Family Day KELAB BLOGGER BEN ASHAARI best giler!

KBBA Family Day tahun lalu mommy tak berkesempatan nak join. Kali ini, program telah di rancang beberapa bulan yang lalu dan diuruskan oleh AJK yang bertungkung lumus menjayakan family day 2015. AJK diketuai oleh Lan_Careno dan dibantu oleh orang kuat Kelab Blogger Ben Ashaari. Terima kasih korang kerana menjadikan family ini suatu realiti dan momen indah buat kami.

Setibanya kami di sebuah resort di Hulu Langat, mommy terus mencari blogger Sueizza untuk pendaftaran dan mengambil kunci. Kami juga mendapat goodies bag yang berisi Cosmoderm Shower Gel dan lotion. Jom kita masuk bilik dulu!


Dah masuk bilik, kami pergi semula ke tempat pendaftaran untuk minum petang. Bila blogger angahjudin datang, kami pon dapat baju kumpulan untuk aktiviti sukan esok. Yeayy mommy dalam team purple. Masa ni yang dah ada di sini adalah blogger Massaari dan MeraAmera. Blogger Nad pon ada tadi. Bila mommy join nak bergambar Nad dah tak ada. Haha


Dah lepak minum petang, sampai ke magrib, baru lah mommy balik ke bilik. Mandikan anak-anak bertuah. Kami memang selama ni guna mandian Cosmoderm ni. Yang belum cuba, boleh la beli secara online di http://www.cosmoderm.com.my atau dapatkan di Farmasi Vitacare atau Aeon Wellness yang berdekatan.


Program malam pertama Family Day adalah Karaoke sambil makan malam. Hebat betul geng KBBA ni menyanyi. Meriah la malam tu. Paling suprise sekali bila dengar suara angahjudin. Diam-diam angah suara beliau sedap wooo.

Blogger Nina Mirza berikan kek coklat moist kepada semua blogger. Siap dapat dua lagi. Boleh la Adam dan Anis sorang satu. Hantu kek coklat! Nanti mommy review next entry ya. 


Bila ada kamera je, semua automatik pandang kamera dengan style masing-masing. Hantu kamera! Hahaha


Pagi Sabtu dimulakan dengan sarapan pagi. 

Mommy nak makan ke nak main handphone?

Dah breakfast, bersenam. Sementara tunggu nak bersenam tu semua sempat bergambar lagi. 

Nampak mommy dan Amal dari belakang pon jadi laa

Masa poco-poco mommy join sekali sambil dukung Amal. Bila nak sambung Chicken Dance, mommy berundur ke tepi.

Nampak tak kat tepi nun hijau tu

Family KBBA memang best

Burung berterbangan. Hahahaa

Dah habis senam pagi, sesi bergambar beramai-ramai. Huwaaa mommy tak ada sebab hantar Amal dekat daddy. 



  Seterusnya adalah flying fox.

Kantoi mommy dengan handphone sokmo

my turn

Lama juga la nak tunggu semua orang habis flying fox. Maka mommy bawa Adam dan Anis mandi sungai.

mandi dengan sabun cosmoderm
mandi sungai

Petang tu acara Sukan Rakyat. Sebelum sukan rakyat kami bergambar dengan kumpulan masing-masing.

Purple paling tak ramai ahli. Tapi kami juara!!!~yeay!!!

Acara pertama adalah terompah gergasi. 

Wanita gagah team purple

Acara kedua, kepit belon. Muahahaha siapa la tu.

muahahhaa

Acara ketiga, Pancing Tin Minuman.

nyna pancing tin

Acara ke empat, isi air dalam paip berlubang sampai penuh.

Fokus pastikan tiada air bocor

Ahli pasukan purple setia memberi sokongan

Acara tadi dimenangi oleh kumpulan purple. Seterusnya acara tomoi. Hahaha mommy lupa la nama apa. Korang tengok je la gambar kat bawah. Cara bermain adalah tolak pasukan kawan sehingga jatuh.

Mula-mula team purple lawan team hijau. Dimenangi oleh purple.

Team merah lawan team biru

Boleh pecah perut tengok game ni.

Dimenangi team merah.

Peringkat akhir, team purple lawan team merah,
hahahaa kita bagi chance team merah menang kan

Akhir sekali acara tarik tali.



Teka sapa menang? Gabungan team purple dan biru. Yeayyyy!! Kesudahannya team purle Juara keseluruhannya.

bersambung...
___________________________________


FAMILY DAY KELAB BLOGGER BEN ASHAARI 
"Bukan Sekadar Blogger, We Unite Together" 

Penaja Rasmi 

Foto & Video oleh 

17 comments:

  1. memang seronokkan? rasa kalau boleh ulang nak ulang jer lagi ek? he he he....

    ReplyDelete
  2. HAPPENING SANGAT..RASA NAK JOIN JE..HEHE

    ReplyDelete
  3. Betul2... happening sangat2... teringin sangat nak join family blogger gathering cenggini... bilalah dapat join....

    ReplyDelete
  4. main kepit2 belon tu nampak senang tapi susah jugak kann... hehehehehe... :)

    TAHNIAH team purple..!! :)

    ReplyDelete
  5. dalam banyak2 pic suka tengok aksi2 anis insyirah..selamba dia je.. hihi :)

    ReplyDelete
  6. syoknya family day.... tahniah team purple juara

    ReplyDelete
  7. sampai sekarang terkenang².. seronok sangat!

    ReplyDelete
  8. bestnya ira....klu la KG dekat..nakkkk join juga..heheheh...spjg baca entri ni kan...KG nampak gambar ira..mcm anak dara aje..dukung amal tp masih mcm bukan mak2.... untunglah ira anak tiga badan masih maintain...apapun tahniah kump purple...

    ReplyDelete
  9. rindu nya! memang family paling best akak pernah join

    ReplyDelete
  10. assalam..blh sy tahu name resort ni ape..sbb sy ditugaskan utk mncari tempat sesuai utk mnjayakan fmly day dlm 100 org mcm tu..:)

    ReplyDelete