Positive Parenting at Kidzania Kuala Lumpur

Mommy dapat email jemputan ke Kidzania Kuala Lumpur untuk program Meet-the-Experts forums yang diadakan pada Sabtu dan Ahad lepas. 

Positive Parenting
Pengasuhan Positif

Kami datang lagi untuk kali kedua ke Kidzania Kuala Lumpur. Dulu berempat, sekarang berlima. Dulu boyot, sekarang slim. Erkk takde la slim sangat pon. Dalam gambar semua bambam lagi.

Kelab Blogger Ben Ashaari di Kidzania

Mommy excited untuk join positive parenting forum ni. Penting juga forum parenting untuk memberi kesedaran dan membuatkan ibu dan bapa sentiasa positive dalam membesarkan anak-anak.

Amal Insyirah yang comel selalu

Mommy sampai 11:30 pagi, kami register dan masuk ke dalam Kidzania dahulu. Mommy siap pakai dua jam kidzania. Satu wakil untuk baby Amal. Daddy kata kita jadi ultraman! Hahaaa

Yeay we go! Kidzania!

Masa pendaftaran ni Adam dah berlagu. Adam taknak pakai jam kidzania tu. Daddy la yang memujuk. Pandai daddy bab memujuk segera ni.


Adam dan Anis masing-masing mendapat cek 50 Kidzo. Perkara pertama perlu dilakukan adalah cash kan cek dahulu.

CIMB Kidzania

Kidzania mengajar anak-anak berdikari. Ibu bapa hanya boleh melihat dari luar sahaja. 

Belajar berdikari. Hehe comel je Anis. Selalu mommy akan berdepan dengan masalah begini bila meja kaunter terlalu tinggi.

Ini merupakan kali pertama Adam dan Anis kena berhadapan dengan dunia luar tanpa mommy dan daddy. 

Selamat bekerja!

Kebanyakan pekerjaan dan aktiviti di sini untuk kanak-kanak berusia 6 tahun ke atas. Mommy jalan sekali dengan blogger kak sue. Anak kak sue dah berusia 9 tahun. Haa harapan kononnya ada kawan boleh la Adam join berkerja di Spritzer, Kidzania ni.

Yeay Adam ada geng. 

Malangnya, bila di panggil masuk, Adam tak nak. Tak makan pujuk juga. Jadinya abang seorang je bekerja.

Ambulan Kidzania

Adam dan Anis hanya memerhati sahaja. 1.30 mommy masuk hall untuk forum. Apa isi forum? Next entri ya!

Eh jap! Mommy nak share entrance fee ke Kidzania. Pembayaran secara online akan dapat 10% diskaun.


1 comment:

  1. fee dah naik ya.. bila laa nak bawak anak2 lagi..

    ReplyDelete