EFG anda blogger tegar?

EFG adalah singkatan bagi Exchange Feed Group. Pertukaran feed antara ahli EFG dibuat setiap hari secara automatik melalui auto scheduled feed. Dulu-dulu buat manual tau. Jadual buat manual, semua orang kena tukar feed secara manual. DaddyG kesian tengok bini dia. So daddyG buatkan auto scheduled feed

Walaupon buat auto, tapi pertukaran feed ni tak membantu sangat kalau pageview sikit. So kena la rajin-rajin update entri. Rajin ke tidak? Nak jadi blogger tegar, kena rajin. Orang yang rajin berusaha sahaja akan dapat hasilnya. 


Takde idea nak buat entri. Idea tu sebenarnya banyak. Tengok je sekeliling anda. Pasti ada je bahan nak buat entri. Cuma perlu pandai olah sahaja. Lama-lama skill penulisan pon akan semakin cantik.


Tak ada masa nak buat entri. Hahahaa yang ni senang je. Tak payah ada blog kalau banyak sangat alasannya. Mungkin dah bukan takdir kau nak jadi blogger. Heeee ini bukan mengata orang ye. Ini motivasi diri sendiri juga.

Bila down, ingat semula apa tujuan berblogging? Apa impian dan harapan kau sebagai blogger? Dah tercapai ke? Sedang berusaha menggapai ke? 

Sekian, makcik irra aka mommy irra membebel. :D

eh ehh jom jalan-jalan blogwalking ahli EFG:

10 comments:

  1. ada list ni,senang la akak nak bw nanti..idea tu kekadang ada,tapi kekadang tu jugak tumpul idea untuk karang ayat...hua..huaaa

    ReplyDelete
  2. betui tu makcik. eh.. makcik banyak tul update lately. baguih.. baguih

    ReplyDelete
  3. Yup..kadang2 Fida ada juga rasa down dlm dunia blogger ni..Tapi kata semangat yg rakan2 blogger bagi buatkan Fida kuat jugak..sebab ada lagi impian yang belum dikecapi..

    ReplyDelete
  4. Besar keluarga kita kan Irra...kalau jumpa sure kecoh ni...

    ReplyDelete
  5. all the best efgiers :) in shaa allah kak ana akan terus singgah ziarah adik2 semua .

    ReplyDelete
  6. dgn adanya rakan-rakan ni, semangat juang utk menaip lbh tinggi

    ReplyDelete
  7. yeahh terima kasih Irra..Jom blogwalking hujung minggu ni..hihi

    ReplyDelete
  8. sempat di kedua dua zaman... manual n auto..... ok makcik

    ReplyDelete