Pingdom Website Speed Test

Test the load time of your page, analyze it and find bootlenecks.

Lets check it out! 



Apa itu page load performance? Page load performane adalah masa yang diambil untuk load sesuatu website. 

Kenapa pentingnya page load performance? Ia mempengaruhi pengunjung-pengunjung yang datang. Sekiranya page load slow, berkemungkinan pengunjung akan beredar sebelum page tersebut habis load. Dan juga tidak dapat menarik perhatian pengunjung untuk datang kembali.

Page load performance juga akan mempengaruhi search ranking dan trafic sesebuah blog.

Maka, mari lah kita ringan-ringan kan blog kita supaya pengunjung rajin-rajin singgah di blog kita. Test website speed korang di sini.


With love
irrayyan.com

15 comments:

  1. Terima kasih irra kongsi info ni baru akak tahu

    ReplyDelete
    Replies
    1. blog akak JM blog otai da...org singgah ramai...

      Delete
  2. Tahniah Irra... mmg ringan.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya nak ikut jejak otai Khirkhalid.com

      Delete
  3. Load time saya 2.68s. ok ke tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. fadzirazak.blogspot.com ringan jugak. selain speed test ada perkara lain yg mempengaruhi ranking google. jom sama2 kita belajar. :)

      Delete
  4. Wahhhh ringannya blog dia. jeles la. Blog saya dah mula berat. :(

    ReplyDelete
  5. saya haritu test 8 saat. sobs. [-(

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Your website is faster than all tested website.. Tgk yg tu dia tulis apa? Faster ka slower?

      Delete
    2. your website is slower than all tested website... ;((

      Delete
  7. Kak Lya punya TEST huhuhuhuhu LEMBAP tulll la ..........

    ReplyDelete