Top 8 Commentator irrayyan.com


Kali ni Mommy Irra buat review top 3. Terima kasih tak terhingga support irrayyan.com

Arz kawan daddyG. Orang pertama masing2 kenal masa masuk UiTM. Bila mommy irra start berblogging, dia la yang banyak dok tolong naikkan traffic blog. Banyak sangat petua. Bounce rate ja tak reti nak turun. arzmoha.com adalah part time photoGrapher. Sesiapa berminat bab editing boleh terjah arzmoha.com . Ada tutorial tau.

Akak JM. Walau kenal di alam maya, rasa macam dah lama kenal. Seronok tengok akak JM jalan jalan sana sini. Menikmati keindahan ciptaan Tuhan. Subhanallah. Irra xdapat g, tengok gambar2 akak pon rasa seronok sangat.

First time tengok nama ni teringat kat abah. Abah mommy Irra nama Khalid. En Khir sangat baik orangnya. Sebab irra tengok en Khir memang support blogger2 baru ni. Pegi mana ada je komen dari en khir.






PETUA KURANGKAN BOUNCE RATE
-tinggalkan komen di 3 entry blog yang anda singgah
-balasannya tuan rumah akan membalas dengan lebih banyak komen juga.
-hasilnya boleh mengurangkan bounce rate anda

38 comments:

  1. owh encik arz nie kawan daddyG rupenye..hihihi.. tahniah semua yg jadi top comentator..anis xmampu mengejar..hikhik.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak banyak tu..boleh lawan lagi..kena blogwalking entry lama2..hikhik

      Delete
    2. nama saya disebut lagi. terjaga dari mimpi

      Delete
  2. Replies
    1. berapa lama org stay dekat blog kita.
      klu org masuk n baca satu entry je, bounce rate tinggi.
      bounce rate bagus 30 ke bawah.
      sebab tu petuanya kita g komen kat banyak2 entry.
      so diorg akan kunjung balas pon banyak entry jugak
      so dapat la menurunkan bounce rate.
      bounce rate rendah akan meningkatkan traffic.

      Delete
    2. oh, macam tu rupanya. okay, lepas ni saya nak komen banyak-banyak lagi. hahaha. :d

      Delete
    3. dari kefahaman saya. Higher bounce rate boleh memberi kesan tidak elok pada SEO blog

      Delete
    4. Bounce rate n SEO sangat berkait rapat. SEO dan traffic pon sama. SEO dan bounce rate akan pengaruh traffic. Pastu satg org tanya, wei SEO tu apa? Okey okey kita belajar satu2...bounce rate dulu yaaa

      Delete
    5. Ada terbaca pasal SEO boleh naikkan traffic blog. Tapi, hape pun x faham. Hehe..

      Delete
    6. Arz moha, kalau kite nak cuci gambar family banyak2 cam buat jadi 1 saiz poster yang besar camne ea? Kita edit sendiri or camne prosedurnye? Gambar dah banyak hilang mane tah. Save lepas tu lupa. Laptop virus pun ada hilangkan sume gambar.

      Delete
    7. owh kalau tak silap kedai gambar boleh buat asalkan letak dalam pendrive atau dalam folder yang sama.
      Kalau tak boleh kena susun sendiri guna photoshop.

      Delete
    8. Tapi sekarang ni dah banyak software yang memudahkan kita untuk susun gambar banyak2

      Delete
  3. hehehe... awat sy merundum ke second last ni? ni mesti arz moha yg byk komen kat sini :d

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. keadaan berubah2. skrg KM no4 :D

      Delete
    2. Ehem nama saya disebut. patut tersedak

      Delete
    3. Arz moha memang rajin drop comments kat sini:) Saya pun dah merudum.

      Delete
    4. Hehe nanti saya drop komen kat blog Dr ok

      Delete
  4. Replies
    1. scha komen banyak2. jom irrayyan terjah scha nazri jap lagi. hehe

      Delete
    2. nak ikut terjah jugak hahaha best terjah blog orang ni

      Delete
  5. fuhh..rajin sungguh mereka komen ye. :)

    ReplyDelete
  6. Ehhh nama akak Jm ada dlm list lahhh heee. Akak ni mmg suka BW sbb akak ingat mcm ni org tulis blog mesti nk org baca dan tinggalkan komen baru ada semangat nk tulus so sbb tu ada masa free je akak terjah blog :-) tp ada ada blog yg d terjah tp x d layan oleh tuan blig so i is malu seksli je la komen nya lg seronok bila dpt kunjungan balas dan reader yg setia :-)

    Ohh baru faham maksud bounce rate tu :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah rasa bersemangat bila ada yg setia membaca..hehe
      terima kasih akak JM....

      Delete
    2. Akak JM semakin mengejar ARZMOHA

      Delete
    3. hahaha arzmoha pon komen banyak2 sana sini nak lari jauh lagi :P

      Delete
    4. JM memang best. Blog JM pun best. Rugi sapa tak kenal JM

      Delete
  7. Ohh sama surname rupanya kita hehee... Thanks Irra, selagi termampu & diizinkan akan terus berblogging & berbw.. in shaa Allah. Semoga terus sukses ye.. :) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih banyak-banyak en khir...

      Delete
  8. terima kasih sebab review blog saya. Sebenarnya yang menyebabkan beri petua pada irrayyan.com, pasai teringat masa mula-mula nak berblogging. Saya sorang-sorang, terhegeh-hegeh bw google, nak cuba buat yang terbaik dalam duna berblogging ni, tak ada kawan untuk bertanya, sehingga berjumpa blog HH, banyak petua dalam tu saya ikut.
    Insyaallah mana-mana blogger baru nak naik macam saya jugak, minta pendapat saya bantu ja. Walaupun ilmu blogging masih cetek

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula...belajar sendiri2 boleh..tapi nak kena merujuk gak ngan guru..two way communication..thanks aril

      Delete
  9. Asslmkm.. Tahniah buat mereka semua.. :)

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. Mommy Ira, thanx kad raya dah sampai kelmarin. Really appreciate it.

      Delete
  11. Happy Blogging ya Mommy Irra ....

    ReplyDelete