Apa kena dengan perkhidmatan PosLaju Malaysia?


Pertama sekali alhamdulillah. Parcel yang ditunggu telah tiba. Sepatut berada di tangan 3/2/2015. Hari ini 13/2/2015 baru dapat.


Dah kau tak de kat rumah!

Memang la tak ada kat rumah. Akan tetapi, ada serahan kali kedua untuk perkhidmatan Poslaju.

PERTAMA: berapa kali call pejabat PosLaju Kang tak berjawab. KENAPA?


KEDUA: kata nak buat serahan kedua hari ini 10/2/2015. 

Seharian ku tunggu. Tiada.

Call lagi Customer Care 1300300300: kata nak buat serahan hari ini juga 11/2/2015.

Seharian ku tunggu. Tiada juga.

Call lagi Customer Care 1300300300: kata nak buat serahan kedua hari ini juga 12/2/2015.

Seharian ku tunggu. Sehingga jam 6:30 setiap hari. Tiada.

Hari ini 13/2/2015. Check tracking number (sehari berapa kali cek tak tahu lah) :


Pukul4 lebih tadi bunyi hon. Van PosLaju depan rumah. Sampai pon.

Hurmmm. Nasib badan lah. Nasib baik ye benda tak urgent. Kalau urgent, memang dah kena dah. 

Untung lah poslaju hantar jugak barang tu!

Hahaha memang lah! Tapi dok delay-delay pasai pa? Baik hang kata tunggu 13 hari bulan kami buat serahan kedua. Grrrr

18 comments:

  1. alhamdulillah..sampai juga finally 😊

    ReplyDelete
  2. Akhirnya yang di tunggu sampai jua... Alhamdulillah ..

    ReplyDelete
  3. Sakit hati jd mcm ni last2 p ambik sendiri sbb malas dah nk gaduh kt tepon...pernah jd kt diri sendiri..

    ReplyDelete
  4. hari tu saya takde rumah, tapi parcel pos laju saya dicampak jek ke depan rumah, nasib dalam gate. mmg pelik sangat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Melampau sgt tu..kena report tu

      Delete
    2. ish tak patut sungguh..tentu tgh moody posmen tu

      Delete
  5. sabar sabar hehehe kekadang saya pun marah juga

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah sampai dahhh..takpe la janji sampai ..krikkk krikk jgn marah2 nooooo

    ReplyDelete
  7. kena ikut mood driver poslaju tu..hehe

    ReplyDelete
  8. Dorg akan pegang brp hari barang jika tidak dituntut?

    ReplyDelete
  9. call center memang macam sial

    ReplyDelete
  10. saya pun kena ni. dah tahu delivery dekat ofis hantar la before 4pm. nasib ni bukan barang urgent. kang kena barang urgent, membusuk la sampel2 tu.
    #feelingannoiyingwithposlajuservices

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah..saya tunggu .. bunyi ping ping tu.hah abg poslaju dah sampai

    ReplyDelete