Dia pandai dah!

"Adam nak totomen", berkali kali dia merengek.

Yang mommy ni ingat dia nak bergambar dengan maskot ultraman ke. 

Sekali daddy datang dekat cakap "Adam nak mainan ultraman kat bawah".

Puas la pujuk supaya dia diam. Kalau tak, dok bunyi "nak totomen". 

Tadi daddy dah janji balik daddy belikan, dapat la "totomen" dia.

Dapat mainan ultraman

Masuk kereta, tidur. Hahaha ingat nak main.


Sampai rumah dia buka "totomen" tu. Mommy tak suka kalau terpijak apa-apa mainan.

Main elok-elok.

45 comments:

  1. nak otomen gak adam boleh tak hihi :)

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. dh start pandai mintak ni..abis la daddy...xkena gaya mmg abis la..abis laa...haha

      Delete
  3. kalau time saya dulu dapat begitu byk otomen mcm adam ni...heaven!

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia dh memberontak ni. ntah daddy dia nak bagi pulak..selalu nangis la camana pon xdpt

      Delete
  4. dah mula meminta... nanti lebih lorat bila ada aksi drama....

    ReplyDelete
  5. memang pcl xdak pengalaman anak sendiri anak lelaki.., kalau pompuan senang macam nina, hanis tak dak la nak mintak belikan anak patung. Entah la depa tu lain sikit masa kecik.., dah besaq ni ja mintak itu ini.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. anis lagi sakan. tapi bagi je makan atau dukung..diam jela dia

      Delete
  6. anak makin membesar mcm tu lah..anak sy skrg dh pndi nak mengikut..pntg nampak mama pakai tudung cpt je ajak jom2...kalo papa dia pn sm,nmpk papa dia siap2, dia dh tgu dpn pintu.kalo x ajak hbs la mengamuk xleh pujuk....kalo g kedai pndi amik mknn dia sndiri huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. anis dh ok dh skrg nangis bila daddy g keje...

      Delete
    2. Biasalah tu Kak Mila.... mereka hanya tahu apa yang seronok bagi mereka..

      Delete
  7. agent 032 datang mengadap!

    hahahahaha pandai adam, totomen dapat!

    ReplyDelete
  8. ala lupe plak nk letak kod agen kt komen sblm ni..

    efg034 selamat mendarat.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. aiyokkkkk EFG034. nanti EFG001 marah hahahahhaa

      -EFG012

      Delete
  9. Replies
    1. kalau setakat terpijak tak apa kan? Ni, biasanya,kalau dah terpijak, keseimbangan badan boleh hilang, lepas tu mula lah jalan terhuyung hayang..hehe

      Delete
    2. kalau terpijak abg arz dgn along best jugak hahahahha

      -EFG012

      Delete
  10. itu daddy g yg nak main totomen sebenarnya.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahha..betul2... sebab tu beli 1 set besar...

      Delete
  11. Adam.... paling suka totomen apa? Along suka totomen eti (betul ke aku eja ni? Ahha...)

    ReplyDelete
  12. Banyaknya totomen adam... totomen tiga, mebius, cosmos, Neos, Dyna...
    Emil tak pandai lagi nak mintak mainan. Asyik minta belikan belon jek... huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow! kak mia tahu ehh totomen jenis apa..kagum jap!..hahah.

      Delete
  13. Ultraman jadi Totoman, sedih Ultraman dengar nanti

    ReplyDelete
  14. Hehehe Totoman pon totoman laaaa hahaha

    ReplyDelete
  15. amboiii banyakkknyaa totomen hahaha.nak satu meh

    ReplyDelete
    Replies
    1. KC nyibuk je..jangan kasi kak irra!..wek wek..haha

      Delete
  16. Replies
    1. amboi kak mai pun minat totomen gak ehh :)

      Delete
  17. so cute dia cakap 'totomen'

    anak sedara syira dia panggil "otomen"

    lebih kurang je..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah . biasa budak2 pnggil otomen . x pon atomen .

      Delete
  18. pandaiii diaaa....meh bagi kat untie yaya....heheheee

    ReplyDelete