Buai Penyelamat Malamku




Baru ja snap gambar semasa Adam Rayyan terjaga dari tidur. Lajak tidurnya sehingga hampir 10 pagi. 

Anis Insyirah masih tidur dalam buaian. Anis Insyirah terjaga tepat jam 10 pagi.

Kenapa Anis Insyirah tidur dalam buaian? Haa alkisah Anis Insyirah bangun 4:30 pagi. Lepas tu nak tidurkan Anis Insyirah, mommy masukkan dalam buaian. Pagi-pagi dah bangun nangis ni. Kesian daddy nak pergi work kejap lagi adik.


Buaian tu asalnya ada di ruang tamu. Kemudian daddy yang kesian dengan mommy yang setiap malam menunggu Anis Insyirah di sebelah buaian. Sakit-sakit badan tidur atas lembek (toto). Maka buaian itu di bawa naik ke atas.

Bila semua dah mengantuk, time to sleep, semua lampu di tutup. Masukkan Anis Insyirah dalam buaian. Melepasi jam 3 pagi mommy pon angkat la Anis Insyirah tidur atas tilam. 

Kenapa selepas jam 3? Kerana jam 12 tengah malam sehingga 3 pagi adalah masa gatal paling aktif. Sampai tak boleh tidur dan mengundang tangisan sambil bergaru. 

Buaian sangat membantu. Buaian membuatkan Anis Insyirah tidur dibuai-buai mimpi (kot). Terjaga menangis seketika. Selepas di enjut akan kembali bermimpi indah. Alhamdulillah.

Buaian penyelamat malam mommy! ^___^

15 comments:

  1. Memg btl2 pyelamat mommy ni buaian

    ReplyDelete
  2. hehe adam tu lucu lah.masih mamai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Pastu ngamuk. Tantrum.. Budak budak macam macam ragam

      Delete
  3. Tidur dalam buaian memang best. Even saya yang dah beso nie pun rasa macam nak lagi tidur dalam buaian. Heheh.

    Di sini, saya nak perkenalkan sebuah kedai online yang wajib anda kunjungi terutamanya adik2 akak2 yang suka beli secara pukal atau agent2 dropship seluruh Malaysia ^_^

    http://angellovesoldier.blogspot.com/2014/10/esgesee-korean-fashion-online.html

    ReplyDelete
  4. Dahlia ni lain sikit. Kalau kt rumah dia tak nak masuk buaian tp kt rumah pengasuh lena jer masuk buaian..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia tak boleh tdo sebab gatal. Itu sebab kne masukkan dlm buai.

      Delete
  5. hihi.. comel je muka adam tu..hihi

    ReplyDelete
  6. Skrg pun masih gatal2 ye. G cpt sembuh ye Anis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gatal sebab apa xtahu. Tapi irra sendiri ada gatal2. Menurun kot. Takde dah macam dulu tu. Tapi dia akan melalak la bila nak tdo. Pening pala 2 minggu macam tu. Skrg dh dpt solution.

      Delete
  7. tapi masih ada yg takmau anaknya dibuai dlm buaian masa tido.. *(maklum lah bukan dia yg jaga..kesian kpd pengasuh) .

    ReplyDelete
  8. Comey Si adam.... muka Adam n sweet gitu...

    ReplyDelete