Cara masak beras rebus

Memandang ada keyword "Cara masak beras rebus", maka mommy update entry ni. Sebelum tu, jom kenali beras rebus.

Jenama beras rebus

Beras rebus ada banyak jenama. Banyak jenama juga yang mommy dah cuba kecuali beras rebus faiza kerana harganya yang mahal. Jenama yang mommy recommend ni adalah beras yang sedap dan harganya mampu milik iaitu Beras Rebus Bombei keluaran Jasmine.

Cara masak beras rebus
beras rebus lebih baik dari beras perang lebih baik dari beras putih

Di mana nak dapatkan Beras Rebus Bombei?

Boleh dapatkan di hypermarket seperti Giant atau Tesco. Sesetengah mini market juga menjual Beras Rebus Bombei ini. 

DaddyG beli Beras Rebus Bombei di Seksyen 7, Shah Alam kerana harga Beras Rebus Bombei di sini lebih murah.

Cara memasak beras rebus

Senang dan mudah sahaja nak masak beras rebus ni. Basuh beras seperti biasa dan sukatan air sama seperti masak beras biasa. Kalau mommy punya style masak nasi adalah mommy akan sukat beras dengan jari, dan takat yang sama juga untuk air. 

6 comments:

  1. singgah petang (@_@) http://elehh.blogspot.my/ # http://jmbelog.blogspot.my/

    ReplyDelete
  2. tuari suami akak terbeli beras untuk masak beriani..sampai sekarang tk berusik..tak tau dah nak buat apa ngan beras tu..yang tak bestnya dah terbukak pulak..tak boleh la nak pulang balik

    ReplyDelete
  3. Kita suka makan beras rebus..best sebab xde kanji..

    ReplyDelete
  4. Terima kasih. Nak cari beras parboiled. Nak makan jugak. Haha

    ReplyDelete