Dah nasib kami begini


Apa perasaan bila tengok gambar di bawah?


Apa dia tu?


DaddyG borong 20 kabel charging iphone dan ipad. 


Yang beli hari tu tinggal satu sahaja. Berebut nak charge ipad dan iphone. 

Nasib tak baik, selalu tahan la 3 bulan. Tapi yang beli last 24 Januari , tak sampai sebulan tinggal satu sahaja. 

Ni bukan borong nak jual. Borong sebab yang ada tinggal 1. 

Cepatnya rosak? Mungkin terbeli cabel charging yang tidak berkualiti.

Masalah lagi, Anis Insyirah suka hati la cabut kalau kita tengah charge ipad/iphone. 

Dah nasib kami begini. Bukan beli untuk membazir. Ia keperluan wajib harian kami. Boleh bergaduh kalau ada satu sahaja cabel charging. Tak hidup iphone kalau tak ada cabel charging. 

20 cable ni nampak je banyak. Nak guna untuk ipad dan dua biji iphone. 

26 comments:

  1. Kalo x de kabel lg susah..lg2 kalo time emergency nk guna phone tp phone mati..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu laa...kabel pon xtahan..anak pula rosakkan...so spare jela byk2

      Delete
  2. banyak ye borong..ingat nak jual :)

    salam perkenlan kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untung ni klu jual..hahaha....kita dh g blog awak :)

      Delete
  3. laaaa.. ingat kan nak jual.. hihi..
    banyak tu.. :D

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Nampak banyak, tak tahu tahan berapa lama

      Delete
  5. banyaknyaaa akak. heeheh :P nak satu

    ReplyDelete
  6. ditag :)
    http://cuteandadorable-is-sugarmeow.blogspot.com/2015/02/liebster-award-3.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah ada masa akak buat ye...buat masa ni tak berkesempatan lagi

      Delete
  7. Irra buat ready stok kat rumah... borong sakan hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Klu beli satu2 rm20-30 gak kalau yg macam ni..baik beli banyak2 dpt murah

      Delete
  8. banyaknya stok kabel.. boleh jual nih..

    ReplyDelete
  9. kadang geramkan..bila tgh charge hp tiba2 kena tarik..tak pasal2 charger rosak..selalu terjadi kt saya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab dia tarik suka hati je...so nak buat camana...tegur xreti, marah xfaham..

      Delete
  10. ingtkn jual...pakai sndri rupenye,,cable power bank pn mcm tu..sekejapan je da rosak..anak pn gemar tarik ms charging..haihhh..
    *salam kenal*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu ler...apa boleh buat...nasib la mommy daddy

      Delete
  11. banyak nya..kena cas letak tempat tinggi2 la..jangan bagi anak ambik..bahaya jugak kalau tengah cas dia main cabut je tak tutup suis..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suis tu cas powerbank je..powerbank anak2 tak usik...yg dia usik hp/ipad je..klu hp dok atas, xdapat la nak beronline...lagi satu xde tempat tinggi pon nak letak..hehe

      Delete
  12. Byk nya Irra boleh tahan setahun ni. Cer letak tempat tggi waktu charge tu so anis x boleh capai ke mmg plug tu rendah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takde setahun kak..ritu 10 tahan tak sampai sebulan..ni 20...tak tahu la tahan berapa lama..kat rumah ni xde plug tinggi...pastu semua cucuk powerbank je...semua kat bawah...anis tu dia tak suka ipad/iphone cucuk cable...

      Delete
  13. fuyoooo kena buat suis dan satu rak tinggi

    ReplyDelete