Bulgur Wheat Organic


Bulgur adalah makanan yang sihat dan cepat untuk di makan kerana ia adalah 100 peratus gandum dan disediakan khas untuk mengurangkan masa memasak. 


Ia adalah sumber yang baik serat, protein, zat besi dan vitamin B-6. Makan makanan gandum, termasuk bulgur, boleh mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular.


Bulgur wheat 55x lebih kuat daripada biji gandum dan whole wheat flour dari segi penyerapan mineral.

Misi mommy irra weekend ni adalah mencari organic bulgur wheat. Kita boleh buat bubur gandum. Nak tau sedap tak sedap, kena try test dulu. 

Yang penting kena cuba amalkan pemakanan yang sihat sejak anak kecil. Nanti mereka ni sendiri tolak jajan yang orang bagi macam Adam Rayyan. Eheee

25 comments:

  1. Capai target DA nnt nak makan makanan organic lah.. he he he he

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Kedai arab ada kot. Weekend baru nak cari. Ini makanan orang arab

      Delete
    2. owh art seri kembanagn ada South City..sana ramai Arabian.

      Delete
    3. Seri kembangan jauh pcl..weekend ni g cari kat shah alam dulu

      Delete
  3. Wah menarik ni..tak penah dgr lagi ttg ni..tq irra sudi sharing ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Irra pon baru tau...weekend baru nk g cari

      Delete
  4. tak pernah tengok benda ni :D hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama la kak irra pon xpenah tgk lagi nani

      Delete
  5. Replies
    1. Jauhnye ou. Klu tempat tu byk jual makanan organik, ada kot benda ni

      Delete
  6. macam bestttt je...kedai vege ada ke ek

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kedai jual makanan organik ada kot...takpon kedai arab kak sue

      Delete
  7. boleh cuba nie..huhu.. nnt bgtau sedap ke x eh..

    ReplyDelete
  8. Menarik.. mknn sihat yg kaya serat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Herbalist kata lagi hebat dari vit B shaklee

      Delete
  9. adus yang organik2 ni mahal =p ahaha tapi nak sihat kan..

    ReplyDelete