Walaupun demam, Amal masih aktif. Amal pakai pampers sahaja nak bagi haba-haba keluar.


Amal belajar bangun berdiri.


Bijak Amal ni, dia nampak kaki abang Adam sandar kat dinding. Dia berpaut kat kaki abang untuk berdiri.


Awak demam nak boleh berdiri eh?


Get well soon sayang! 
Lepas tukar baju hari Khamis malam, Amal dedar. Hurmm nak demam ke Amal ni. 


4 pagi esok mommy sedar, Amal panas bahang. Lepas minum susu Amal sambung tidur.


Mommy jelum kepala Amal.


Yang penting basahkan celah paha, celah ketiak, leher dan kepala.  


Bangun pagi pon masih panas. Suhu 37 lebih.


Tunggu daddy balik bawa g klinik. Huhuu

Kelebihan exhange bloglist

Entri terkini blog akan berada di dalam bloglist. Kerap update akan menempatkan entry kita sentiasa berada di atas. Blog mommy mempunyai banyak referral daripada bloglist. Jadi, apa kata kita sama-sama exchange bloglist?


exchange bloglist
Segmen irrayyan | Exchange Bloglist 2016

Bagaimana? Hanya ikut syarat-syarat mudah di bawah.  

1. Folow blog irrayyan.com . Yang dah follow, terima kasih.

2. Letakkan blog mommy www.irrayyan.com ke dalam bloglist korang. 

3. Tinggalkan url blog korang di ruangan komen. 

4. Kalau ada yang nak buat entry pon boleh, tak buat pon tak apa.

Tu jer. Mudah sangat kan. 

link

Semua yang join sebelum 23:59 31 Oktober 2015, mommy akan masukkan ke dalam bloglist sehingga 30 April 2016. Lepas tu mommy nak tukar template baru. InsyaAllah akan masukkan semula mana yang aktif.

Seperkara lagi, blog yang tidak aktif lebih dari 2 minggu mommy akan keluarkan dari bloglist irrayyan. 
Mommy hantu kek coklat. Mommy dah tahu mana nak dapat kek coklat yang mabeles. Akan tetapi, hati ni meronta-ronta tiap kali melihat brownies kak eny melalui timeline facebook atau home instagram. Menangis lah banjir di dalam hati tiada siapa pun tahu. 

Untuk mengubati lara di hati, mommy minta kak Eny pos brownies. Kak eny menjadikan jualan kek sebagai pendapatan sampingan selain pendapatan blog yang semakin aumm

Blog berniche food memang mudah naik. Tapi, ingat senang nak buat segala jenis resepi? Mommy ada tiga anak. Masak pon terkejar-kejar sana sini. Makan jela apa yang ada nak. Blog pon takpelah pelan-pelan meningkat. Asalkan mommy tak pernah berhenti berputus asa dan terus berusaha. 

Back to the story. Akhirnya, mommy dapat kek kak eny dari abam poslaju. Abam poslaju pon tak tahu itu kek. Hahahaha. Adakah kek ini selamat atau hancur?

Taraaaaa...


Nampak sedap, nampak mengancam, tak sabar nak makan. Kak eny dah bungkus kek ni dengan teliti sekali. Tiada bau kek dari luar.


Setelah dibuka kertas minyak, tak bau kek lagi. Baru ada kotak. Kotak yang masih cantik. Adam tertanya-tanya apakah barang mommy beli. Aik, pandai dia tanya "Apa mommy beli?". Maksudnya dia tahu la tiap kali posmen datang mommy beli barang. Kahkah.


Dalam kotak ada kek yang dibalut dengan bubble wrap. Memang confirm selamat la macam ni.


Dah buka bubble wrap, kek brownies dibalut dengan wrap makanan. Hahaha ini rahsia sebenar kek brownies kak eny masih elok. 


Bila buka wrapping tapi tu, haaa cantik je kek ni. Nampak pon mengancam. Bau menyelerakan. Wangi yang amat. Tak boleh tahan lagi.


Lepas snap aje, terus mommy potong kek ni dan makan bersama adam dan anis. Daddy pon cakap sedap. Kek pon dah nak habis. Memang tak menyesal beli kek dari jauh, Jitra. Puas hati sangat dapat makan brownies kek. 

Korang nak beli jugak? Boleh pergi usha blog kak eny; www.enyabdullah.com
Mommy kesibukan sikit hari ni. So kira update entry lah ni ya dengan join giveaway uzu.

[Sila Tekan Banner Di Atas Untuk Join]
Hadiah :
RM50 Cash x 10 pemenang

Tarikh Mula : 29 October 2015 | Tarikh Tamat :12 November 2015


Jom sama-sama meriahkan giveaway uzu!
Okey mommy nak umumkan pemenang Giveaway irrayyan | Kalau Dah Jodoh . Mommy bagi adil, daddyG yang buat pencarian pemenang dengan random.org sebab daddyG bukan tahu siapa yang join kan. So keputusan ini adalah muktamad. 

Tahniah kepada yang berjaya. Mommy hanya ada 7 buah novel sahaja. Mommy beri masa 2 hari sahaja untuk menuntut novel Kalau Dah Jodoh ni. Selewat-lewatnya 11.59 malam 30 Oktober 2015. Pemenang sila Telegram/Whatsapp mommy irra 0133560192

Pemenang Giveaway irrayyan | Kalau Dah Jodoh
Pemenang Giveaway irrayyan | Kalau Dah Jodoh

Siapa yang lambat tuntut, mommy akan cari pemenang baru. Boleh tengok siapakah pemilik nombor bertuah dekat sini --> Senarai Pemenang Giveaway irrayyan | Kalau Dah Jodoh


Mommy bajet hari Isnin mommy dah boleh pos semua novel. Terima kasih kerana join giveaway mommy ya. Jumpa lagi kalau ada rezeki untuk giveaway seterusnya.
Mommy suka memakai shawl berbanding tudung lain kerana dengan shawl mommy akan tampil muda dan anggun. Sweet seventeen gitu.

Kriteria pemilihan shawl bagi mommy adalah seperti berikut:-
  • Sekali letak je atas kepala terus terbentuk elok walaupon belum iron lagi.
  • Senang nak iron. Panas hati la kalau nak iron pon berjam-jam kan. 
  • Senang nak pakai. Tet tet tet dah siap elok je kemas semua. Bila senang nak pakai akan menjimatkan masa. 
  • Material sejuk, bererti tak panas dan merimaskan walaupon pakai seharian. 
Kesimpulannya, kriteria di atas akan memberi konfiden level yang tinggi kepada mommy dan menerbitkan senyuman lebar sepanjang hari.

Kalau tudung awning tak menjadi atau sekejap-sekejap kelepet, akan membuatkan mommy resah sehingga tak berminat nak bergambar. 

Perempuan dan selfie tak dapat dipisahkan. Bila selfie, mommy akan nampak penampilan diri sendiri. Bila nampak diri sendiri yang cantik akan memberi aura positif sepanjang hari.

Haaa nampak tak penampilan diri memainkan peranan yang sangat penting dalam kehidupan wanita?

Jadi mommy hanya akan memakai tudung/shawl yang mommy selesa sahaja. Jom mommy kongsikan antara koleksi shawl kegemaran mommy.


http://instagram.com/exclusive_by_zara

ZARAA Shawl menggunakan High Quality Chiffon yang lembut dan glowy menampakkan shawl mommy kemas walaupon bergerak aktif.

http://instagram.com/exclusive_by_zara

Shawl nya yang panjang bersaiz 165cm X 45cm sesuai di pakai labuh mengikut kehendak pemakai. Elok je kan mommy pakai?


Harga shawl ni RM35. Harga sesuai dengan materialnya yang berkualiti dan warna yang cantik.

http://instagram.com/exclusive_by_zara

Ada banyak lagi kaler yang cantik dan menarik untuk disesuaikan dengan baju anda di @exclusive_by_zara . Jom follow instagram untuk mengikuti update terkini shawl keluaran La Zara.

Terima kasih YB shehan dari Shehanzstudio.com berikan mommy pisau hello kitty dan shawl. Wahhh mommy asyik dapat hadiah jer. Alhamdulillah. Rezeki dari rakan blogger. 

pisau hello kitty dan shawl pink
pisau hello kitty dan shawl

Kita testing Amal pakai dulu shawl ni. Taraaaa. Anak tu dah nangis-nangis lemas pon mommy buat tak heran. Janji mommy dapat gambar comel. Ee teruk mommy ni.

baby amal pakai shawl
baby amal bershawl

Comelnya anak mommy! Muka rela dalam paksaan. Hahaha sabar jela dengan mommy saya ni.


Mommy pergi jalan-jalan semalam, mommy pakai la tudung mommy she bagi. 

mommy irra pakai shawl dari mommy shehan
mommy irra pakai shawl YB shehan bagi

Thank you shehan for this lovely gift. She, YB, Shehan atau mommy she adalah orang yang sama. Harap satu hari dapat bertentang mata dengan mommy she.
Semut menyerang rumah mommy. Merata-rata ada semut. Rimas la mommy bila semut tu naik atas tempat tidur. Dengan anak-anak kecil yang makan tak sah tak tumpah. Semut pon lagi pantas dari mommy nak kebas makanan yang tumpah tu. Ini tak boleh jadi! Mommy minta daddyG belikan racun serangga dari Cosway kerana memang dah yakin dan pasti racun serangga Cosway dibuat dari bahan semulajadi. DaddyG beli spray serangga dan pencuci lantai.

Kenapa pula daddyG beli sekali pencuci lantai? Kata jurujual pencuci lantai boleh digunakan untuk membunuh hama di tilam. Spray ke tilam mengikut bancuhan yang sepatutnya dan vacum setelah kering. Hurmm jurujual tu memang bijak. Macam tahu-tahu je mommy kerja membasuh tilam akibat banjir yang kerap berlaku sejak akhir-akhir ini. Banjir? <-- klik untuk baca

Racun serangga semulajadi Cosway
Cosway Insect Spray and Floor Cleaner 

Apa itu Ecomax Insect Spray?

Ecomax Insect Spray atau Spray Serangga Semulajadi adalah formula semulajadi yang menggunakan minyak Eucalyptus penting untuk membunuh dan menghalau serangga dan pepijat yang dijumpai di dalam rumah dengan berkesan. Termasuk juga lipas, semut, hama, pepijat katil, kutu, labah-labah, dan lain-lain. Ia juga boleh digunakan untuk membersihkan permukaan keras, walaupun granit dan marmar. Ecomax Insect Spray berfungsi sebagai agen anti-bakteria untuk memastikan permukaan bersih dan selamat. Sesuai untuk digunakan pada tempat tidur, tempat haiwan peliharaan, beg, penyaman udara dan permukaan keras. Spray serangga ini 100% tiada racun serangga, racun perosak atau wangian sintetik.

Pencuci Lantai Power Max

Pencuci Lantai Power Max mempunyai tiga jenis iaitu 
  • Lavender; untuk menggilap 
  • Pine; untuk pembersihan Perlindungan
  • Lemon; untuk menangkis Serangga

Fungsi pencuci lantai Power Max membersihkan cepat dan kuat untuk berkilat dan bersih. Ia juga merupakan agen mencegah dan menangkis kotoran untuk pembersihan lebih mudah pada masa akan datang. Ciri-ciri anti-bakteria pada pencuci lantai ini meninggalkan lantai bersih dan selamat. Pencuci lantai Power Max sesuai digunakan untuk semua jenis permukaan lantai.


Adakah anda tahu?

Kebanyakan racun serangga dan racun perosak yang direka untuk membunuh perosak, tetapi ada yang boleh membunuh manusia! Sebagai contoh, racun serangga biasa, Pyrethrins Boleh menyebabkan masalah pernafasan yang mengancam nyawa jika menarik nafas dalam!

Sekarang mommy dah senang hati kembali bila masalah semut ini dapat diselesaikan dengan mudah sekali. Yang penting selamat, bebas toksik dan mesra alam!

Alhamdulillah, penyertaan Giveaway irrayyan | Kalau Dah Jodoh sangat mengujakan. Giveaway yang bermula 23 Oktober 2015 sehingga hari ini, 26 Oktober 2015 telah mendapat penyertaan seramai 61(5.17PM 26-10-2015) 63(5.52PM 26-10-201568 (1.00PM 27-10-2015) 71(2.30PM 27-10-2015) orang. 

Giveaway akan tamat apabila mencecah 70 penyertaan. Untuk menyertai Giveaway irrayyan | Kalau Dah Jodoh, boleh klik gambar di bawah.

Giveaway dah tamat dengan penyertaan seramai 71 orang. Terima kasih kerana menyokong giveaway ini. Wahh ramai peminat novel kak Elee Mardiana.

Di kesempatan ini mommy nak mengajak semua untuk blogwalking ke blog kawan-kawan yang menyertai giveaway ini. 

Senarai peserta Giveaway irrayyan | Kalau Dah Jodoh

1. http://vitaminwawa.blogspot.my/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
2. http://jmbelog.blogspot.my/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
3. http://akukaudansesuatu.blogspot.my/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
4. http://emyyyyemyyyy.blogspot.my/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
5. http://addinnadiena.blogspot.my/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
6. http://www.nurfuzie.com/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
7. http://itsmelyya.blogspot.my/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
8. http://www.wayneharraz.com/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
9. http://purplestarz89.blogspot.com/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
10. http://yangbaik.blogspot.my/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html

11. http://sigilerceloteh.blogspot.my/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
12. http://yoorinmelacolea.blogspot.my/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html

13. http://akuvsdiashadhira.blogspot.com/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
14. http://www.shehanzstudio.com/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
15. http://mardiahdiana.blogspot.my/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
16. http://jombercontest.blogspot.my/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
17. http://tintanienaannisa.blogspot.my/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
18. http://umikasum.blogspot.my/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
19. http://www.kataubaid.com/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
20. http://ohmysecondblog.blogspot.my/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html


21. http://izyanyancinnamon.blogspot.my/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
22. http://adnan-daughter.blogspot.my/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
23. http://kenny977.blogspot.com/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
24. http://www.cekgunorazimah.com/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
25. http://theathra.blogspot.my/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
26. http://yuhaadie.blogspot.my/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
27. http://www.shuhaidakabdy.com/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
28. http://ombakbergigis.blogspot.my/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
29. http://farahanasharif.blogspot.my/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
30. http://bajuwarnacoklat.blogspot.my/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
link
31.http://kehidupanseorangbujang.blogspot.my/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
32. http://www.bondezaidalifah.com/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
33. http://impianacikyaanie.blogspot.my/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
34. http://www.maisarahsidi.com/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
35. http://www.dianadin.com/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
36. http://www.inanihazwani.com/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
37. http://bondazahraareesa.blogspot.my/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
38. http://miamorzafirah.blogspot.com/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
39. izatie91.blogspot.my/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
40. http://twinkleeestar.blogspot.my/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html

41. http://music-syasya95.blogspot.my/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
42.http://mummysupplementshop.blogspot.my/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
43. blogfiefi.blogspot.my/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
44. http://pelangisenjabewarna.blogspot.my/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
45. http://darihatimissmulan.blogspot.my/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
46. http://suriaamanda.blogspot.my/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
47. http://muslimahsejati96.blogspot.my/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
48. http://www.miminadam.com/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
49. http://najihaamarzukii.blogspot.my/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
50. http://www.pokcikblogger.com/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html

51. http://www.yanieyusuf.com/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
52. http://wawaabdulhadi.blogspot.my/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
53. http://www.khatyaiman.com/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
54. http://juliajamaludin.blogspot.my/2015/10/syarat-syarat-bagi-mudah-jer.html
55. http://fififizahresepi.blogspot.my/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
56. http://www.kisahpondokkecil.com/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
57. http://www.azlindaalin.com/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
58. http://www.masturadin.com/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
59. http://www.ajuyarashid.com/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
60. http://kasihkuamani.blogspot.com/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html

61. http://hikayathidupseorangaku.blogspot.my/2015/10/giveaway-irayyan-kalau-dah-jodoh.html
62. http://www.housewifearts.blogspot.my/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
63. http://iampiegirl.blogspot.my/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html 

sehingga 5.52pm 26-10-2015
64. http://huhahuhajerr.blogspot.my/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
65. http://nanakimie.blogspot.my/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
66. http://www.sayidahnapisah.com/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
67. http://tsukitasnim.blogspot.my/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
68. http://citirahayu.blogspot.my/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
sehingga 12:58 pm 27-10-2015
69. http://www.ciksepet.com/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
70. http://www.kakgojes.com/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
71. http://www.enyabdullah.com/2015/10/giveaway-irrayyan-kalau-dah-jodoh.html
sehingga 4:45 pm 27-10-2015 (TAMAT)

Cabutan pemenang giveaway akan dibuat setelah giveaway tamat. Harap semua bersabar. Cabutan pemenang bertuah giveaway ini akan dibuat dengan pantas oleh Pakcik Google dan di bantu oleh pembantu comel Adam, Anis dan Amal.

Ada orang di sekeliling mommy yang lebih suka menggunakan WhatsApp berbanding Telegram. Mommy lebih selesa guna Telegram. Macam-macam mommy boleh buat di telegram seperti periksa status poslaju dan gst , semak saman kereta MBSA dan bermacam lagi.

Di bawah mommy list kan beberapa kelebihan aplikasi Telegram ini. Kenapa mommy bandingkan dengan WhatsApp? Kerana ramai kawan-kawan mommy yg masih setia dengan WhatsApp.



Telegram

WhatsApp
Ahli GrupMaksimum 200 orang
Kongsi dokumenSemua jenis dokumen termasuk Word, Excel, PDF, ZIP, EXE (selain gambar, audio, video)
Saiz dokumenSehingga 1.5GB
Multiple loginYa. Boleh login pada banyak peranti dalam satu-satu masa
Aplikasi di PCAda
Menyokong StickerYa beserta emoticon
Menyokong BroadcastYa dan telah ditambahbaik dengan fungsi channel. Tiada had penerima
Secret Chat dan auto-destruct messageBoleh
Backup chat logOn the cloud. Tidak perlu risau jika HP hilang atau terformat


Siapa-siapa yang dah ada Telegram dalam smartphone tu boleh cuba channel Ping Entri Blog
https://telegram.me/PingEntriBlog
dan untuk up-to-date dengan berita-berita terkini boleh join channel News Feed
https://telegram.me/MYnewsfeed

p/s: Kekurangan pada aplikasi Telegram buat masa ini di Malaysia adalah bilangan penggunanya yang tidak seramai pengguna WhatsApp. Tujuan mommy irra buat post ini adalah untuk menggalakkan penggunaan Telegram yang ternyata lebih advanced daripada WhatsApp.. Hehehe


Satu lagi daya tarikan di Port Dickson adalah Alive 3D Art Gallery yang mempunyai 50 gambar 3D menarik. Gambar-gambar tersebut berada dalam bangunan 3 tingkat. 

Kalau anda nak datang ke sini, sila datang dengan perut yang kenyang dan penuh bertenaga. Kalau ada baby, sila bawa carrier. Stroller tidak dibenarkan masuk. Jenuh berjam nak ambil 50 gambar dengan posing yang menarik. :D

Okey, jom tengok mommy dan anak-anak beraksi!

50 photos Alive 3D Art Gallery PortDickson
Alive 3D Art Gallery dari luar bangunan
50 photos Alive 3D Art Gallery PortDickson
"Adam Anis tengok cantiknya masjid tu"
50 photos Alive 3D Art Gallery PortDickson
"Mommy no! No!!!", jerit Adam.
50 photos Alive 3D Art Gallery PortDickson
Anis menjerit ketakutan pada panda yang comel sampai panjat pokok buluh tinggi
50 photos Alive 3D Art Gallery PortDickson
"Adik, panda je pon. Kan comel panda tu"
50 photos Alive 3D Art Gallery PortDickson
Kita tolong tadah pasir ni lah adik ye. Mommy tengah rajin ni.
50 photos Alive 3D Art Gallery PortDickson
Jom selamatkan diri
50 photos Alive 3D Art Gallery PortDickson
Ko nak lari mana t-rex???
50 photos Alive 3D Art Gallery PortDickson
Jangan makan akuuuuu!!!!
50 photos Alive 3D Art Gallery PortDickson
Alaaa baiknya burung ni
50 photos Alive 3D Art Gallery PortDickson
Mari kita menari bersama.
50 photos Alive 3D Art Gallery PortDickson
Mak aih, tingginya!
50 photos Alive 3D Art Gallery PortDickson
Jom kita terbangggg
50 photos Alive 3D Art Gallery PortDickson
Nak teh beng so!
50 photos Alive 3D Art Gallery PortDickson
Mari kita jalan-jalan naik sampan.
50 photos Alive 3D Art Gallery PortDickson
Pecah tembok! Hebat kerbau ni. 

Ini hanya 14 sahaja. Berbaki lagi 36 gambar. Yang tu korang kena g sendiri.  

ALIVE 3D ART GALLERY
No38-40, Jalan DS 2/1,
Bandar Dataran Segar,
71010 Lukut, Port Dickson, Negeri Sembilan


Tel : 06-6515400

Waktu operasi :
Isnin - Jumaat 11am - 11pm
Sabtu - Ahad & Cuti Sekolah 10am - 11pm
Terima kasih untuk hadiah saguhati dari kak ain Dramatic Uniq. Saguhati ni mommy dapat sebab join giveaway kak ain; ParodyMe : 1st Giveaway By DRAMATIC UNIQ


Datin Irra? Hehehe sebab dalam EFG ada YB. Maka mommy pon mengada nak jugak mengikut YB. Dapat la Datin Irra. Dalam mimpi jela daddyG dapat Datuk dan automatik mommy dapat Datin :p


Terima kasih kak ain atas hadiah saguhati yang sangat bermakna ni. Wangi sangat perfume tu. Terima kasih daun keladi, lain kali buat la giveaway lagi. :D

Upsidedown Art Gallery Port Dickson

Ini throwback kami ke Rumah Terbalik di Port Dickson. Kebetulan masa tu mommy hantar adik ipar pergi kursus di PD, DaddyG pun rancang percutian mengejut kami di sana. Ini adalah satu satu tempat yang kami pergi.

Sebelum nak menterbalikkan rumah, kita kena jadi bomoh dulu. Mambang kuning, mambang hijau, mambang biru, mambang bulan, mambang bintang, mambang tanah. Terbaliklah! Hahahahaa.. Jom tengok rumah terbalik yang pertama kali mommy pergi ni.

Rumah Terbalik Upsidedown Art Gallery Port Dickson
tok bomoh Malaysia yang baru
Rumah Terbalik Upsidedown Art Gallery Port Dickson
Jangan nakkk!
Rumah Terbalik Upsidedown Art Gallery Port Dickson
nak ambil sabun jap!
Rumah Terbalik Upsidedown Art Gallery Port Dickson
fuyoo adam
Rumah Terbalik Upsidedown Art Gallery Port Dickson
mommy tergantung kat atas tu kenapaaa
Rumah Terbalik Upsidedown Art Gallery Port Dickson
aku cinta padamu
Rumah Terbalik Upsidedown Art Gallery Port Dickson
anis pon sibuk nak join jugak
Rumah Terbalik Upsidedown Art Gallery Port Dickson
Jangan kacau mommy nak vacuum rumah
Rumah Terbalik Upsidedown Art Gallery Port Dickson
sebab dengar cakap mommy upah

Masa ni Amal baru dua bulan. DaddyG ambilkan gambar sambil dukung Amal. Dinasihatkan untuk membawa kamera yang canggih supaya dapat gambar yang cantik. Untuk ibu-ibu yang ada baby dinasihatkan bawa bersama carrier. Stroller tidak dibenarkan bawa masuk.

Seronok dan sangat teruja dengan aktiviti sepanjang berada dalam rumah terbalik ni. Tapi kepenatan la sebab nak kena handle 3 orang anak. Mereka pon lama-lama boring. Apa la mommy tak habis-habis bergambar. Lepas tu mommy berazam nak memiliki kamera Sony Alpha 6000. Arghhhh bila tu?


Untuk maklumat lanjut:-


Waktu beroperasi:
Isnin - Ahad
10 pagi - 9 malam