Motivasi Hari Ini - 27 Februari 2015


Motivasi Hari Ini

Motivasikan diri untuk menjadi lebih positif. Aku seorang yang berjaya!


Tanpa bayangan positif adalah mustahil bagi kita untuk mencapai matlamat yang telah kita tetapkan. Kita tidak tahu apakah sebenarnya yang kita kehendaki?

Tanpa bayangan positif adalah mustahil bagi kita untuk mencapai matlamat yang telah kita tetapkan. Kita tidak tahu apakah sebenarnya yang kita kehendaki?

-Motivasi Memburu Kejayaan Datuk Maznah Hamid



Pandangan mommy Irra, bayangan positif ni macam idola. Kalau pada permulaan awal blogging, mommy hanya sekadar ingin berkongsi tentang ekzema. Namun setelah berkecimpung dalam dunia blogging, seorang demi seorang blogger mommy kenali, satu demi satu matlamat baru muncul.

Betul la kita tak tahu apa yang kita kehendaki sebab mommy tak tahu apakah seorang blogger boleh buat pada masa itu. Bila dah tahu boleh la merangka dan try my best. 

Yang paling penting, kalau omong kosong tanpa sebarang usaha, hasilnya tidak akan datang bergolek. Matlamat dah ada, pasti kau takkan lakukan sesuatu yang sia-sia. Sinar kejayaan mula kelihatan. 

6 comments:

  1. betul tu Irra, lets be positive :)

    ReplyDelete
  2. Berkawan dengan orang yang positif akan berikan kita cas positif supaya terus positif...
    Xmo cas negatif. hehe

    ReplyDelete