tentang pengalaman beliau pregnen anak yang ketiga.
Biobax cool theraphy
Wanita hamil sakit pinggang dan belakang

" Teringin rasa nak share pengalaman diri sendiri mengandung anak pertama, anak kedua dan juga sekarang yang sedang mengandung lagi sekali anak ketiga. Ingat lagi dulu pernah cakap dengan husband, antara perkara yang aku tak boleh tahan masa sakit selain sakit contraction bersalin ialah sakit pinggang dan sakit belakang masa kandungan dah start membesar. 

Tau tak kenapa aku cakap macam tu? Sebabnya, itulah antara penyebab rasa tak selesa nak tidur setiap malam. Memang setiap kali mengandung rasa sakit sangat dekat bahagian pinggang dan bahagian belakang, lagi-lagi bila nak tidur malam. Pusing kiri, pusing kanan semua tak kena. Walaupun dah beli maternity pillow pun tak boleh nak selesaikan masalah ni. Huwaaaaaa T___T 

Kalau yang 1st time pregnen (anak sulung), mesti akan rasa risau gilerr and tertanya-tanya kenapa laaa sakit macam ni datang tiba-tiba. Yerlah, pengalaman baru bagi wanita yang bakal bergelar ibu buat pertama kali. Sakit belakang lagi-lagi dekat bahagian pinggang tu memang perkara NORMAL yang jadi. Aku boleh cakap yang kebanyakkan yang mengandung tak sah kalau tak alami sakit-sakit pinggang! hoho.  Sakit belakang ni sebenarnya disebabkan perubahan pada size bayi dan rahim yang semakin membesar. Perubahan hormon masa pregnen pun antara salah satu dia jugak. Jadi, no wonder lah  lagi besar kandungan si ibu, lagi kerap rasa sakit belakang. Macam aku sendiri, lepas bersalin je baby, barulahh rasa sakit belakang tu automatic hilang! Pheww lama kan. Tu la pengorbanan. hehe.

Time-time macam ni lah boleh ambil kesempatan sikit nak minta suami tolong urut dan picit-picit bahagian badan yang sakit. hikhik. Kadang rasa kesian jugak dekay suami, tapi nk buat macam mana, kalau tak urutkan, nak tidur pun susah. Sudahnya, esok pagi tu mesti bangun rasa tak fresh and bad mood :( Macam sebelum ni, kalau aku rasa sakit bahagian pinggang dan belakang, takde ubat yang khas pun, bila pegi jumpa doctor pun, doctor takde ubat nak bagi sebab diorang lebih prefer kita sendiri yg urut perlahan-lahan kasi lega sendiri. Makanya, aku sapu je minyak apa-apa janji minyak yang tak panas atau sapu lotion. Tu pun takdelah lega mana, sekadar kurangkan gitu-gitu je. 

Kali ni Alhamdulillah, rasa legaaaa sangat sbb dah jumpa satu product best untuk atasi sakit pinggang. Bukan minyak tau tapi jenis spray je. 

Alhamdulillah setakat ni aku antara salah seorang pengguna Biobax Cool Theraphy yang dah rasa keberkesanannya. Sebenarnya haritu ada orang yang perkenalkan Biobax ni pada aku untuk cuba. Mula-mula rasa was-was jugak, tapi macam tau-tau pulak memang aku perlukan product mcmni untuk atasi sakit pinggang time pregnen.

Biobax ni sejenis spray therapy yang boleh guna untuk kurangkan rasa sakit belakang, sakit pinggang, dan sakit lutut. Lebih focus untuk orang yang pregnen macam aku la sebab majoriti yang beli Biobax ni pun golongan orang pregnen. Jadi aku pun cuba sendiri dan rasa memang legaaaaaa sangat-sangat bila dah sapu. Rasa macam masalah terus setel sekelip mata! haha. Aku rasa sekarang Biobax antara benda wajib yang kena ada dekat rumah ataupun bawak sekali simpan dalam handbag. Senang nak guna! Trust me! Sebab selalunya sebelum aku nak share kebaikan sesuatu product, aku akan cuba dulu pakai. Jadi, tak perlu ragu-ragu tau ! :P

Biobax ni tak panas tau, cuma yang bestnya bila dah sapu je, terus rasa berangin sebab dia ada cooling effect. 

Meh aku terangkan cara nak guna, senang je pun.hihi. Ada 2 cara :-

- Pertama, terus spray direct dekat bahagian yang sakit dan urut slow-slow
- Kedua, spray dulu dekat tapak tangan dalam 1 atau 2x semburan pun dah cukup memadai, dan urut slow-slow ala-ala massage gitu. 

Siapa yang sesuai pakai Biobax Cool Therapy ni? 

- Of course wanita mengandung yg skt2 belakang dan pinggang. Ada jugak testimoni yang aku baca, ada patient pregnen ni siap bawak pegi hospital guna Biobax, guna masa dalam labour room tau! hehe kurangkan rasa sakit contraction. Lepastu siap nurse dekat sana pun tanya pakai apa dan yg terkejutnya, nurse tu pun beli jugak Biobax ni sebab terpengaruh dengan patient dia pakai ! hihi . Power tak power? 

- Aku perasan, lepas bersalin, golongan ibu-ibu ni tak sah kalau takde rasa sakit-sakit badan, sengal-sengal sendi. Betul tak?  Mungkin tak cukup tido sebab jaga anak, atau masa waktu berpantang tak pantang betul-betul ataupun sebab-sebab yang lain. Pun boleh guna juga Biobax ni no hal ! 

- Sesuai untuk mak dan ayah kita yang ada sakit-sakit badan, sakit lutut, angin atau lain-lain.

- Kalau korang jenis yang drive jauh ulang-alik tiap-tiap hari tu pun memang sesuai pakai Biobax jugak. Spray dan sapu je dekat bahagian belakang leher dan kiri kanan bahu. Konpem rasa lega!

Kandungan Biobax? 

-Biobax dibuat dari bahan organik yang tiada bahan kimia merbahaya. Kandungan utama Biobax ialah Eucalyptus Oil (iaitu minyak kayu putih), Habbatus Sauda dan Olive oil (iaitu minyak zaitun)

Ada kelulusan KKM tak?

-Yes ! Ada kelulusan KKM. Sebab tu aku pun takde rasa ragu-ragu nak guna dan beli ! hehe. 
Biobax dah dapat kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia. (NOT151103971K). Jadi korang tak perlu lagi risau sebab InshaAllah selamat digunakan.

Itu kata Irine Nadia. Sangat berpuas hati menggunakan Biobax. Mommy sendiri pon sangat berpuas hati dengan Biobax. Selalu bawa Biobax ke mana-manar.

Nak balik kampung beraya ni boleh la hadiahkan biobax buat emak dan ayah. Boleh legakan sakit urat, sakit lutut atau lenguh-lenguh emak dan ayah.

Harga 1 botol Biobax adalah RM85. Tapi sekarang ada promosi RM80 sebotol. Sebotol boleh guna sehingga 500 kali semburan. Tahan sehingga 3 bulan.

Kalau korang berminat boleh whatsapp/telegram kod "biobax" kepada mommy irra(stokis sah Biobax) - 0133560192.. 

*Agen & dropshipper diperlukan*

2 comments:

  1. wah..memang seronok betul sekarang,macam2 ada untuk membantu..

    ReplyDelete