Staff PosLaju Perlu Lebih Prihatin


Sebenarnya banyak kali dah berlaku. Kali ni aku dah tak berdaya nak berdiam diri. Kali ni aku luahkan dekat blog.

Tadi van poslaju datang. Dia hon lebih 10x. Pahadal aku dah buka pintu. Cuma nak g bersiap pakai tudung. Aurat kena jaga. 

Rabun gamaknya poslaju tu. Anak aku pon berdiri depan pintu. Tu pon kau nak hon hon lagi. 

Terkocoh-kocoh aku pergi buka pagar. Parcel besar. Aku minta tolong hantar ke dalam. Dia hantar sampai parking kereta je. 

Sekali lagi aku minta tolong dengan nada baik sangat. Minta tolong letak kat pintu je. 

"Alahai kak, ringan je ni."

"Saya mengandung ni."

"Haa ringan je mana berat". Kata dia sambil angkat parcel tu. Dengan saiz badan dia yang gemok pendek dan nama pon kau jantan, memang la ringan.

Kemudian aku pon angkat sendiri parcel tu sampai jatuh-jatuh parcel tu. Pastu aku golek sampai ke dalam. Terus tutup pintu.

Langsung dia tak ada perasaan terhadap wanita mengandung!!! Memang kurang asam sangat kan.

Aku pernah je pergi ambil parcel kat Poslaju Klang. Staff situ siap offer nak tolong bawakan parcel ke kereta. Masa tu baru 5bulan mengandung. Sekarang aku mengandung 37minggu. Dah sarat benar. 


Kes yang terbaru juga beberapa hari lepas. Poslaju datang dengan motor. Aku laung dari dalam kata "Kejap kejap!". Mana boleh main keluar macam tu je.

Dengan nak bawa perut yang sarat, mana la boleh nak bersiap dalam 10 saat. 

Bila aku buka pintu, ok tak ada apa. Masa nak sain tu dah ada sain orang lain. Katanya sebab aku lambat.

Haaa???!!! Tak sampai 2 minit pon kau depan pagar tu, kau kata aku lambat?

Bila daddyG balik malam tu ada Notis Pemberitahuan Poslaju. Parcel yang konon aku tak ada kat rumah dan kononnya aku lambat. Padahal baru berapa minit. 

staff poslaju perlu lebih prihatin
staff poslaju perlu lebih prihatin
Tolong la poslaju Malaysia. Train la staff elok-elok. Adab dengan customer. Tak semua posmen macam tu. Tapi disebabkan segelintir ni lah, habis buruk nama Poslaju. 

Gamaknya mereka ni taknak kerja dengan poslaju. Cari jela staff lain. Yang betul-betul nak jadi posmen. 

10 comments:

  1. Pos Malaysia sekarang dah MONOPOS... He He He...

    ReplyDelete
  2. Kadang-kadang posmennye pun hantar barang muka masam aje. Hai lah. Tapi itu lah, betul kata akak, sebab segelintir posmen mcm ni, yg keje ok terpalit sama

    ReplyDelete
    Replies
    1. kesian yg lain. taknak keje xyah keje kan

      Delete
  3. buat aduan rasmi di website Pos Malaysia kak..... biar boss depa tahu staff depan keje main2...

    bab angkat barang masuk dlm tu memang tak patut lah... issyyhhkkk... :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas ni kalau kena lagi mmg report. kali ni buat entry je. haha

      Delete
  4. ehh.. terpanggil "akak" pula... hehehehehe... sorry Irra... :p

    ReplyDelete
  5. kesian nye kak irra . ye lah . pos laju kadang2 buat dek je dengan barang orang ni . tapi ada yg bagus siap col lagi tanye kat mane. ada kat rumah ke x .

    ReplyDelete
    Replies
    1. so far xpenah dpt call dr poslaju..diorg panggil2 terus blah

      Delete
  6. Tak baik sungguh buat gitu kat ibu-ibu mengandung kan? Tp zmn skrg ni sy pon xtaulah, manusia dh kurang prihatin sbb sy yg preggy ni kalau naik tren ke ape semua yg sihat tu makmo pun bg tempat duduk padahal dah memboyot sgt dah... huhu... kekadang rs cam nak sound jer seko2...

    ReplyDelete