Pau kacang dua!


Semalam ni dalam group bersembang pasal pau. Jarang sekali mommy nak terpengaruh dengan godaan gambar-gambar makanan ni.

"Sayang, cari pau kacang.", mommy hantar telegram kat daddyG.

"Ok. U nak berapa? "

"Dua."

DaddyG kata nak beli kat pasar malam. Almaklum lah hari Rabu. Selalu daddyG belikan Nasi Kerabu.

Haish lambat benar lah daddyG sampai. Tak sampai-sampai lagi. Begini lah hari-hari menunggu buah hati pulang.

"Lamanya tak sampai lagi.", lama sangat menunggu.bà

"Pau kacang tak ada kat pasar malam tadi, i pergi cari kat kedai nasi Arab", sengeh jela baca telegram. 

Sampai je, mommy belasah seketul pau kacang. 


Lepas tu makan nasi kerabu pulak.


Sebelum tidur makan jagung bakar.


Pau satu lagi simpan. Dah kenyang sangat. 


Ni baru je lepas habiskan seketul pau yang tinggal tu. Kemudian buat entry.

Seronok jadi mak buyong. Request je dapat! Muahahahaa. Tapi saya tak zalim. Kesian kat daddyG. Pastu mana boleh makan kat luar je. HVO tinggi. NO GOOD. Elok masak sendiri je. Tapi sekali sekala takpe :D

14 comments:

  1. Replies
    1. Pg td mkn pau best. Pastu gatal g makan mangga. Skrg merana

      Delete
  2. Wahhh nak JD Mak buyong jugak....

    ReplyDelete
  3. haa promo skit, mai banting beli pau rm1 ...lembut gebus macam pipi anak dara ??

    ok irra x kempunan..good lah dadyG.

    ReplyDelete
  4. ya ampun akak. terliur tengok nasi kerabu. hahaha ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pedass sikit yg mlm td...xtau nasi kerabu ke punca sakit perut ni..huhu

      Delete
  5. ya ampun akka. terliur tengok nasi kerabu. sedaaaapnyaa ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena g cari lah nani,hehe pasar malam ada kot

      Delete
  6. semalam anis cari nasi kerabu kat pasar malam..xjumpe...huwaaa... dapat durian jek..hukhuk

    ReplyDelete
  7. hehe orang kata antara best part bila preggy is bila nak apa semua dapat =D hehehe

    ReplyDelete