Hot Spring Best di Baling

Pusat Rekreasi Air Panas Ulu Legong

Mommy Irra pulang ke Kampung halaman di Baling, Kedah. Kali ni mommy ajak daddyG ke Kolam Air Panas Ulu Legong. Kali terakhir kami ke sini adalah pada 23 Disember 2010, iaitu pada masjlis perkahwinan kami. 

Bayaran masuk ke sini:-
RM6 bagi dewasa
RM4 bagi kanak-kanak berusia 4-12 tahun dan warga emas

Terlalu banyak pembaharuan seperti chalet dan kolam-kolam baru. Sesuai menjadi tempat percutian keluarga kerana tempatnya yang sangat cantik. Ya, sangat cantik. 

Pusat Rekreasi Air Panas Ulu Legong Hot Spring Best di Baling Kedah
Pusat Rekreasi Air Panas Ulu Legong Hot Spring Best di Baling Kedah

Pusat Rekreasi Air Panas Ulu Legong Hot Spring Best di Baling Kedah
Serius, Pusat Rekreasi Air Panas Ulu Legong Hot Spring Best di Baling Kedah sangat cantik

Pusat Rekreasi Air Panas Ulu Legong Hot Spring Best di Baling Kedah
Adam Rayyan dan Anis Insyirah di Baling Hot Spring

Pusat Rekreasi Air Panas Ulu Legong Hot Spring Best di Baling Kedah
Sesuai untuk mereka yang takut sunburn hehehe. Tapi di sini air sejuk la

Pusat Rekreasi Air Panas Ulu Legong Hot Spring Best di Baling Kedah
Ini kolam air panas utama. tak boleh mandi. Siap berpagar lagi.

Pusat Rekreasi Air Panas Ulu Legong Hot Spring Best di Baling Kedah
Panas okey air ni

Pusat Rekreasi Air Panas Ulu Legong Hot Spring Best di Baling Kedah
sekadar berendam sahaja mampu sebab cuaca yang panas dan air yang panas


Pusat Rekreasi Air Panas Ulu Legong Hot Spring Best di Baling Kedah
Bersiram pula

Pusat Rekreasi Air Panas Ulu Legong Hot Spring Best di Baling Kedah
Dulu tahun 2010 tak ada kolam ni. Kebetulan kami datang masa mereka sedang mencuci kolam. Air sedang di isi bagi kolam ini.

Pusat Rekreasi Air Panas Ulu Legong Hot Spring Best di Baling Kedah
Jadikan Baling Hot Spring sebagai salah satu tempat persinggahan anda apabila bercuti di Kedah

Selalu begitu lah. Orang jauh yang datang bercuti ke tempat kita. Mommy yang dekat ni 5 tahun sekali baru datang. Lagi best datang ke sini pada waktu malam, berendam air panas sehingga pagi.

19 comments:

  1. eh org baling ke mommy ira ni..sama la kita..hehe,,sy pun baru sampai jugak kat sini 2 minggu lepas

    ReplyDelete
  2. eh orang baling ke mommy ira ni.. sama la kita.. saya pun baru sampai jugak tmpt ni. 2 minggu lepas.. memang byk perubahan.. last pegi dulu dah lama sgt

    ReplyDelete
    Replies
    1. byk sgt berbeza. yg penting tempat dia masih cantik, bertambah cantik

      Delete
    2. dah makin cantik hot spring nie

      Delete
  3. last pergi time kecil lagi, teringin nak pergi sekarang ni, sebab diorang cakap dah cantik, tambah pula mommy irra tunjuk gambar, sius memang cantik

    ReplyDelete
    Replies
    1. dayah nak pegi lewat malam ckit,baru best

      Delete
  4. nice review irra.
    aida lom pernah rata kedah lagi jalan2.
    ke langkawi aje :)
    kita sama. byk tempat kat melaka ni aida x gi lagi ha ha...
    org kampung sini ler katakan :)

    ReplyDelete
  5. walaupun dekat tapi kak zi tak pernah pergi lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. k.azi,yang dekat selalunya lambat sikit kita nak pergi..hehehe

      Delete
  6. irra,baju adam ngan anis sama warna dengan kolam..tapi kalau pegi lewat malam lagi best nie irra..

    ReplyDelete
  7. wah ! bestnyer, lama tak berendam dalam kolam air panas ni,last pegi tambun thn lps

    ReplyDelete