Day 21 - Susahnya nak collect urine baby Amal


Baby Amal nak kena buat urine test. Ujian yang lagi mencabar adalah untuk mendapatkan urine Amal.

Habis kesemua urine collector dah digunakan, tak dapat juga urine Amal.

Kemudian tok atur kencing Amal selepas mandi. Dapat la akhirnya. 


Malangnya, tak boleh digunakan sebab guna bekas lain masa nak collect urine tu.


Mommy kena dapatkan semula bekas baru macam dalam gambar di atas kat Klinik Kesihatan Ibu dan Anak. 


Esoknya, tok atur kencing Amal lepas mandi dan mommy tadah dengan botol besar tu. Hah, berjaya jugak akhirnya! Kita tunggu pulak keputusannya nanti.

5 comments:

  1. Irra, kenapa Amal kena buat urine test? mmg normal procedure ke skang ni utk check up baby?

    ReplyDelete
  2. wahhh mesti mencabar nk dptkan urine baby kan...boleh imaginelah :D

    ReplyDelete
  3. comelnyeee amal...mmuaahh (k) (k)

    ReplyDelete
  4. memang susah nak dapatkan urine diaorang..

    ReplyDelete
  5. Assalam irra,
    my boboboy masa warded pun kumpul urine pakai urine collector he3

    ReplyDelete