Minyak kelapa dara - liquid or capsule?


Orang zaman sekarang semua dah tak boleh tahan bau la, tak tahan nak telan minyak la. Itu la sebab kita lebih prefer ubat dalam bentuk capsule kan? Boleh telan terus macam tu je.

Tapi persoalannya, berapa banyak khasiat yang kita dapat?

Liquid lebih berkesan daripada softgel sebab direct contact dengan sepanjang tisu mukosa dari rongga mulut sampai usus.

Ini minyak kelapa dara yang En Nizam keluarkan. 


So tahan jela menelan minyak kelapa dara untuk kesihatan. 

Minyak kelapa dara banyak khasiatnya. Pilihan di tangan masing-masing. Buat la pilihan yang terbaik. 

9 comments:

  1. kalau capsule boleh lagi kot.....
    Sha selalu dipaksa telan habbatus sauda....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena belajar minum la pasni sha..ehehehe

      Delete
  2. Sue suka yg liquid sbb boleh minum, boleh boh masa tanak nasi, urut perinium masa third trimester...

    ReplyDelete
  3. tak pernah tengok lagi minyak ni. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak irra beli sbb herbalist buat sendiri..

      Delete
  4. ada bentuk kapsul ek ? baru tahu .. :)

    ReplyDelete