33 weeks pregnant! 50 days more!


Mommy preggy 33 minggu!
  • Baby bersaiz buah Durian
  • Baby ada membuka mata masa berjaga.
  • Baby mula menyelaras pernafasan dengan menghisap dan menelan.
  • Tulang-tulang baby mengeras.
  • Dan otak baby lebih berkembang.

33 minggu baby saiz Durian

Baby mempunyai berat kira-kira 1.905-2.630 kg dan panjang kira-kira 43.688-47.498 cm. Dan yang menakjubkan, baby boleh membesar sehingga satu inci penuh minggu ini.

Minggu 33 adalah masa yang baik untuk memastikan anda mempunyai tempat duduk kereta selamat untuk bayi.

Gejala Kehamilan pada 33 Minggu
  • Kadar metabolik mommy pada masa ini boleh membuat mommy merasa terlalu panas.
  • Sakit kepala disebabkan oleh turun naik hormon, tekanan atau dehidrasi.
  • Sesak nafas.
  • Kealpaan dan kecuaian, juga dikenali sebagai otak bayi. Ini adalah betul-betul normal.
Sumber: theBump

Car seat abang Adam Rayyan dah ada :)
Yes menjadi kepanasan je
Sakit kepala pon ada
Sesak nafas pon ada
Terlupa. Haha jangan marah saya cepat lupa okey
Lagi 50 hari sahaja lagi.
Baby, keluar cepat lagi bagus! 
Semoga dipermudahkan segala.


*******Photoshoot by JMR Photography*******
Maternity Photoshoot by JMR Photography

10 comments:

  1. Alhamdulillah..baby membesar dengan sihat l;a maknanya tu..:)

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. kadang rasa lama..kadang rasa tak lama...

      Delete
  3. semoga semuanya berjalan lancar ye.. :) comel gambar last tu.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. aamin....hhehee...semua gambar kat photoshoot tu best2

      Delete
  4. tak lama dah tuu. nanti boleh lah tengok baby. hehehe :)

    ReplyDelete