Berita terkini terus di handphone menggunakan telegram

Bagaimana mommy nak up-to-date dengan headline dan berita-berita terkini setiap hari? Tak menang tangan  mommy nak buka laman berita online yang banyak tu. Rutin harian menguruskan anak-anak dan berblog menyebabkan mommy tak menyempat membaca berita semasa. 

Biasanya mommy baca berita yang di share di wall fb oleh kawan2. Jadi mommy perlu cari cara yang senang untuk dapatkan berita dari sumber yang sahih.

Semalam mommy jumpa satu telegram channel yang mengumpulkan headline terkini dari pelbagai sumber berita. So mommy nak share untuk manfaat bersama.


Klik dan join channel kat atas. jadi sekarang mommy tak perlu lagi buka setiap portal berita online satu persatu. Berita baru akan di push ke telegram kita secara automatik.

berita terkini terus di handphone menggunakan telegram

Mengikut pemerhatian mommy, berita akan di push setiap 5minit. lebih kurang lah. Jadi setiap 5minit kita akan dapat notification. Mommy sarankan untuk mute notification channel ni. Bila rasa-rasa ada masa terluang nak baca berita baru buka channel tu kt telegram. 


Yang penting,  setiap berita terkini dah di hantar ke telegram mommy.

berita terkini terus di handphone menggunakan telegram

Semoga bermanfaat buat semua!

4 comments:

  1. ooo...mcm ni..roti kaya pun kalah...kita dapat berita hangat2 gitu kan..nak download telegram dulu la

    ReplyDelete