Motivasi Hari Ini - 22 Februari 2015


Matlamat adalah untuk dimiliki dan dinikmati sebagai memenuhi kehendak psikologi manusia kerana pencapaiannya akan menimbulkan perasaan bangga, gembira dan kepuasan kepada diri kita.

Matlamat adalah untuk dimiliki dan dinikmati sebagai memenuhi kehendak psikologi manusia kerana pencapaiannya akan menimbulkan perasaan bangga, gembira dan kepuasan kepada diri kita.

-Motivasi Memburu Kejayaan Datuk Maznah Hamid


Semua orang nak berjaya dalam hidup. Matlamat ada matlamat jangka pendek dan matlamat jangka panjang. Jadi kita spesifik kan matlamat. 

Contoh semalam matlamat mommy nak jalan-jalan. Pergi Farm In The City. Dugaan datang iaitu sakit perut. Tapi redah pergi juga. Tak pe kalau sakit tiba-tiba kita cari toilet. Hehehe.. Alhamdulillah, sampai juga ke Farm In The City untuk second trip. 

Matlamat lain: nak dekatkan anak-anak dengan binatang supaya berani. Alhamdulillah nampak perubahan apabila mereka seolah-olah dah biasa dengan Farm In The City. Cuaca dan persekitaran yang ramai orang kerana cuti Chinese New Year jela buat keadaan jadi bingit dan panas. Rasa seronok sangat melihat Adam Rayyan dan Anis Insyirah jadi lebih berani dari sebelum ni.

Matlamat lain: blogger arzmoha nak jumpa daddyG. Mommy la suggest Farm In The City menemukan dua orang kawan ni.

So semalam beberapa matlamat telah dicapai. Matlamat hari ini adalah daddyG nak bawa Adam Rayyan dan Anis Insyirah pergi main kat padang. 

Ahaha ni dah sihat ke mommy irra membebel panjang ni? K laa adioss jumpa lagi :D

10 comments:

  1. absolutely true! kena ada matlamat :)

    ReplyDelete
  2. sebenarnya bagus untuk Irra banyak bergerak di peringkat akhir kehamilan, cuma tu lah kena jaga diri baik2 takut kepenatan .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yupp betul ckp kak ana..lagi mudah nak bersalin kalau rajin bergerak..dr pon sarankan kita supaya rajin bergerak agar memudahkan proses bersalin..

      Delete
  3. Nice sharing :)
    Selama ni sy aci redah je, tapi, lepas ni mungkin perlu tetapkan matlamat / goal, supaya apa yg sy nk tercapai. Inshaa Allah. :)
    Hidup kena ada matlamat ! Ehehe ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom kita sama2 berubah. Menjadi lebih baik dan berjaya

      Delete
  4. Alhamdulillah tercapai jugak matlamat yer...

    ReplyDelete