Checkup mommy preggy 2minggu sekali


Bila usia kandungan dah masuk 32 minggu, pemeriksaan ibu mengandung kena buat dua minggu sekali.

Hari ni mommy g checkup kat Klinik Dunia Medik, Seksyen 23, Shah Alam. Tempat biasa mommy g checkup.

Urine test normal.

Berat 58kg.


Sama dengan berat mommy dua minggu lepas. 

Keputusan darah yang diambil dua minggu lepas untuk check fungsi hati normal. 

Dua minggu lepas, bacaan air ketuban atas border line sahaja. Alhamdulillah scan tadi bacaan normal. 

Berat baby dah 2.2kg. Walaupon berat mommy maintain, berat baby bertambah dari 1.7kg dua minggu lepas.


Baby, takmo besar-besar sgt ya..

Alhamdulillah baby semua ok.


Lagi 46 hari kita boleh bergambar dengan adik sekali.

8 comments:

  1. semoga baby sihat sihat selalu ^^

    ReplyDelete
  2. Smg terus sihat irra.
    X sabar nk tgk bb baru ^^

    ReplyDelete
  3. kalau beragitew 58kg kan bagus..slim world gitew. Hilang .
    ..sado.
    alhamdulillah..ibu mengandung sentiasa sihat selalu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe tgk pcl cakap apa ..sljm camner dah nam pon mengandung..

      Delete
  4. semoga irra diberi kesihatan yang baik.. tak sabar nak tengok baby baru..

    ReplyDelete
  5. wah dah counting days =) lepas ni lebih meriah le amik gambar..
    hope semua okay.. take care..

    ReplyDelete
  6. Semoga Irra dan baby sihat walafiat..

    ReplyDelete