8 Color Playdough yang menggiurkan

Playdough | Mothercare Early Learning Centre

Untung lah anak-anak mommy irra dapat main playdough. Color playdough yang menggiurkan nampak macam gula-gula. Anak-anak main, mommy kena pantau. Nyaris-nyaris Anis nak masukkan ke dalam mulut. 

Playdough | Mothercare Early Learning Centre
Playdough | Mothercare Early Learning Centre

Mommy akan menjadi cikgu Seni mengajar cara bermain dengan playdough dan mommy dipaksa membuat apa sahaja.

"Mommy, buat fish."

Fish Playdough
Fish Playdough

Mommy tak over ok. Memang layan je permintaan anak-anak. Esoknya baru perasan di bawah setiap botol playdough ada acuan. So dapatlah bentuk-bentuk seperti di bawah.

Hasil menggunakan acuan yang sedia ada
Hasil menggunakan acuan yang sedia ada

Asal bangun tidur mereka cari playdough.

Hasil menggunakan acuan yang sedia ada : Kereta
Hasil menggunakan acuan yang sedia ada : Kereta

Seronok nak main playdough ni. 


Tak seronok nak mengemas je. Haha. Mommy kena menyental playdough yang melekat di lantai.

"Mommy buat fish.".

Alaaa bosan la fish aje. Mommy buatkan starfish.

Starfish playdough
Starfish playdough

Ibu seharusnya menjadi kreatif. Gigih menggentel playdough untuk anak-anak tercinta.

LadyBug Playdough
LadyBug Playdough

Anak-anak akan belajar melalui pemerhatian. InsyaAllah suatu hari nanti mereka pon boleh buat.

LadyBug and Butterfly Playdough
LadyBug and Butterfly Playdough

T_T 5 minit je bentuk-bentuk ini bertahan. Sebab tu la lepas jadi je terus snap gambar.

Cantik ke adik bila jadi begini?
Cantik ke adik bila jadi begini?

6 comments:

  1. bulan bulan posa ni semua nampak sedapkan hehehehe

    ReplyDelete
  2. hahahahhaaa... mula-mula memang cantik2.. comel2..
    tiba picture yang last tu alahaaaaiiii... *tepuk dahi*

    ReplyDelete
  3. bestnyer main benda2 ni, mmg ketip

    ReplyDelete
  4. hahaha...gitu la bdk kn ...penat mummy dia gentel bg cntik..sekejap jer hbis jd bola..hehehe

    ReplyDelete