Tarikh lahir mengikut kalendar Islam

Berjalan-jalan di blog EFGiers KC, mommy singgah di entry KETAHUI TARIKH LAHIR ANDA MENGIKUT KALENDAR ISLAM.

Tarikh lahir KC 2 Ogos bersamaan tarikh lahir emak mommy irra. Boleh la nak ingat. Nak hadiah? InsyaAllah kalau ada rezeki lebih. Hehehe mommy irra pon tak dapat hadiah hari lahir ni. Mommy dapat hadiah melahirkan anak je. Hahaha

Tarikh lahir mommy irra? Bulan yang sama dengan KC juga. Hari sahaja berlainan iaitu 14 Ogos.

Tarikh lahir mengikut kalendar Islam kalendar hijrah kalendar masihi
Tarikh lahir mommy irra mengikut kalendar Islam

Test tarikh lahir Adam. Adam lahir hari raya kedua.

Tarikh lahir mengikut kalendar Islam kalendar hijrah kalendar masihi
Tarikh lahir Adam Rayyan mengikut kalendar Islam

Anis lahir sebelum puasa. Mommy sempat puasa sehari sahaja.

Tarikh lahir Adam Rayyan mengikut kalendar Islam
Tarikh lahir Anis Insyirah mengikut kalendar Islam

Amal lahir 18-Mac-2015

Tarikh lahir Adam Rayyan mengikut kalendar Islam
Tarikh lahir Amal Insyirah mengikut kalendar Islam

Jom klik di bawah untuk mengetahui tarikh lahir mengikut kalendar islam! 



39 comments:

  1. tarikh lahir KG 19 mac...sehari selepas tarikh lahir amal...hihihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. KG boleh sambut sekali ngan amal la camni..hihihi

      Delete
    2. wah ! boleh celebrate sama2 mcm ni

      Delete
  2. mnarik..dlu prnh buat..lps tu lpe dah..huhu...

    ReplyDelete
  3. EFG043. Dulu reen ada check tarikh lahir reen ikut kelendar Islam.. skrg dah lupa bila.. hehehe. nanti nak check lagi..

    ReplyDelete
  4. syira pun tak tahu tarikh lahir ikut kalendar islam..kena tengok jugak ni..hihi

    ReplyDelete