Bollywood Movie - PK


Malam tadi daddy tengok cerita hindustan bertajuk PK. Mommy pon layan sekali. Cerita apa tu?


PK (tajuk adalah perkataan Hindi bermaksud mabuk) menceritakan mengenai alien (lakonan Aamir Khan) yang turun ke bumi. Cerita ini membuatkan orang india marah kerana heroin jatuh cinta dengan seorang warga Pakistan; kecewa kerana ditinggalkan. Kemudian dia bertemu alien yang mencari remote control yang berbentuk rantai leher. Akhirnya alien itu dapat kembali ke planetnya apabila menemui semula remote control dan heroin bersatu semula dengan teman lelaki yang beragama Islam.


Bagaimana alien bertemu semula dengan remote control? Macam mana alien survive di bumi? Bagaimana heroin bersatu semula dengan teman lelakinya?


Haaa jawapannya korang kena tengok cerita ni. Baru je lagi keluar wayang Malaysia Disember 2014.


Best ke? DaddyG tau yang layan cerita ni. Semalam dah tengok. Malam ni tengok lagi. DaddyG layan cerita Aamir Khan ni berulang kali, iaitu 3 Idiots dan Taare Zameen Par.

8 comments:

  1. oh ada eh..nampak sgt SA x amik tau bab citer hindustan...heheehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Husband yg buka citer ni. Mommy layan je

      Delete
  2. amboii layan hindustan. hehehe :D

    ReplyDelete
  3. Bollywood di sana masih booming ya? Di sini juga sih haha. Asyik buat bergoyang soalnya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Booming lagi...husband minat cerita sebegini

      Delete
  4. dah lama tak layan citer hindustan..mcm best jer..

    ReplyDelete